Свалих си стартера и сега забравих как баха кабелите, като ги погледнеш отзад на единиа пише 15а а на другия 50 единиа е дебел а другия тънък има ли зна4ение как се зака4ат и ако има как?
Благодаря предварително.
Подкачане на стартера
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Дебелия, който ти е от акумулатора и генератора се закача на стърчащата шпилка.
Имаш 2 такива на електромагнита. Едната шпилка, с медна шина, ти влиза в електромотора на стартера. За другата закачаш кабела.
Кабела, с дебелина 6мм2 ти идва от... опростено, от контактния ключ. Той, мисля е с плоска кабелна обувка. По схемата в книжката го дават, че трябва да е на клема '50', ама защо ми се върти в главата, че при мен тази клема беше свободна, а кабелчето беше бучнато в другата клемичка...
След 15 минути ще слизам до колата, че пак си измислих малко за човъркане по нея
Ще погледна и ако никой не е писал, ще кажа.
Имаш 2 такива на електромагнита. Едната шпилка, с медна шина, ти влиза в електромотора на стартера. За другата закачаш кабела.
Кабела, с дебелина 6мм2 ти идва от... опростено, от контактния ключ. Той, мисля е с плоска кабелна обувка. По схемата в книжката го дават, че трябва да е на клема '50', ама защо ми се върти в главата, че при мен тази клема беше свободна, а кабелчето беше бучнато в другата клемичка...

След 15 минути ще слизам до колата, че пак си измислих малко за човъркане по нея

Ще погледна и ако никой не е писал, ще кажа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”