Пациенти под прикритие в болниците???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 17 авг 2007 16:36

Много похвалноче не четете преса.....и аз също .....ама по принуда слушам заглавията на вестниците стурин като се приготвям за работа...
Та имало решение(пишело в "Труд") ..май на на МЗ....... в болниците да се пращат мними пациенти,които после да докладват за нарушенията извършвани от лекарите....неправилно лечение,искане на рушвети,неизпълнение на минималните изисквания по клиничните пътеки и т.н..

Смях братко!!!!
Ами например при хирургичните болести как ще остане този пациент под прикритие като волю-неволю ще отнесе ножа,като охранено прасе по Коледа....ами по терапевтичните пътеки-има бая ровичкане с достаа неприятни усещания дето задължително трябва да се извършат като манипулации - бъркане и то бая надълбоко в разните физиологични входни и изходни отвърстия!!!И бая трябва да се прикриваш за да устискаш всичко това!!!!Сега докато пиша чак мен ме заболя...някъде!!!!

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пет 17 авг 2007 19:34

Snejoky написа:... А спомнете си за хипократовата клетва....

Айде, моля те, цитирай точно мястото от клетвата, което имаш предвид!

Аз също срещнах нещо в пресата, но не останах с впечатление, че ще се стига чак до тези манипулации, а по-скоро до административната част на нещата.

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Съб 18 авг 2007 7:34

leavon написа:
Snejoky написа:... А спомнете си за хипократовата клетва....

Айде, моля те, цитирай точно мястото от клетвата, което имаш предвид!

Аз също срещнах нещо в пресата, но не останах с впечатление, че ще се стига чак до тези манипулации, а по-скоро до административната част на нещата.
А в клетвата не пише ли,е лекарят трябва да получава достойно заплащане за труда си,а?Някой от вас вобще чел ли е Хипократовата клетва?

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 18 авг 2007 9:47

Какво имаш предвид под достойно заплащане :dontknow: Ако не му харесва заплащането да ходи да се оплаква на здравната каса или където си иска, а не да рекетира пациентите, които са отчаяни понякога до крайна степен.

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Съб 18 авг 2007 15:32

Ами достойно заплащане,това имам впредвид.Не аз да мисля дали ще мога да платя таксата на детето си в детската градина или не - примерно.И поради тая причина да се чудя как да измъкна пари от пациентите,щото здравната каса не дава това ,което си си изработил и се чуди за какво да те глобява и как да ти вземе парите.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Съб 18 авг 2007 18:57

DOCDOBREV написа:Някой от вас вобще чел ли е Хипократовата клетва?

ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА

Клетвата, с която се кълнат българските лекари

В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва.

На учителя, който ме е учил да лекувам ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще.

Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината, като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва.

Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща.

Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо.

Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само, за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби.

Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено.

Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство.

Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава.

Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.

ЗАКЛЕХ СЕ!

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 18 авг 2007 21:16

:lol: joker повдигна много болна тема.
Иначе ако тази клетва по горе хващаше,жив лекар в България да не е останал.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Съб 18 авг 2007 21:28

Тайния пациент.
Явно са прихванали от модата на тайния клент царяща из собствениците на магазини.
Журналистите го прилагат отдавна със скритите камери

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 21 авг 2007 11:56

Уважаеми колеги ......преди да продължите ругатните по адрес на лекарите се опитайте да си представите следните ситуации..
1.Плувнали в сълзи детски очи и вкопчени в теб нежни пръстчета на умиращо дете .....и въпросът"Чичко помогни ми...не искам да умра...!
2.Неистовите писъци на родители на които съобщаваш,че техният син е обречен ....или вече и починал.
3.Изпитателно втренчени очи на болен от фатално заболяване човек,когото ти се опитваш с целия си арсенал от сладкодумие(а хич не ти е до сладки приказки) да убедиш ,че има смисъл да се живее....
4.Идвайки на работа да виждаш падащото от 7-я етаж тяло на този същия човек,който освен друго ти е и приятел...
и още много ,много такива "прятни" мигове,като част от твоето ежедневие...което не свършва с края на работното време...
Преди някой да продължи да ругае,нека да си представи работния си ден като плуване в море от човешка болка и страдание.....А вечер да заспива(ако въобше успее да заспи) с мисълта за поредния мъгляв клиничен случай,който всъщност представлява поредния висящ на косъм човешки живот...
Към всичко това прибавете и останалите негативни изживявания от обичайно естество...включително и болестите(ние не боледуваме по-малко от другите)...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 21 авг 2007 12:42

joker написа:Уважаеми колеги ......преди да продължите ругатните по адрес на лекарите се опитайте да си представите следните ситуации..
...

Това е така, прав си, но...
(може да прозвучи грубо, но е истина): някой да те е карал насила да ставаш лекар?
Сам си избрал какъв да станеш и за това нямаш право да се оплакваш.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 21 авг 2007 12:59

Джокер, ако ти си съвестен лекар, грижещ се за пациентите си, както си мисля, че си /поне по твоите думи/ -уважение, защото си един от малкото, които не са забравили, че вашата професия е не само пари, а основно мисия и призвание
дано повечето лекари са като тебе
за съжаление не са
както навсякъде има мърша, така и при вас
обаче, с оглед вида на професията при вас е още по-осъдително да има такива колеги

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 21 авг 2007 13:04

vasstop написа:
joker написа:Уважаеми колеги ......преди да продължите ругатните по адрес на лекарите се опитайте да си представите следните ситуации..
...

