Сгафих пред КАТ, помощ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Сгафих пред КАТ, помощ

Мнениеот marianchev » Пет 17 авг 2007 21:04

Историята е следната
Може би някои знаят че вчера си купих Г3 АБД, и разбрах че не мога да и сложа варненски номера, тази сутрин отпраших с жълти транзитни немски номера за Разград на свой риск, при това изтекли (това са номера валидни само в територията на Германия което впоследствие разбрах). Отивам в КАТ с всички документи + превод на договора за покупко-продажба (да вметна само че в Разград преди да стигна до КАТ ме сгащиха куките, както и да е отървах се без голба и подкуп обаче звъннаха да предупредят колегите си), подавам заявление-всичко ОК, плащам си номерата , минавам преглед и накрая вече буквално преди да ми дадат новите номера онази ми вика има разминаване в датите на договора и срока на номерата :!:
Номерата са изтекли на 24.07.07, а колата е внесена на 15.08.07, в декларацията на първата -тази дето остава в КАТ пише "без номер", а на втората понеже си бяха закачени номерата онези техници от прегледа ме накараха да впиша в декларацията немските транзитни номера и тази която уж трябва да ми даде номерата ми вика "не мога да ти издам талон и номера на колата щото транзитните са изтекли миналия месец, а колата е внесена преди 2 дена и в договора пише моето име и това на немеца с дата на покупка 08.08.07 от Германия, за мен този договор е фалшив и колата няма как да влезе в БГ с тези номера" :evil:
И аз съм аджемия в тази област и и казвам да променим датата и всичко да е ОК-а онази НЕ.
И нищо-казват ми незнам оправяй се, викам и кво да правя сега, онази ми цъка, аз бесен паля колата и към Варна, на магистралата 160-170 не я жаля, викам си или ще е моя или не , поне да я засека, па мога и да я върна, знам ли :?
Ма пак върви АБДто, няма тяга ама като ускори си върви доволно за кончетата
Та сега съм в безизходица, онези в Автокъщата се усетиха за грешката си че не са уточнили в декларацията че колата е пристигнала с автовоз а номерата са си в нея още от германия, ще ми изкарат нова декларация как си требе ама , дали пак ще ме върнат с подправена декларация незнам, сега колата е във Варна на паркинг и незнам как ще я завлека до Разград че няма кука за теглене нито отпред, нито отзад
И на входа на Варна на края на магистралата хооооп пак куки- аз номерата единия на джама върху таблото, другия отзад върну кората :lol:
Бесен слизам и викам ае стига бе само мене ли дебнете, а онез питат що, това онова, по едно време единия вика пиши му глоба-другия вика не може, трябва акт и да му вземем книжката и да конфискуваме колата :shock :shock :shock
Абе викам прецаках се, обяснявам им като човек без да се нервя, казвам им че идвам да върна колата да си взема парите , онези не ме пускат и викат АКТ, без книжка и конфискация на автомобила, не издържах :x
Казвам така "Да взема да почеря за новата кола", онея ми ти като се засмяха обстановката стана друга, та олекнах с някви 20 кинта
Някакви идеи как да си регистрирам колата ?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 17 авг 2007 21:06

Бе някаква глоба се плащаше в твоя случай :roll:

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Пет 17 авг 2007 22:08

Каква глоба бе даскале?
От автокъщата ме залъгват че имало фирми които се занимават с регистрация на автомобили и ми казват да търся такава във Разград
Та те щели да ми регистрират колата и ще подменят подадената декларация в КАТ.
Има ли нещо вярно в това?
Викат ми "даваш им 20-30 лева и ти регистрират колата на твое име без проблем" :?: :?: :?: :?

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Пет 17 авг 2007 22:10

marianchev написа:Викат ми "даваш им 20-30 лева и ти регистрират колата на твое име без проблем" :?: :?: :?: :?

За такава далавера ДА но за цената май поне Двойно :wink: (50-60)!

