капак на клапани

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Пет 17 авг 2007 10:23

Това за изчукването в зоната на отворите има голяма логика и сигурно е вярно. Има обаче един друг съществен проблем - тръбичката за маслени пари идваща от картера се задръства много често от една смесица между малени и водни пари особено като се кара на LPG. В следствие на това се повишава налягането на картерните газове и се качат нагоре в главата през отворите за оттичане на маслото и повишават налягането под капака на главата - ефекта ви е ясен, затова протича често. Аз си я чистя поне 2-3 пъти годишно и пак я намирам запушена особено зимата с оная гнусна гъста бледо бежова гняс. Сори за израза ама си е гадна. :036:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 17 авг 2007 10:26

auubau написа:Това за изчукването в зоната на отворите има голяма логика и сигурно е вярно. Има обаче един друг съществен проблем - тръбичката за маслени пари идваща от картера се задръства много често от една смесица между малени и водни пари особено като се кара на LPG. В следствие на това се повишава налягането на картерните газове и се качат нагоре в главата през отворите за оттичане на маслото и повишават налягането под капака на главата - ефекта ви е ясен, затова протича често. Аз си я чистя поне 2-3 пъти годишно и пак я намирам запушена особено зимата с оная гнусна гъста бледо бежова гняс. Сори за израза ама си е гадна. :036:

Най - точното обяснение което прочетох!!!!!Ама точно така си е...
Как чистиш тръбичката...сваляш ли я?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 17 авг 2007 15:54

Моята не беше запушена, и пак издуха гарнитурата за 2 месеца.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 17 авг 2007 16:41

brum написа:Моята не беше запушена, и пак издуха гарнитурата за 2 месеца.

тогава си провери гумичките на клапаните,защото това може да е другата причина за издухването на гарнитурата...

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Пет 17 авг 2007 20:08

отгоре покрая на капака има едни такива метални пластини дълги от край до край които натискат целия капак като го стегнеш,стоят ли ти?Данеби предишния собственик да ги е икономисал.Доколкото гарнитурите-само коркова и стягаш с глухо ключе но без върток,защото ще ги пренатегнеш.Стяга се съвсем леко и наблюдаваш ако тече донатягаш иначе при първоначално пренатягане и се ебава мамата.Аз от 2-години не съм сменял и дори натягал.Дано съм ти бил полезен.Успех

Потребителски аватар
kras
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kras » Пет 17 авг 2007 20:35

Някой път теч от гарнитурата се получава, след като се кара с по-тънко масло - например 10w40, полусинтетиката или пълната синтетика. Тези наши стари коли трябва да се карат само с минерално масло. Това го казвам от опит, защото съм манияк като вас и съм слагал масла дори и 5w50. Едно приятелче наскоро си смени гарнитурата с нова от типа гума и пластина и е доволен. Няма течове. Но той кара кротко до 140 км. Със силикон става пробвал съм го и работи без течове.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 17 авг 2007 20:38

С полусинтетика 15W50 :lol: не става ли да се карат, едва ли тази гарнитура тече от вискозитета.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 17 авг 2007 20:57

от визкозитете едва ли протича май проблема идва от задкормилното устройство ако оборотите стоят постоянно около червената зона с тез ментак гарнитури май е нормално нещо прочетох че до 140 нямало проблем :roll:

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Пет 17 авг 2007 21:56

тече си и си няма ни една, ама чак да доливате? то по скоро сълзи над делкото и се стича и маца целия блок надолу! :D

Потребителски аватар
fourkoa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fourkoa » Съб 18 авг 2007 13:42

аз е смених с коркова. Намазах я от двете страни с един черен силикон 4лв. струва, онези лунички от страни също и сега спи града

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Съб 18 авг 2007 14:17

Става с такъв силикон, виждал съм специален /на "Виктор Ренц"/, май беше купуван от Аутохелп, по спомени...

Потребителски аватар
Вангел
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот Вангел » Съб 18 авг 2007 15:07

хубава .....истинска гарнитура и....мноо мноо внимателен монтаж:)
те тава му е майката според мене......
ако не е крив капака!
ако не са сваляни шпилките на капака и сложени обратно.....

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Нед 19 авг 2007 14:37

Как чистиш тръбичката...сваляш ли я?
Свалям я махам онова телче дето е в горния край, поизтривам единия край добре, другия насочвам нанякъде дето няма да изцапа нищо и надувам :insane (оо гнусна работа)и след това запушвам от едната страна наливам малко разредител, запушвам и другата, клатя, изливам - така няколко пъти. Може и на някакво тънко жило да се върже парцалче пъхаш жилото в тръбата и теглиш парцала - само да не се заклещи и да остане вътре!!!

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 08 окт 2008 10:41

И при мене тече по-малко ... на 10000 губя около 200 гр масълце, но може би да е и от другаде или да го гори незнам. Със сигурност знам, че избърсах старателно блока под капака и отново е мазен ...

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 08 окт 2008 11:11

Ако се сменя гарнитурката с гумена (която е по- кофти защото е от 3 отделни части) до колкото съм чувал се взима капака и на местата където са дупките за шпилките се изчуква със желязна съчма за да може шпилките да легнат хубаво. Друго полезно е да се изчисти много хубаво ръба на главата както и самия капак по ръба. Аз лично предпочитам корковата гарнитурка понеже е цяла. Чувал съм за теча че се получава защото блока е наклонен назад (незнам дали е вярно).
Успех. :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”