Въпросче за категория В
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Въпросче за категория В
Мога ли да карам VW Transporter или Caravelle 7+1 места с книжка категория В? Май категория В беше до 6 места без мястото на шофьора...? И предварително се извинявам ако въпроса ми е глупав... 

- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
Re: Въпросче за категория В
карй без никакви притесненияDJ_TOLYO написа:Мога ли да карам VW Transporter или Caravelle 7+1 места с книжка категория В? Май категория В беше до 6 места без мястото на шофьора...? И предварително се извинявам ако въпроса ми е глупав...

-
- Автомобил:
- Двигател:
А защо не опиташ да прочетеш какво пише в закона? Предполагам, че ще е по-лесно, ако аз го направя вместо теб:
Интересно, не е ли задължение на всички правоспособни водачи да познават закона за движение по пътищата?
Глава четвърта.
ПРАВОСПОСОБНОСТ НА ВОДАЧИТЕ НА ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
Чл. 150а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) За да управлява моторно превозно средство, водачът трябва да притежава свидетелство за управление, валидно за категорията, към която спада управляваното от него превозно средство.
(2) За определяне правоспособността на водачите моторните превозни средства се делят на следните категории, различни от тези по чл. 149, обозначени с латински букви:
1. категория М - мотопеди;
2. категория А - мотоциклети;
3. категория B - автомобили, чиято допустима максимална маса не надвишава 3500 кг и броят на местата им за сядане, без мястото на водача, не превишава 8; към тях може да се прикачва ремарке с допустима максимална маса не повече от 750 кг; допустимата максимална маса на състава не надвишава 3500 кг; допустимата максимална маса на ремаркето не може да надвишава масата без товар на теглещото превозно средство;
...
Интересно, не е ли задължение на всички правоспособни водачи да познават закона за движение по пътищата?
Последна промяна от myrshavija на Пон 20 авг 2007 16:48, променено общо 1 път.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
-
- Автомобил:
- Двигател:
The_Machine написа:Хм... колко много познати имам , които как са си взели листовките не ми е ясно - не познават грам закона![]()
Максималния брой места , които може да има лекотоварен автомобил , управляван с категория Б е 8+1 места и максимално допустима маса 3500 кг... някои маршрутки може да се карат с Б , други с Ц
Присмял се хърбел на щърбел. Ако ТИ познаваше закона, нямаше да пишеш глупости във форума. Днес някой друг умник като теб ще го прочете тук, а утре ще започне да го повтаря наляво и надясно ... хоп излязло име на ФауВе форума, че са глупаци. Съвземете се малко!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”