Passat B5 - Зануляване на компютъра след смяната на маслото?
Passat B5 - Зануляване на компютъра след смяната на маслото?
как се зануляваше компютъра. четох една тема, но не мога да я открия
Последна промяна от akisada на Пет 17 авг 2007 15:49, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Не знам на другите модели как е - мога да помогна за Б5:
При неработещ двигател и неподаден контакт се натиска и задържа десния бутон на таблото (за нулиране на "дневния" километраж). Когато се появи искания надпис (OIL или INSP) /май не се появява, ама няма значение/, се дава контакт и се пуска бутона (т.е. до този момент се държи натиснат). При повторно натискане на въпросния бутон се отива на другия надпис (т.е. ако е бил OIL, се появява INSP, и обратно) /това също не съм убеден че е така, както го пише - поне аз не съм го виждал/. Завърта се надясно левия бутон - за часовника (т.е. настройка на минути). Контакта се изключва.
Ако процедурата е извършена правилно, "дневния" километраж не е нулиран - показва си пак това, което си е показвал и преди началото на процедурата.
Мисля, че почти същото е и на други модели от тези години.
При неработещ двигател и неподаден контакт се натиска и задържа десния бутон на таблото (за нулиране на "дневния" километраж). Когато се появи искания надпис (OIL или INSP) /май не се появява, ама няма значение/, се дава контакт и се пуска бутона (т.е. до този момент се държи натиснат). При повторно натискане на въпросния бутон се отива на другия надпис (т.е. ако е бил OIL, се появява INSP, и обратно) /това също не съм убеден че е така, както го пише - поне аз не съм го виждал/. Завърта се надясно левия бутон - за часовника (т.е. настройка на минути). Контакта се изключва.
Ако процедурата е извършена правилно, "дневния" километраж не е нулиран - показва си пак това, което си е показвал и преди началото на процедурата.
Мисля, че почти същото е и на други модели от тези години.
- gr_kanev
- Доктора
akisada написа:досадните звук и писание на компа изчезнаха.но изчезна и показанието на дневния километраж
Явно си объркал нещо реда, или си правил нещо не точно както съм го описал. При мен е правено неколкократно, а също и при други колеги - при правилно зануляване на "масления" километраж "дневния" не се нулира !
Всъщност какво разбираш под "изчезна показанието на дневния километраж" ? Показва нула, или нищо не показва ?
- gr_kanev
- Доктора
akisada написа:дали може на бордкомпютъра да се смени езика-от немски на английски
Може - с VAG-COM.
Иначе отговор на въпроса в заглавието, с картинки (но на руски) - ТУК.
- Желязков
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много на колегатаgr_kanev написа:akisada написа:досадните звук и писание на компа изчезнаха.но изчезна и показанието на дневния километраж
Явно си объркал нещо реда, или си правил нещо не точно както съм го описал. При мен е правено неколкократно, а също и при други колеги - при правилно зануляване на "масления" километраж "дневния" не се нулира !
Всъщност какво разбираш под "изчезна показанието на дневния километраж" ? Показва нула, или нищо не показва ?
Въпреки че информацията не е точна
Сега ще кажа при мен как е pasat B5 19 110hp
Натискам и задържам копчето за зануляване на километража
Давам на контакт и на дисплея ми изписва OIL
Пускам копчето и го натискам еднократно за да излезе INSP
Завъртам надясно копчето за часовника и на мястото на INSP се появяват 4 чартички.
изключвам контакта и съм спестил 30 лева
зануляване компютъра[B5]след смяната на маслото........
Абе кви 30 лв. Преди месец в сервиза ми го нулираха за 2 лв. Ама като знам вече как става ръчно, ще ги спестя и тях.