Уплътнение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Уплътнение

Мнениеот FreeSoul » Пон 04 юли 2005 9:43

Интересува ме уплътнението на вратите лесно ли се сменя,защото от дясната страна доста се е поокъсало и с тия дъждове започва доста да прокапва.Каква е процедурата по смяната му?Става въпрос за Голф 2 уплънението което към тавана,не страничното.

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Пон 04 юли 2005 10:19

Много е лесна замяната на уплътнението, но въпроса са намирането и купуването е малко кофти. Новичко едното е над 200 лв като в някой магазин искат и над 300 а за втора ръка трябва да пообиколиш.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пон 04 юли 2005 10:42

значи самото уплътнение е хванато и за цялата лайсна която минава по целия покрив. Тоест не е някакво малко парче?

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Пон 04 юли 2005 11:03

Не е парче. Има вътре ламаринена лайсна и е от предния до задния капак като минава по колонката на предното стъкло. Онзи ден като си събирах колата след боядисване го монтирах и размонтирах за около 5 мин и след това пак монтаж. Лошото е че сложих старите защото нали вече споменах колко ми искаха за ново в магазина. Опитай с отверка като внимаваш с боята да го надигнеш в задата част и после леко го вадиш напред, малко ми е трудно с обясненията но просто леко и внимателно го изтегляш то е закачено на една ламаринка която е перпендикулярна на покрива на колата и е около 0,5 см.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пон 04 юли 2005 12:20

аз първо ще трябва да намеря самото уплътнение и то на приемлива цена и чак след това ще го мисля ремонта,иначе никога няма да дам 200 за едно парче гума.....

мерси за отговора все пак

bbb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bbb » Пон 04 юли 2005 15:51

Търси по автоморгите, аз преди половин година сменях дясната. Монтира се лесно, внимавай само да не счупиш щипките защото в моргите искат допълнително пари за тях.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пон 04 юли 2005 23:25

а за колко пари я взе от моргата?

bbb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bbb » Вто 05 юли 2005 8:51

За 50 лева и ми се струваха множко. Но преди това бях минал през 5-6 морги и не бях открил. Предполагам че вървят около 50 лв навсякъде.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Вто 05 юли 2005 9:23

добре мерси ще проверя

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Нед 02 ное 2008 13:41

Казаха ми, че имало някакви пластмасови щипки, които държат въпросната лайсна. Намерих такива в ЕМКомплект. Въпроса ми е колко са. И ако може и малко по-подробно обяснение за свалянето :oops: . Ако някой има и снимки, няма да откажа. Въпроса е за 4-ри врат Голф2.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Сря 05 ное 2008 8:26

:drive Не бързам с отговорите и без това напролет, ще го правя. :lol:

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Сря 05 ное 2008 9:22

lozan67 написа:Казаха ми, че имало някакви пластмасови щипки, които държат въпросната лайсна. Намерих такива в ЕМКомплект. Въпроса ми е колко са. И ако може и малко по-подробно обяснение за свалянето :oops: . Ако някой има и снимки, няма да откажа. Въпроса е за 4-ри врат Голф2.

10 или 12 на страна бяха не се сещам точно

почваш отзад напред като издърпваш леко назад и нагоре (последната "щипка" е нещо като пирон на които му стърчи главата и е заварен към купето) следващите щипки след като си ги намерил би трябвало да са ти ясни как изглеждат правоъгълни с зъбчета по външната периферия и кръгла дупка в средата - зъбчетата щтракват по ръба на металната лайстна на уплътнението а в дупката влизат главите на точно тези "пирони" за които говоря (просто на последния не се хваща с пластмасовата щипка а директно към уплътнението).

В общи линии след като измъкнеш последния внимателно започваш да откачаш ръба на уплътнението които е най отвън към вратите и изглежда приблизително така "V" приемаме че уплътнението има този профил
____
V

след като го откачиш, повдигаш и бъркаш с нещо отдолу за да можеш да повдигаш щипките - примерно отверка - повдигаш с нея и леко завърташ и така.... тези пластмасови щипки с времето си променят свойствата и стават чупливи но ако внимаваш може да ги извадиш здрави не е трудно.

а след като си ги нямерил на какви пари са ?

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Сря 05 ное 2008 11:07

FreeSoul написа:аз първо ще трябва да намеря самото уплътнение и то на приемлива цена и чак след това ще го мисля ремонта,иначе никога няма да дам 200 за едно парче гума.....

Колега, преди месец го смених мойто, купих уплатнение от едно момче във форума за 10 кинта. Внимавай като купуваш уплатнение на старо при сваляне металната лайсна, която движи по тавана да не я изкривят много а също и да не скъсат уплатнението, защото е лепено със силикон, освен че е хванато с пластмасови щипки.
Ако не си слагал подобно уплатнение до сега те съветвам да го направи някой който има опит, защото рискуваш да прецакаш и двете уплатнения, все пак те са от доста стари коли. Айде успех, дано съм бил полезен. :wink:

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Сря 05 ное 2008 11:25

zone967 написа:
FreeSoul написа:аз първо ще трябва да намеря самото уплътнение и то на приемлива цена и чак след това ще го мисля ремонта,иначе никога няма да дам 200 за едно парче гума.....

-->> Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 13:20

Колега, преди месец го смених мойто........ :wink:

Гледайте датите !!! ;)

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Сря 05 ное 2008 12:00

biostrong написа:
zone967 написа:

-->> Пуснато на: Пон Юли 04, 2005 13:20

Колега, преди месец го смених мойто........ :wink:

Гледайте датите !!! ;)

опаа :oops:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”