Това е така, прав си, но...
(може да прозвучи грубо, но е истина): някой да те е карал насила да ставаш лекар?
Сам си избрал какъв да станеш и за това нямаш право да се оплакваш.

Това като оплакване ли прозвуча????
Напротив!Безумно обичам професията си и съм бесен,че калпавати ни ситема е на път да я изроди.....Но това не значи,че трябва да се сравняват лекарите с оная огромна армия(над 1000 пъти по-многобройна отколкото през социализма!!!!) от ЗДРАВНИ ЧИНОВНИЦИ,които ежедневно паразитират.....и ние да отнасяме хулите,които всъщност са за онези скрити зад бюра сиви човечета дето никога не са се срещали очи в очи с човешката болка!
че и вече и тайни агенти да ни пращат.....

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 21 авг 2007 13:06

Съгласен съм и ти съчувствам,
За съжление малцина от нас могат да направят нещо практически по въпроса, за да подобрят положението.
Поздрави.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 21 авг 2007 13:11

Stefan написа:Какво имаш предвид под достойно заплащане :dontknow: Ако не му харесва заплащането да ходи да се оплаква на здравната каса или където си иска, а не да рекетира пациентите, които са отчаяни понякога до крайна степен.

Жокер, явно си доктор - но почнахте (дано не си и ти) да печелите от хорското нещастие - примери колкото искаш, най пресния ми е от вчера - мой приятел дойде да ми иска пари назаем за ............................да роди жена му . Докторът сам поискал сумата(900лв за нормално раждане и 1200 секцио) и го попитал "Между нас ли ще оправим финансовия въпрос или ще правиш дарение" :?: :?: А доколкото знам аз раждането се поема от здравната каса и е на стойност 300лв. Значи този доктор ще вземе 300 от здравната каса +900 или 1200 и..............?
И все пак ако МВР ти иска рушвет имаш избор, пари или акт, доколкото при доктор избор нямаш.
Не мисли, че се заяждам ама и докторите прекалихте.
Наскоро ми се наложи да ходя заради моя позната в ПИРОГОВ - е няма да ви кажа в служебният им паркинг какви екземпляри имаше :shock :shock :shock как става това с малката докторска заплата, та и стачкуват :?:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 21 авг 2007 13:34

hristian37 написа:
Stefan написа:Какво имаш предвид под достойно заплащане :dontknow: Ако не му харесва заплащането да ходи да се оплаква на здравната каса или където си иска, а не да рекетира пациентите, които са отчаяни понякога до крайна степен.

Жокер, явно си доктор - но почнахте (дано не си и ти) да печелите от хорското нещастие - примери колкото искаш, най пресния ми е от вчера - мой приятел дойде да ми иска пари назаем за ............................да роди жена му . Докторът сам поискал сумата(900лв за нормално раждане и 1200 секцио) и го попитал "Между нас ли ще оправим финансовия въпрос или ще правиш дарение" :?: :?: А доколкото знам аз раждането се поема от здравната каса и е на стойност 300лв. Значи този доктор ще вземе 300 от здравната каса +900 или 1200 и..............?
И все пак ако МВР ти иска рушвет имаш избор, пари или акт, доколкото при доктор избор нямаш.
Не мисли, че се заяждам ама и докторите прекалихте.
Наскоро ми се наложи да ходя заради моя позната в ПИРОГОВ - е няма да ви кажа в служебният им паркинг какви екземпляри имаше :shock :shock :shock как става това с малката докторска заплата, та и стачкуват :?:

А ти четеш ли внимателно какво пиша!
Я виж как са изписани по закон лекарските практики-като ЕТ(еднолични търговци).....а болниците-като Търговски дружества...
И най-лошото е ,че това не само празна фразеология....налагат се и то по закон подобен тип отношения...Просто съсипват професията,а когато има хора с нечисти помисли(па били те и лекари) в тази система те просто процъфтяват и дори се издигат...А забравяш ли и оня парадокс когато здравен министър бе икономист...
Ти няма как да погледнеш от другата страна защото нещата са много специфични....нас Здравната каса в повечето ни глобява не за липса на лечение ,а затова че не сме лекували пациента у дома ,а сем го приели в болница....
Знаеш ли колко дава здравната каса за лечениетио на пневмония??.-300 лв!А знаеш ли колко струва на ден лечението на пневмония?...Ще ти изредя разходите(без заплати на лекари ,сестри и санитари)
-храна-5 лв
-антибиотик 50 лв
-банки за вливане 8 лв
-отопление ,осветление ,топла вода и т.н отделно
Е при среден разход 80 лв на ден и минимален престой за пневмония 7 дни.......как да стане-че и заплата за персонала да има???
Ето това е истината......Здравната каса практически не покрива разходите за болния .....
И при тази ситуация отново виновен е лекаря нали...
А пък за мен.......аз ако се занимавах с рушвети нямаше да използвам кратките си почивки да пиша и то с голямо удоволствие в този високоинтелктуален форум(нещо което невероятно ме отбременява от напрежението)....ами щях да ходя да скубя пациенти.
Поздрави....пък който има нужда от безкористна помощ нека ме потърси на работното ми място и ще се убеди сам,че ще получи такава....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”