Здравейте,
От около 1 месец започнах да чувам един странен шум - м/у скърцане и тракане отзад и отдолу, когато карам по павета! Прилича малко на откачено гърне! Автомобила е Пасат B5 1998г.
Ходих на сервиз, вдигнаха колата, огледаха окачването, гърнетата - НИЩО!
Да, но напаследък взе да се чува по-често, и днес я качих на един канал, един колега стъпи на задните прагове и започна да клати! Чува се отдолу и отзад, все едно стърже метал в метали от двете страни! Като гледам (слушам) май идва от пружините или амортесьорите (които също са проверени на стрес-тест). Иначе не усещам никакъв проблем при каране, но ужасно ме дразни този странен шум, и най-важното, че си нямам идея от какво може да е - да не стане някоя беля по пътя!!!!
Та моля помагайте, каква ли е тази магария!!
Благодаря предварително!!!!
Странно скърцане отзад!!!????
- cerosina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може да е от тампони на заден мост. Те скъцат като са скъсани. намират се на най предната част на задниа мост , където се захваща за купето с една сглобка.
Клатиш задната гума и гледаш мястото където се хваща задния мост за купето. Ако усещаш задния мост да се клати спрямо купето , нагоре или надолу , напред или назад осезаемо, значи са за смяна.
Трудно се сменят тези жвъчки.
Клатиш задната гума и гледаш мястото където се хваща задния мост за купето. Ако усещаш задния мост да се клати спрямо купето , нагоре или надолу , напред или назад осезаемо, значи са за смяна.
Трудно се сменят тези жвъчки.
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първо, тракането не е свързано с работата на двигателя!!!
Има го в движение и на място!!!
Второ - предлагам на колегата kombito-tdi, да заповяда да му направя малко "муши-муши на задната седалка" та току виж оправим колата, и взел, че му дошъл акъла да не драска глупости по форумите!!!! Честно казано, ако няма какво да пишеш, земи си трай!!!! ОК!?
Второ - предлагам на колегата kombito-tdi, да заповяда да му направя малко "муши-муши на задната седалка" та току виж оправим колата, и взел, че му дошъл акъла да не драска глупости по форумите!!!! Честно казано, ако няма какво да пишеш, земи си трай!!!! ОК!?
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Моя нов приятел издава същите звуци. При спряла кола като клатя задницата се чува, много е гадно. Тези дни ще сменям шок тампони и чашки отзад, не съм проверил дали са те все още но най-много ме съмнява да е от там.
Колега ако го отстраниш преди мен проблема независимо че си с много по-нова кола пиши тук да трупаме опит.
Успех.
Колега ако го отстраниш преди мен проблема независимо че си с много по-нова кола пиши тук да трупаме опит.
Успех.
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vasso76 написа:Първо, тракането не е свързано с работата на двигателя!!!
пьрво: никьде не пиша за мотора
второ :заяждаш се
трето :не сьм драскал глупости а неща от живота които маи са ти чужди (ако харесваш мьже сори аз не)
четввьрто:АМОРТИСЬОРИТЕ ЧУКАТ
пето :ако си ме разбрал погрешно (задрьстено)си е твои проблем
шесто:

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата отгоре, има си лични да си изяснявате отношенията, а като нямаш какво да кажеш по темата не знам за кво се включваш изобщо с изтъркан шофьорски хумор - задната седалка нам си кво - бля бля, айде няма нужда
Относно тампоните и чашките, както си представям в тях се опира пружината от горната си страна, така че е възможно да е там проблема, пак повтарям не знам на твойта кола как е и има ли изобщо.

Относно тампоните и чашките, както си представям в тях се опира пружината от горната си страна, така че е възможно да е там проблема, пак повтарям не знам на твойта кола как е и има ли изобщо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kombito-tdi написа:така е като до 40 дни не си сефтосате колите .и ся кво развалени .ако имаше малко муши-муши на задната седалка аморисьорките нямаше да чукат . чукаи ти да не те чукат те![]()
п.п ако го види добринб ;не го трии насочвам колегата кьм амортисьорите с малко брутален SEX ша са разкарат
kombito-tdi написа:пьрво: никьде не пиша за мотора
второ :заяждаш се
трето :не сьм драскал глупости а неща от живота които маи са ти чужди (ако харесваш мьже сори аз не)
четввьрто:АМОРТИСЬОРИТЕ ЧУКАТ
пето :ако си ме разбрал погрешно (задрьстено)си е твои проблем
шесто:
Първо - не визирах теб относно работата на двигателя!!!!- отговорих на gr-kanev!!!!!!!
Второ - Да, заяждам се!!! И ще продължавам да се заяждам, и то с удоволствие при наличието на такива бисери- неграмотно, безсмислено и изобщо не на място.
Трето - темата е за "странно скърцане отзад"! Относно истините за живота - НИКОЙ не те е питал, та да ни открехваш за тях!! Схващаш ли!!!??? Най-малкото, като ти гледам ПРАВОПИСА, не мисля, че точно ти си най-подходящия, за тази работа!!!!!!
Четвърто - ако мислиш, че амортесьорите скърцат, КАЖИ го бе, дай акъл какво да правя, с две думи - ПОМОГНИ!!! Това е идеята на този форум!!!!!!!!
Пето - изобщо не съм те разбрал грешно (задръстено), и ако си в състояние да вникнеш в по-горните думи, ще разбереш защо!!!!
Шесто - 30++++
И едно последно Седмо Бро - Я наи-добре ходи жулни една ракийка и бегай да си "чукаш" по задните седалки, което май повече ти се отдава, вместо да ми даваш акъл за живота!!!!
Последна промяна от Vasso76 на Пет 17 авг 2007 23:27, променено общо 3 пъти.
- Dart
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги ! Нека все пак спазваме добрия тон. Аз също много си падам по шегите , но ако на човек му се е запалила главата от нерви и иска съвет нека първо да му се помогне. Относно това тракане , стържене или чукане отзад - при мен имаше нещо подобно. Проявяваше се най силно когато карах по паваж. Оказа се , че ми е ръждясал десния тампон на задният мост - след смазване с масло тези неща изчезнаха - имай предвид,че това обаче е временно - след известно време се появява отново.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за съветите! Но тъи като съм обсолютен невежа в областта,
бихте ли ми препоръчали сервиз, работеш събота където да отида!!!
Нито знам какви с тези тампони, нито знам къде да гледам за гумата под пружината!:))) Абе с 2 думи, си ми трябва майстор!!!! За двигателя си имам, но по ходовата част нещо не случих - уж провериха, а проблеми персистира!!!!!
бихте ли ми препоръчали сервиз, работеш събота където да отида!!!
Нито знам какви с тези тампони, нито знам къде да гледам за гумата под пружината!:))) Абе с 2 думи, си ми трябва майстор!!!! За двигателя си имам, но по ходовата част нещо не случих - уж провериха, а проблеми персистира!!!!!