Защо не може ксенон на фарове с лупи?
- DOCDOBREV
- Автомобил:
- Двигател:
Защо не може ксенон на фарове с лупи?
Колеги,моля ви ако някой знае защо не може да се постави ксенон на фарове с лупи да ми обясни!Сложих нови кристални фарове на Пасата и тъкмо да сложим и ксенона ,гледам че на фара пише да не се слагат ксенони.
- marrs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DOCDOBREV написа:HID not allowd - e надписа на фаровете. Моите са на Сонар и това пишеше.niks76 написа:защо да не може;аз на моя съм сложил и свети перфектно.с фарове на ФК и от 3 месеца нищо не е станало с ксенон
да не би да не си разбрал превода правилно?
защото принципно пише 4е ксенон не е вклю4ен с фаровете
няма никакъв проблем , монтирал съм на такива фарове xenon и всичко е наред .
- DOCDOBREV
- Автомобил:
- Двигател:
Оффф,камък ми падна от сърцето ,колега,че съм купил ксенона,а иначе трябваше да го продавам.А между другото ксенона не развива ли висока Температура ,която да стопява пластмасите?marrs написа:DOCDOBREV написа:HID not allowd - e надписа на фаровете. Моите са на Сонар и това пишеше.niks76 написа:защо да не може;аз на моя съм сложил и свети перфектно.с фарове на ФК и от 3 месеца нищо не е станало с ксенон
да не би да не си разбрал превода правилно?
защото принципно пише 4е ксенон не е вклю4ен с фаровете
няма никакъв проблем , монтирал съм на такива фарове xenon и всичко е наред .
DOCDOBREV написа:....А между другото ксенона не развива ли висока Температура ,която да стопява пластмасите?
Не! Ксенона не развива по-висока температра от халогенната крушка, дори напротив. Специфичното при него е, че самата крушка излъчва някакви лъчи (не помня какви лъчи бяха), които разказват играта на пластмасите във фара. При по-евтините версии на ксенона няма защита за тези лъчи. При реномираните марки стъклото на крушката спира тези лъчи и по този начин се предодвратяват неприятните последствия

- DOCDOBREV
- Автомобил:
- Двигател:
A защо на фаровете Сонар пише да не се слага ксенон?marrs написа:Значи ,
както ти е казал колегата ксенона НЕ развива по-висока температра , а по-ниска . Относно лъчите - това са UV гамата и при по-качествените ксенони стъклото на крушката е с UV защита . Попринцип това е едно от задължителните условия за една ксенонова крушка .
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
споки;от маи месец съм с ксенон и нямам никакви забележки по фаровете Wink
Ми то хубаво , ама ползвал си ги "доволно " много пъти ? Защото ако не си , то влиянието на лъчите върху пластмасата не е като топлинното ...да е така да се каже " мигновенно "

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
от маи досега имам около 20000км-една трета е нощно времеjuve написа:споки;от маи месец съм с ксенон и нямам никакви забележки по фаровете Wink
Ми то хубаво , ама ползвал си ги "доволно " много пъти ? Защото ако не си , то влиянието на лъчите върху пластмасата не е като топлинното ...да е така да се каже " мигновенно "ами е по забавено..... да не стане сакатлък , като дойде зимата и се помъкнем всички на фарове .......

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”