Здравейте.
Аз съм нов в клуба и с нова (стара) кола. Голф 4 20 винтила турбо
Преди една седмица станах собственик на въпросният Голф.
Колата като цяло е чук. Но ми прави един проблем.
Гасне ми по светофарите. Карам си, спирам и колата гасне, после пали с яко въртене на стартер. Понякога ми гасне в движение. За улеснение май го прави само като е загряла.
Ходих на диагностика в юнитрейд, измериха всичко, турбина, компютър, всичко общо взето и ми казаха, колата няма проблем. Обаче има.
От там други ми казаха. Сменяй въздушен филтър, бензинов и свещи! Смених всичко, купих свещи с лазерно платиниева игла, но уви....гасне.
Някой ако е имал същите симптоми със своя голф или е запознат с нещата, нека помогне. Много ще съм му благодарен!
Благодаря ви.
VW Golf 4 1.8 turbo Проблем
chefito написа:дай повече яснота......падат оборотите на празен ход или просто губи ток...бъди многословен все пак е форум и се искат цветни обяснения....
/с тези обяснения ми се върти смукача ама знам ли/
Сутрин, като помирише ключа и пали. Колата развива на уреда 90 градуса и както си карам, спирам и гасне, от раз. После започвам да въртя, на първият път тръгва да пали, но пак тръгва да гасне, задържам на стартер и вторият път пали. Това го прави през 1-2 светофара, но ми гасне и в движение, но по рядко. Ток си има постоянно. Като запаля мирише на бензин да се отровиш. Като примерно реша да я загася аз, понякога пали на четвърт оборот, понякога пак номера със задържането на стартер.
Друго не се сещам.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
afferra написа:chefito написа:дай повече яснота......падат оборотите на празен ход или просто губи ток...бъди многословен все пак е форум и се искат цветни обяснения....
/с тези обяснения ми се върти смукача ама знам ли/
Сутрин, като помирише ключа и пали. Колата развива на уреда 90 градуса и както си карам, спирам и гасне, от раз. После започвам да въртя, на първият път тръгва да пали, но пак тръгва да гасне, задържам на стартер и вторият път пали. Това го прави през 1-2 светофара, но ми гасне и в движение, но по рядко. Ток си има постоянно. Като запаля мирише на бензин да се отровиш. Като примерно реша да я загася аз, понякога пали на четвърт оборот, понякога пак номера със задържането на стартер.
Друго не се сещам.
в движение гасненето е като освободиш от скорост примерно и не натискаш газта??....пробвай докато оправиш нещата като спираш да припомшваш газта да не се излагаш с гаснене...това е от мен вдигай темата докато се намесят форумните гурута...
chefito написа:дай повече яснота......падат оборотите на празен ход или просто губи ток...бъди многословен все пак е форум и се искат цветни обяснения....
дросел ми се вижда на мен проблема...ама честно не знам какво е точното устройство на този мотор...турбо мурбо сложно ми идва...
Дроселовата клапа я чистихме, турбото го мериха и всичко на 6. Чудя се вече дали нещо бензиновата помпа не е ли проблема. Но като запали и това че мирише на бензин май нещи ми подсказва, че бензин си има, само няма какво да го изгори и се дави нещо! Понякога като я сръчкам и забива муцуна и след секунда пак отпушва и тръгва.
в движение гасненето е като освободиш от скорост примерно и не натискаш газта??....пробвай докато оправиш нещата като спираш да припомшваш газта да не се излагаш с гаснене...това е от мен вдигай темата докато се намесят форумните гурута...[/quote]
Например с леко газ и тогава гасне в движение , на високи обороти не ми е гаснала.
трудно пали на скорост и в движение, но пак понякога пали!
Например с леко газ и тогава гасне в движение , на високи обороти не ми е гаснала.
трудно пали на скорост и в движение, но пак понякога пали!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
afferra написа:chefito написа:дай повече яснота......падат оборотите на празен ход или просто губи ток...бъди многословен все пак е форум и се искат цветни обяснения....
дросел ми се вижда на мен проблема...ама честно не знам какво е точното устройство на този мотор...турбо мурбо сложно ми идва...
Дроселовата клапа я чистихме, турбото го мериха и всичко на 6. Чудя се вече дали нещо бензиновата помпа не е ли проблема. Но като запали и това че мирише на бензин май нещи ми подсказва, че бензин си има, само няма какво да го изгори и се дави нещо! Понякога като я сръчкам и забива муцуна и след секунда пак отпушва и тръгва.
до тук бях аз брат...дано се появят разбирачите....

- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имах подобен проблем със моя голф 3 не подобен а баш същия оказасе БОБИНА ... около 140 лв струва сменясе елементарно лесно следтова рестартираш PC-то и си ти !!! бих ти препоръчал да вземеш от някои приятел за проба ... пиши какво е станало следтова ...
ако се окаже че това е проблема ше черпиш кръгче това ми е любимия мотор във VW групата

ако се окаже че това е проблема ше черпиш кръгче това ми е любимия мотор във VW групата

Последна промяна от spectrum на Пон 20 авг 2007 19:40, променено общо 1 път.
spectrum написа:имах подобен проблем със моя голф 3 не подобен а баш същия оказасе БОБИНА ... около 140 лв струва сменясе елементарно лесно следтова рестартираш PC-то и си ти !!! бих ти препоръчал да вземеш от някои приятел за проба ... пиши какво е станало следтова ...
ако се окаже че това е проблема ше черпиш кръгче това ми е лубимия мотор във VW групата![]()
бубина - къде да гледам за нея, къде се намира.
Кръгчето е най лесно
toshev написа:А като ходи в Юнитрейд направи ли този проблем пред техните специалист? (докато тествахте)
Като чета и съм се замислил, 10 мин. зяпам в екрана, ама освен да окьоравея не мога да кажа нищо смислено....пък на бензин миришело...
....на задавяне ми прилича...като е загрял и свали оборотите...
Нали знаеш, че по закона за всеобщата гадост при специалист никога не показва проблем. КОгато я водих в юни трейд тъкмо я купувах и всичко и беше на 6. На следващият ден започна, пак по закона на МЪрфи. Иначе оборотите винаги си ги държи нормално като работи.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
комутатор (заедно са с бобината-пише се с "О"-бобината това...)
бобина
датчик за положението на 1ви цилиндър
датчик на обтегача на ангренажната верига
тва ми идва на прима виста-ма това е от типа повреди при които трябва да умре тотално за да се разбере кое е било... или да го направи в подходящия момент.
всъщност я кажи как ти се казва мотора?
бобина
датчик за положението на 1ви цилиндър
датчик на обтегача на ангренажната верига
тва ми идва на прима виста-ма това е от типа повреди при които трябва да умре тотално за да се разбере кое е било... или да го направи в подходящия момент.

всъщност я кажи как ти се казва мотора?
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chefito написа:
колегата ме изпревари махасе и се слагa елементарно в рамките на няколко минути това с отварянето на капака

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”