VW Golf 4 1.8 turbo Проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
afferra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот afferra » Пон 20 авг 2007 23:46

Като ходих на диагностика втория път там ми споменаха, че температурният датчик е проблем, оправиха го, нулираха грешките и пак същата мизерия. Ще пробвам с другото, което ме посъветваха и пак ще пиша.

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Вто 21 авг 2007 0:22

На старата кола комутатора като загрееше от темп. на мотора и правеше такива мизерии, припуцваше, не вдигаше обороти, гаснеше и т.н. никаква диагностика не го откри, сам разбрах след време и мнооого опити. Комутатора принципно гори като остане без маса.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 21 авг 2007 7:45

На Васко си му вярвам, но погледнете и налягане на бенз. помпа все пак... Може да се е затлачила цедчицата на помпата от "хубаво" гориво и затова да "мизерства"... :) Моята беше така, какво ли не правих/сменях по запалването, а се оказа, че 1 вана с ултразвук /30-40 лв. с труда - мерене на налягане и сваляне/слагане на помпата/ решава проблема...

П.П. Вярвам, че бенз. филтър е сменен... :)

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Вто 21 авг 2007 8:48

Брей какво ли може да е. :?

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 21 авг 2007 10:34

Не съм видял темата досега, сори.
Значи ако е комутатора -> компира не го следи -> така че при диагностика казва че всичко е ОК дори и колата да работи на три цилиндъра(както в моя случай).
Пак за комутатора -> в Юнито е 500+лв, в Ауто+ ->253лв, след два часа и кутия цигари изпушена пред магазина се оказа че единствената намерена такава бройка е от Форд Галакси(както каза продавача Фолксваген Галакси :lol: )1.8т -> едно към едно същите парт. номера с моите. Взех го за 145лв, това незнам щото съм симпатичен ли, или щото бех много бесен....
За да не се набутваш предварително -> разбери се с Ваското1, когато има време да го погледне -> има чалъм за мерене със светодиод и въртене на стартер, но е важно точно в момента да прави мизерии!
Друго което може да ти е от полза като инфо -> бобините ти са 4бр. на всяка свещ по една -> В Юни -> 106лв за 1бр. с доставка от 5дни, в Ауто+ 96 лв за брой с доставка до два часа.
Свещите за 1.8т в Юни -> 33лв за 1бр. НГК, в Ауто+ -> 33лв. за 4бр Бош.

И аз като Васко клоня към комутатор, особенно пък ако го прави само като загрее.
Еи го в на -> http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Audi-Vw- ... dZViewItem

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 21 авг 2007 10:44

Изображение

тая лиготия 500лв.... :shock

много се съмнявам да ги правят повече от 1-2 фирми което довежда до сериозни съмнения за нормалната цена...още повече щом в ибей е 120лв и пише че е за VW.....

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 21 авг 2007 10:52

Тъй тъй. Ама толкова.
Общо взето -> получава сигнал от компира и го усилва към бобините.
Работи при много висока температура(напича здраво) и да му бяха сложили поне някакъв радиатор голям.
Оригинала беше на Беру, това което взех аз е на Хуко. Общо взето това са фирмите дето го пройзвеждат и предлагат. За бобините случая е същия!

Потребителски аватар
chobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chobi » Вто 21 авг 2007 12:14

Колега, изчетох темата и достигам до извода че проблема ти е същия който и аз имах миналата година. Макар че моят Голф е със съвсем различен мотор, по описанието което си направил ми се струва че проблема ти е същия като моя. Това което ще ти предложа поне не струва пари или съвсем малко т.е. ако няма резултат то поне няма да имаш загуби и излишни разходи. Та на въпроса: при мен се оказа от вода в резервоара( от качествени бг горива и съвестни фирмени бензиностанции ) и то толкова много че помпата беше започнала да я засмуква. Отидох на един пункт където сменят масла, там чрез специална сонда ми източиха резервоара през гърловината и нещата се оправиха. Нямаш на идея какво излезе. А също като теб се бях видял в чудо, едва не разхвърлих мотора, какво ли не смених и какв ли не опитах докато се светнах за това. Е поне ми останаха части по запалването които за късмет след смяната не изхвърлих и се оказаха съсвсем наред. Успех и дано да съм ти помогнал!!!

Потребителски аватар
chobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chobi » Вто 21 авг 2007 12:21

И като допълнение: всичко това се случи няколко дена след смяна на бензинов филтър, смятай какви филтри се продават в БГ и колко чистят!!!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 21 авг 2007 12:45

Принципно всичко е възможно -> но как би обяснил че го прави само на загряла кола?

Потребителски аватар
chobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chobi » Вто 21 авг 2007 17:23

Точно така, и при мен беше същото. Когато двигателя е студен това означава че колата не е карана дълго време и водата се е утаила на дъното на резервоара проблеми няма. Палиш и тръгваш понеже първоначално помпата смуче чист бензин. Като покара малко т.е. докато двигателя загрее водата, бензина и другите гадости отново се смесват от лашкания, вибрации и др., помпата ги засмуква, те минават през "хубавите" филтри и започват проблемите. При мен след източване на резервоара проблемите спряха и вече почти година колата върви перфектно. Решил съм процедурата с източването да я правя веднъж годишно и то наесен че зимата ако тази вода замръзне в помпата ще стане интересно. Не казвам че при него точно това е проблема но нищо не му струва да опита. Усилията си заслужават. Успех!

Потребителски аватар
Stambetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stambetu » Вто 21 авг 2007 19:24

здравеите аз имах сущия проблем,паля си колата сичко нормално тругжам карам и спирам на светофар и гасне,следжа трудно палене и после се едно е като спънат кон.след време се оправяше,така ми го напражи няколко пъти отидох на диагностика оказа се Датчика за Оборотите които не си вършеше работата както трябва смених го струваше ми 60лв и чзабравих че сам имал такъв проблем.почти съм сигурен от това което чета че ти е от датчика.
p.s. много датчици много нещо по тез четворки :wink:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 22 авг 2007 10:17

Колега, кажи какво е било като решиш проблема, че ми стана интересно.
Много датчици и какви ли не джаджи по тия четворки! И какви цени - как може тоя комутатор да струва 500 лева???
Баси, колко са усложнени съвременните двигатели. Ето защо хората на запад сменят автомобила след 4-5 години - просто някакви такива глупости почват да им дават ядове и най-доброто решение е да върнеш старата и да доплатиш за новия модел кола.
А после бангията идва в България - 99 година примерно - чисто нова - кое и е новото - 8 годишен кошник. Ама пусти пари.
Както са казали хората в Германия: "Отидете на почивка в България - вашата стара кола е вече там" :lol: :lol:
Сори за спама, ама не се сдържах. :oops: :oops:

Потребителски аватар
afferra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот afferra » Сря 22 авг 2007 17:47

Кошника вчера и днес, дори без да съм отварял капака нещо му "стана" и не ми е гаснал....тук вече нещата стават опасни. НЕ знам какво й е, но много хора казаха комутатор(или както там се пише), но днес си викам, айде правя и капан и майстора чакаше с уредите, а тя не изгасна. Но ще чакам и ще я хвана в крайна сметка. ЩЕ кажа, това е полезно за всички.

Към всички останали.

Много ви благодаря за съветите. Клуба ви е много спретнат и готин.
Ставам редовен четец и писател. Скоро ще ви пусна снимки. :D

bg_zoro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bg_zoro » Пет 24 авг 2007 11:44

здравейте. зашо не помислите и за изпускателната система.идея си нямате какво се случва когато се задръстят гърнетата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”