капак на клапани
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Това за изчукването в зоната на отворите има голяма логика и сигурно е вярно. Има обаче един друг съществен проблем - тръбичката за маслени пари идваща от картера се задръства много често от една смесица между малени и водни пари особено като се кара на LPG. В следствие на това се повишава налягането на картерните газове и се качат нагоре в главата през отворите за оттичане на маслото и повишават налягането под капака на главата - ефекта ви е ясен, затова протича често. Аз си я чистя поне 2-3 пъти годишно и пак я намирам запушена особено зимата с оная гнусна гъста бледо бежова гняс. Сори за израза ама си е гадна. 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
auubau написа:Това за изчукването в зоната на отворите има голяма логика и сигурно е вярно. Има обаче един друг съществен проблем - тръбичката за маслени пари идваща от картера се задръства много често от една смесица между малени и водни пари особено като се кара на LPG. В следствие на това се повишава налягането на картерните газове и се качат нагоре в главата през отворите за оттичане на маслото и повишават налягането под капака на главата - ефекта ви е ясен, затова протича често. Аз си я чистя поне 2-3 пъти годишно и пак я намирам запушена особено зимата с оная гнусна гъста бледо бежова гняс. Сори за израза ама си е гадна.
Най - точното обяснение което прочетох!!!!!Ама точно така си е...
Как чистиш тръбичката...сваляш ли я?
- STAMENOV
- Автомобил:
- Двигател:
отгоре покрая на капака има едни такива метални пластини дълги от край до край които натискат целия капак като го стегнеш,стоят ли ти?Данеби предишния собственик да ги е икономисал.Доколкото гарнитурите-само коркова и стягаш с глухо ключе но без върток,защото ще ги пренатегнеш.Стяга се съвсем леко и наблюдаваш ако тече донатягаш иначе при първоначално пренатягане и се ебава мамата.Аз от 2-години не съм сменял и дори натягал.Дано съм ти бил полезен.Успех
- kras
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой път теч от гарнитурата се получава, след като се кара с по-тънко масло - например 10w40, полусинтетиката или пълната синтетика. Тези наши стари коли трябва да се карат само с минерално масло. Това го казвам от опит, защото съм манияк като вас и съм слагал масла дори и 5w50. Едно приятелче наскоро си смени гарнитурата с нова от типа гума и пластина и е доволен. Няма течове. Но той кара кротко до 140 км. Със силикон става пробвал съм го и работи без течове.
- kalinveliki
- Автомобил: VW T4
- Двигател: 2.4D
- Контакти:
- Вангел
- Автомобил:
- Двигател:
:)
хубава .....истинска гарнитура и....мноо мноо внимателен монтаж:)
те тава му е майката според мене......
ако не е крив капака!
ако не са сваляни шпилките на капака и сложени обратно.....
те тава му е майката според мене......
ако не е крив капака!
ако не са сваляни шпилките на капака и сложени обратно.....
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Свалям я махам онова телче дето е в горния край, поизтривам единия край добре, другия насочвам нанякъде дето няма да изцапа нищо и надувамКак чистиш тръбичката...сваляш ли я?

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Ако се сменя гарнитурката с гумена (която е по- кофти защото е от 3 отделни части) до колкото съм чувал се взима капака и на местата където са дупките за шпилките се изчуква със желязна съчма за да може шпилките да легнат хубаво. Друго полезно е да се изчисти много хубаво ръба на главата както и самия капак по ръба. Аз лично предпочитам корковата гарнитурка понеже е цяла. Чувал съм за теча че се получава защото блока е наклонен назад (незнам дали е вярно).
Успех.
Успех.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”