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Пет 17 авг 2007 22:23

marianchev,Здрасти колега аз съм от Разград с интерес ти прочетох коментара и нямам думи за тия полицаи.... Имам един въпрос колата защо искаш да я регистрираш в Разград,а не във Варна. :?: Моя Голф е внесен от германия и аз имам една историйка,сега ще я разкажя.
Куквам си колата от човек от Разград, който беше вкарал колата преди 2 дена... докоментите на бързо ги оправихме но колата е записана на името на някаква Елена от Русе,...Отива ме в Кат ония папагали ми казвът трябва ти декларация,че си разрешил на Елена от Русе да ти вкара колата,както и да е си викам аз ходих при нотариос,връщам се в кат и лелката ми казва момче ти с мойте ли слушаш казах Пълномошно асиктир от тука викам аз бе да ти еба майката ти на езика ли си седна,а не можеж да ми кажеш като хората,на 5 тия ден от седмицата си регистрирах колата,всичко беше добре вече,накрая дадоха ми номератам,чакам си аз за талоните казвът ми името на уредбата....Отивам вземам талоните и гледам цвят на колата ЧЕРВЕН малееееее побеснях :laser ,отивам пак при секретарката викам и този пъл културно извинявам се много но е станала грешка,тя ме попита каква аз и казвам цвета на колата не е Червен , а ЧЕРЕН и я попитах е ся ко ще правим и тя най-спокойно ми казва ще си направиш нов талон малееее викам аре както и да е толкова пари наринах още 5-6 лева няма да са болка за умиране отивам подавам молба за промяна на цвят и жената на касата като ми каза млади господине дължите ми 25 лева направо откачих...... С много ядове и тревоги най накрая успях да си регистрирам колата с много пари и тревоги.От тогава на татак не искам да стъпвам там. :D

MiroslavStanchev
Автомобил:

Мнениеот MiroslavStanchev » Пет 17 авг 2007 22:25

marianchev написа:Викат ми "даваш им 20-30 лева и ти регистрират колата на твое име без проблем" :?: :?: :?: :?

Забрави за това нещо.... , номерата са ти 60 лева + безплатен целогодишен преглед на колата + 20 лева за талон = 80 лева

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Пет 17 авг 2007 22:30

Аз изобщо не искам да я регистрирам с РР номера ама по лична карта съм си така и не става да я регна с В номер
А иначе знаеш ли фирма или човек който е навътре с тея неща за регистрации, да си пия кафето цял ден а оня да ми регистрира колата

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Пет 17 авг 2007 22:32

MiroslavStanchev написа:

Забрави за това нещо.... , номерата са ти 60 лева + безплатен целогодишен преглед на колата + 20 лева за талон = 80 лева

Тази сума е само за услугата и не включва другите такси

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 17 авг 2007 22:33

Марианчев, ти нищо не си сгафил !!! Просто късмета ти е бил такъв !!! Ти откаде да си знаел, че тези дати ще ти образуват нерви !!! А тая в КАТ какво се е направила за 2 дни ?!?!?! Просто ти съчувствам!!! Дано се оправиш някак си по бързо и без много нерви !!!

Последна промяна от rexpitbul на Пет 17 авг 2007 22:34, променено общо 1 път.

MiroslavStanchev
Автомобил:

Мнениеот MiroslavStanchev » Пет 17 авг 2007 22:34

На мен ми предложиха тази услуга за 200 лева от горе на цената на колата :) Но си казах не. Попринцип не съм чувал за такова нещо освен ако не закупиш колата от човека и той да ти предложи срещо по-голямо заплащане.

П.п Всички документи редовни ли са ти в момента. :?:

MiroslavStanchev
Автомобил:

Мнениеот MiroslavStanchev » Пет 17 авг 2007 22:36

marianchev написа:
MiroslavStanchev написа:

Тази сума е само за услугата и не включва другите такси

Кои са другите такси. :roll: :?:

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Пет 17 авг 2007 22:39

Абе документите са си наред ама тая тъпа декларация :evil:
Днес ме въведоха в компютрите им и сега ако другата седмица ида с друга декларация малко променена от предишната дали пак ще ме върнат?
Губи се цял ден с висене по опашки, много пари и бензинец за Варна-Разград-Варна

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Пет 17 авг 2007 22:41

Казвам че за услугата да ти регистрират колата искали 20-30 лева, отделно даваш пари за номера+талон

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 17 авг 2007 22:47

абе всъщност къде пише, че колата е влязла на самоход?
тез номера са за да можеш да се движиш/....

отиваш и наглееш , че колата е влязла на автовоз, и толкоз..

кво значение имат тез кухи номера?

MiroslavStanchev
Автомобил:

Мнениеот MiroslavStanchev » Пет 17 авг 2007 22:48

marianchev написа:Казвам че за услугата да ти регистрират колата искали 20-30 лева, отделно даваш пари за номера+талон

Тъй пак ти казвам 100 % съм сигорен че ще ти вземат 80 лева в КАТ.А за декларацията не се притеснявай лека усмивка на лицето и ще кажеш че адвоката или който я е правил е объркал.Спокойно всичко ще се оправи позната ми е случкава в която си попаднал. :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”