СКОРОСТНА КУТИЯ ИЛИ АКСИАЛЕН ЛАГЕР

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 20 авг 2007 9:03

Може би трябва да обърнем внимание,че шумът се е появил СЛЕД смяна на съединителя....тоест там е разковничето.....най-вероятно някаква монтажна неточност.....
Ясно що за майстор е,когато поправя скоростна кутия с руски добавки....колкото и да боли,потърси свестен механик да свалите скоростната кутия и да провериш сглобката на съединетля....и още нещо...скоростната кутия има едни втулки които я центроват и уплътнявата монтажа и към двигателя..... при калпазанска работа,а при теб вероятно е било такава...те падат и после се забравят,нарушава се макара и леко(но достатъчно) центража на скоростната кутия и всичко що е свързано с нея-като краен резултат ръбчето на съединителя при въртенето може леко да допира до кожуха на скоростната кутия и да дрънчи ужасно......виж и това

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Пон 20 авг 2007 10:38

Охххх и аз имам същия проблем :? :? Ще следя темата ако има решение на проблема :roll: Извинявам се за Спама,но само да отбележа,че това ми се струва често срещано явление!Ако имат желание колегите да се съберем да го разнищим тоя случай!Поздрави!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”