Ново 20 с първа инвестиционна банка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Съб 18 авг 2007 22:01

Явно ни трябва още време за да свикнем с тези неща в България, но и това ще стане :wink: :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 18 авг 2007 22:01

съвсем сериозно им се скарай ...имат по 50 страници инструкции какво да правят ......

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 19 авг 2007 11:57

То между другото в ПИБ един момент ( преди 4 месеца да кажем) Всичко ставаше през централата в София - централизирана , ама централизирана система :wink: За да си променя дневния лимит по картата в офиса издал картата ми ( демек моя клон) се наложи да се звъни до София за да може ТАм някой да ми мръдне цифрата - изглежда ми много неестествено .... А бе май ПИБ нещо решиха да се разширяват много агресивно и сега си патят откъм организация и хора ( последното не знам в банковия сектор как е , ама иначе е голям проблем вече ) :evil:

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Нед 19 авг 2007 13:10

juve написа:То между другото в ПИБ един момент ( преди 4 месеца да кажем) Всичко ставаше през централата в София - централизирана , ама централизирана система :wink: За да си променя дневния лимит по картата в офиса издал картата ми ( демек моя клон) се наложи да се звъни до София за да може ТАм някой да ми мръдне цифрата - изглежда ми много неестествено .... А бе май ПИБ нещо решиха да се разширяват много агресивно и сега си патят откъм организация и хора ( последното не знам в банковия сектор как е , ама иначе е голям проблем вече ) :evil:

Да, това е така защото промяната на този лимит се осъществява в картовата система на банката - система до която служителите на клоновете нямат достъп, както и до още куп други неща. Нещата са по-сложни отколкото изглеждат :wink:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 19 авг 2007 17:21

Нещата са по-сложни отколкото изглеждат Wink

Ами нещата явно придобиват изгледа на Windows-а на Дебил Гей - голям тлъст и лъскав , а като погледнеш отдолу - боза :wink:

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Нед 19 авг 2007 21:05

:да:

:wink: :wink:

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Нед 19 авг 2007 21:40

Plamen_RI написа:Истината е че банките изнемогват за кадърни кадри, и почни във всички вече е така...за да те вземат да работиш на гише вече вобще не е нужно да си вишист, а просто да говориш и изглеждаш добре :lol: във ИТ отделите не е много различно май

За системен администратор в банка искат какви ли не чудеса да знае и може (поне по документи) и в същото време да е супер доволен и мотивиран от заплата 450 лв. (става дума за една конкретна банка преди година). За мен отделите Кадри по банките, а и в много от фирмите, са виновни за тия абсурдни оферти за заплати. Дават на главния "подбирач" на хора заплата да кажем 1000-1200 лв и как очаквате, че тоя човек ще назначи някакъв низшестоящ (по неговите представи, щото той е на върха) на близка до неговата заплата?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 19 авг 2007 21:52

е стартова винаги дават малко ....но до три месеца обикновенно ако се справя човека винаги вдигат ..... аз за това на интервютата си им казвам че държа да ми е интересно и заплатата да прогресира със свършената работа ..... в тоя ред на мисли под 750 стартова не съм почвал ..... 450 лева си е подигравка

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Нед 19 авг 2007 22:06

Така е, но зависи какво се разбира под "вдигат". За едни работодатели вдигане е с по 20 лв на тримесечие, за други по 50 на месец.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 19 авг 2007 23:01

е па живи и здрави да са ...никой не е вързан :)

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Нед 19 авг 2007 23:04

И аз тъй викам. Обаче има много хора дето са нещо като "стачкоизменници", т.е. подбиват пазара като се съгласяват да работят на по-малко пари.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пон 20 авг 2007 1:28

Чакайте и финансистът да се изкаже сега...Обб.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 20 авг 2007 9:21

Хммм.... Винаги съм се чудел ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО уважам ПИБ? Ами защото работят до 19:00 (върша си работата след работа), имат клонове, които работят в събота и неделя, обслужват ме адски бързо, и (не на последно място) имат паркинг за клиентите на банката.... Ходил съм и в друго банки... повече кракът ми няма да стъп В ДРУГА БАНКА ОСВЕН ПИБ... АДСКИ СЪМ ДОВОЛЕН от тази банка...

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пон 20 авг 2007 9:22

chefito написа:само FIBANK...оправи си проблемната карта и дерзай...

:idea:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пон 20 авг 2007 11:41

Сега звънях на няколко банки и всичките пътвърдиха че в най-скоро време ще минаван, като ПИБ на електронни подписи за On-line банкирането. :twisted:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”