Как да си уплътня корите вътре в колата?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Как да си уплътня корите вътре в колата?

Мнениеот SBobi » Сря 22 авг 2007 16:34

Колеги мисля че темата беше разисквана но немога да я намеря с търсачката нека някой ако може да ми даде линк или направо ако може да ми помогне!
Значи проблема, е че вътре в купето нещо ми скърца и не знам какво е а е много досадно! Шума идва някаде от дясната колонка на вратата там дето е колана или отзад зад нея не съм сигурен! Колата е с 2 врати и свалях кората на задната седалка от дясно под прозореца но нищо не установих. Видях че има стереопор между ламарините и кората. За изолация ли е незнам аз така предполагам! Дали е възможно от там да скърца но не ми се ще да го махам!
Незнам нека някой колега който е запознат със слабите и скърцащи места на голфа да сподели начин за тяхното изчистване или намаляване поне!
Благодаря

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Сря 22 авг 2007 21:54

Аз откакто за пръв път разглобих голфа за музиката се разскърца.Според мен пластмасовите щипки отслабват или са счупени на места и оттам корите не са закрепени здраво и скърцат когато колата минава през неравности. И аз имам стереопора за който говориш но според мен е далече от кората и не се допира в нея.А той няма как да скърца защото е залепен...Аз нямам друго обяснение дано колегите помогнат повече :roll:

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Сря 22 авг 2007 22:49

и при мен си скърца. Пробва ли с уплътнения за прозорци /врати/?

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Сря 22 авг 2007 23:06

Ужас хора и на мене ми скьрца,ама на вас ви е лесно с 2те врати...аз сьм с 4 :x
И на мен ми скьрца горе от ляво и се чудя кво е.Мяза ми че е от тавана нещо или от колонката при колана.Може би е сьщия проблем и при мен.А самите кори има ли начин да се стегнат?Тва скьрцане ме кара да го метна тоя голф кьдето хора не минават :x :x

Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SBobi » Чет 23 авг 2007 9:07

засега с нищо не съм пробвал нито с уплатнения нито с нищо! Аз ако разбера откаде скърца ще преценя как да го оправя но немож го разбереш имама чувството че отвсякаде :(! Имам съмнения в самия механизъм на колана че нещо се е разскърцал но просто искам някой колега ако е патил и е решавал такива проблеми да сподели за да не карам на слука!

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Чет 23 авг 2007 9:53

И моите кори скърцат.Много е досадно като минаваш през дупки особено и като изляза отпуска ще сваля корите и ще си купя нови щипки щото кората на шофьорската врата ми зее малко не е хваната както трябва.И отзад ми скъца кората ама моята кола е с 2 врати и незнам как се смъква корите отзад.Но ще си играя пък ще видя какво ще направя :)

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 23 авг 2007 9:55

Имаше преди време една тема на DragoGT... :roll:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Чет 23 авг 2007 11:14

Как да не ни скърцат колиците колеги? То всички знаем по какви пътища караме. Колата е подложена на постоянни вибрации и усуквания. Корите и от желязо да бяха, пак щяха да се разкърцат.
Аз вече се примирих. Няма управия! Има, но трябва да я стегна цялата. Да се сменят всички щипки, уплътнения, на някои места пластмасовите панели, и може би ще спре. Но за да не се разкърца пак, трябва да ги приберем по гаражите и да се карат само по празниците :wink:
Затова като минавам по павета увеличавам музиката, и спирам да се дразня. На равен път нищо не се чува.

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Snuupy » Пон 04 апр 2016 8:55

Ivo_ написа:Как да не ни скърцат колиците колеги? То всички знаем по какви пътища караме. Колата е подложена на постоянни вибрации и усуквания. Корите и от желязо да бяха, пак щяха да се разкърцат.
Аз вече се примирих. Няма управия! Има, но трябва да я стегна цялата. Да се сменят всички щипки, уплътнения, на някои места пластмасовите панели, и може би ще спре. Но за да не се разкърца пак, трябва да ги приберем по гаражите и да се карат само по празниците :wink:
Затова като минавам по павета увеличавам музиката, и спирам да се дразня. На равен път нищо не се чува.

Глупости, просто некачествени материали. Имам приятели с Mercedes C-Class 1999г и няма скръц, няма нищо. Toyota Avensis 2004г, кола на 12г - няма скърцане.

Та, по темата. И мен ми се разцкърцаха корите от силна музика, разбира се... Дали с нови щипки на корите ще се оправи проблема, някой пробвал ли е?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”