Вчера по пътя Русе-В.Търново, бях свидетел на една ожасяваща гледка, при която шофиора на колата в отсрещното платно може би за момент си видя смърта. Ситуацията е обичайната срещана:
В колона от автомобили в завои "ТИР" (турски) тръгва да ме изпреварва, в този момент отсрещта забелязах че се задава с висока скорост един автомобил (БМВ), ТИР-ът е на половината път на изпреварване, аз се опитах да намаля но ситуацията толкова бързо се разви че отсрещтната кола почти спря и човека се хвана за главата. Всичко се размина почти на косъм както се казва..
Та ще ми е интересно да си кажете мнението при такава ситуация - ако при насрещно изпреварване във вашето платно навлезе автомобил, и дистанцията прекълено бързо се намали, какво е наи правилно да се направи??? Може би свиваме в дясно и в канавката или ??...
Реакция ако насрещен автомобил навлезе във вашето платно?
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Абе хора, са сяка случка по пътя ли ще коментираме.Хора сякви.Особено тая ситуация е стара колкото света ти сам го каза.Кво е най-правилното.Хмммм ми според зависи от ширината, ако има някъв банкет ще предочета в него да вляза отколкото да скачам на спирачките.Ако няма кво да се направи и къде да се мине в дясно и трябва да се спира светкавично включвам аварийни (псувам инженерите на Фау Ве че са сложили там проклетия бутон) и спирачки като луд и се моля някой отзад да не ме направи на войнишко канче и да ме побутне в насрещното и ТИР-а да ме довърши.
Това са моите два варианта.

- varkulaka
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Реакция ако насрещен автомобил навлезе във вашето платно
mafiota написа:"ТИР" (турски) тръгва да ме изпреварва
тез са изроди
Преди 3-4 год. имах следната ситуация - изпреварих един тир със турска регистрация и в следващият момент в огледалото за задво виждане , наблюдавам как тирът тръгна на ляво мина през канафката и се преобърна . В последствие разбрах че шофьора заспал на волана.
Не ми се мисли какво можеше да стане ако бях закъснял 2 сек.
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
flash написа:Извинявай колега ама докато има такива като тебе , които тировете да ги изпреварват опасните ситуации по пътищата ще се увеличават...
Колега още не съм станал Камикадзе че да хуквам да изпреварвам при нулева видимост и тромава колона от автомобили.
А просто така , ще ти кажа че преди време както си карах спокойно на една права със 150км/ч, един автобус ме размина все едно съм спрял.
Поне според мен е по важно да караш разумно, а да не мислиш постоянно кого да изпревариш!
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
Миналото море по пътя Пловдив - Бургас , идин тъпак караше в насрешното срещу мен и понеже нямаше къде да отиде, ми профуча от дясната страна през моя банкет със най-малко 160
После след като ме отмина, пак влезе на пътя, и продължи със същата скорост. Представете си го през мойти очи....някой кара срещу вас с 160 и ви минава отдясно
Ужас !
P.S Колата беше наточена GOLF 3-ka

P.S Колата беше наточена GOLF 3-ka
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време в прохода на Републиката /асфалта точно тогава "ставаше"/ един "рязан комшия" с Актрос с големи цифри на маската шпореше с 80-90-100 както си беше яко пълен, сечеше завоите, изпреварваше - просто за 15-20 мин. каране зад него така се изнервих, че спрях на Вонеща вода... За това време поне 5-6 пъти щеше да стане голямо "мазало" с участието на повече от 1 кола - попътни и насрещни... Тия са ИЗРОДИ!
П.П. Може да е гонел "дружката" си с радиостанцията, не знам, но толкова престъпно опасно каране рядко съм виждал...
П.П. Може да е гонел "дружката" си с радиостанцията, не знам, но толкова престъпно опасно каране рядко съм виждал...
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Онзи ден карахме зад един такъв ненормалник с някакъв служебен микробук, който вървеше по нашите завой посока Пловдив с 80 - 100км/ч. Успяхме да го изпреварим и застанахме пред него като му намалихме скороста на 40км/ч. и тага карахме доста време. Шофьора на буса доста спече след като непосмя да се изяви пак като състезател.
Кога най-накрая тия нещасници ще разберат, че не са сами на пътя

- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Stefan написа:Онзи ден карахме зад един такъв ненормалник с някакъв служебен микробук, който вървеше по нашите завой посока Пловдив с 80 - 100км/ч. Успяхме да го изпреварим и застанахме пред него като му намалихме скороста на 40км/ч. и тага карахме доста време. Шофьора на буса доста спече след като непосмя да се изяви пак като състезател.
Радвайте се че е бил микробус, ако бил някои турски или румънски тир със сигурност е щял да ви "изяде" или да ви се качи на таван. Просто тея хора са идиоти - те са големите, а ние малките (както в джунглата), и не ни остава нищо друго освен да се пазим!
Освен ако не изкаме да стаем като тях и не извадим "самоделката" през стъклото, не е това начина , така само ставаме още едни воюващи от голямата война по пътищата!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
прави се всичко възможно да се избегне челният сблъсък...ако няма дървета е най-добре да скочиш в канафката...също ако има голям банкет излизаш на банкета, но в никакъв случай след разминаване със случката не бързаш да се връщаш, защото дори да има малък ръб асфалта би било пагубно за управлението ти....извод: излизаш максимално стинал волана на банкета и държиш здраво, като не бързаш да се връщаш
п.с. след това ръчна, догонваш гнусният турчин....сваляш го от камион и бой бой бой бой бой бой бой бой бой.............докато не може да кара повече никога.....
п.с. след това ръчна, догонваш гнусният турчин....сваляш го от камион и бой бой бой бой бой бой бой бой бой.............докато не може да кара повече никога.....
Последна промяна от chefito на Пон 20 авг 2007 13:37, променено общо 1 път.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
mafiota написа:Радвайте се че е бил микробус, ако бил някои турски или румънски тир със сигурност е щял да ви "изяде" или да ви се качи на таван.
Много добре знаеш, че това няма как да стане. При първят му такъв опит и в следващия град ще го чакат полицай, които ще се надпреварват кой да му гръмне шофьорската книжка с пистолета

Другото нещо което е възможно да го сполети е - знаеш, че колата винаги е по-бърза (в случая бяхме с Голф 3 VR6

Като гледам какво става по пътищата и ме хваща страх. Така съм се наплашил, че си карам съвсем нормално и не ме интересува кой за къде бърза. Като краш нормално, имаш повече време да реагираш при подобна ситуация

Последна промяна от Stefan на Пон 20 авг 2007 12:47, променено общо 1 път.
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи от пътя. Аз се вбесявам като патувам към Бургас. Там пътя е достатъчно широк за да се разминат три коли, аз лично за себе си предпочитам да изпреварвам когато виждам колата срещу мене, признавам че не чакам идеалния 4 километров коридор. Та идеята ми е че на тези пътища, видиш ли че някой те изпреварва, свий се в дясно, като виждаш че някой срещу тебе изпреварва - свий се в дясно. найстина има идиоти, обаче и вие на всеки който изпреварва и се озовава срещу вас му викате идиот. просто се свийте в страни да мине човека.
Така сега като отивах към моретона един плавен ляв завой със перфектна видимост тръгнах да изпреварвам едно камионче, видях че има кола срещу мене, прецених че имам достатъчно място да мина и си предприех маневрата. Вече бях до кабината на камиона, бях пресекъл завоя и тръгнах да се пребирам, когато пича беше на достатъчно разстояние от мене, почна да ми свирка, да ми светка и да ми ръкомаха и тръгна към мене - тръгнал нашия да ме сдухва. навих му един волан към него и той се ошашави и наби спирачки. За мене:
1. Тоя човек не може да кара;
2. Този човек не е достатъчно уравновесен да сяда зад волана и е прекалено нервен
Извода е да си седи вкъщи.Или да даде на жена му да го води.
Писна ми от такива като някой тука дето говорят за камикадзета. не отричам че трябва да се внимава на пътя, но при тея наще питища и при това натоварване което е, мисля че за никой не е проблем когато някой изпреварва срещу него просто да пусне газта и да се пребере плътно в дясно и гарантирам разминаването.
Карайте разумно и внимателно и бъдете толерантни на пътя към всички - дори към камикадзетата
Така сега като отивах към моретона един плавен ляв завой със перфектна видимост тръгнах да изпреварвам едно камионче, видях че има кола срещу мене, прецених че имам достатъчно място да мина и си предприех маневрата. Вече бях до кабината на камиона, бях пресекъл завоя и тръгнах да се пребирам, когато пича беше на достатъчно разстояние от мене, почна да ми свирка, да ми светка и да ми ръкомаха и тръгна към мене - тръгнал нашия да ме сдухва. навих му един волан към него и той се ошашави и наби спирачки. За мене:
1. Тоя човек не може да кара;
2. Този човек не е достатъчно уравновесен да сяда зад волана и е прекалено нервен
Извода е да си седи вкъщи.Или да даде на жена му да го води.
Писна ми от такива като някой тука дето говорят за камикадзета. не отричам че трябва да се внимава на пътя, но при тея наще питища и при това натоварване което е, мисля че за никой не е проблем когато някой изпреварва срещу него просто да пусне газта и да се пребере плътно в дясно и гарантирам разминаването.
Карайте разумно и внимателно и бъдете толерантни на пътя към всички - дори към камикадзетата
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”