Изнудвачи по телефона! Какво да правя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Чет 23 авг 2007 12:13

Приател ми каза ако пак се обадат да им кажа, че всичко е наред и сме се свързали с роднините ни

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 23 авг 2007 12:14

ГLГLГL написа:
Vizor написа:3-тия вариянт е .. да ги хванете и да се окажат някакви дришльовци !

Тя темата е изтъркана отдавна. Но не мога да разбера тая мода "дришльо" - думата на български език е "дрисльо". Май е пак софийска мода... произход от "шмъркам" сместо смъркам.

не.. бургаска е ... + това така ми харесва така пиша .. и си е мой проблем ако можеш да помогнеш с нещо на човека направи го

успех

Потребителски аватар
mr_bush

Мнениеот mr_bush » Чет 23 авг 2007 12:15

ГLГLГL написа:
Vizor написа:3-тия вариянт е .. да ги хванете и да се окажат някакви дришльовци !

Тя темата е изтъркана отдавна. Но не мога да разбера тая мода "дришльо" - думата на български език е "дрисльо". Май е пак софийска мода... произход от "шмъркам" сместо смъркам.

Колега тук ли точно трябва да показваш колко си научил по български :?:

и Вместо се пише с В а не със С

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 23 авг 2007 12:18

ЕЙ ГО НА !!!!!!!!!!

23.08.2007

Нова схема на измами по телефона

news.bg

Размер на шрифта: a a a

Само за един ден в полицията в Силистра са подадени 5 сигнала за нов "сценарий" на измами по телефона.

От полицията обясняват, че престъпната схема е замислена с двама участници. Единият -по-често жена, звъни на домашен телефон и се представя за далечен роднина на домакините, но без да съобщава името си. Обикновено потърпевшите се заблуждават и сами назовават някакво име.

Измамникът обяснява, че е задържан в ареста заради транспортно произшествие или по друга причина, и моли роднината си да плати парична гаранция. Съответно се дава телефонен номер на мъж, който се представя за прокурор или дознател.

За място на срещата се избира оживен градски район. Така милостивите близки доброволно предават на измамниците суми, вариращи от 100 до 1500 лв.

От полицията съветват при съмнителни обаждания, жертви на които обикновено са възрастни самотни хора, да се търси съдействие на тел. 166.

Потребителски аватар
mr_bush

Мнениеот mr_bush » Чет 23 авг 2007 12:21

Точно същия с ПТП-то е и моя случай :!: :!: :!: Мерси колега мерси много както и на всички :!: :обичам ви

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 23 авг 2007 12:23

mr_bush написа:Точно същия с ПТП-то е и моя случай :!: :!: :!: Мерси колега мерси много както и на всички :!: :обичам ви
:patriot

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Чет 23 авг 2007 12:23

дееа 100 до 1500 лв.
някой да ставаме комбина ? :lol:

Потребителски аватар
mr_bush

Мнениеот mr_bush » Чет 23 авг 2007 12:25

ChernoGTI написа:дееа 100 до 1500 лв.

А на баба ми за 2 000 и нагли с 500лв от горе :evil:

Потребителски аватар
nikiangel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nikiangel » Чет 23 авг 2007 13:04

mr_bush написа:
ChernoGTI написа:дееа 100 до 1500 лв.

А на баба ми за 2 000 и нагли с 500лв от горе :evil:

е то на баба ти е било нов модел измама :) сега е нещо обикновенно затова са сменили цените :) даже и на промоция са пуснали по 500лв :)

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 23 авг 2007 13:40

scuba написа:Oтивай до най-близкото РПУ

Много хора изгоряха от тези измамници, така че послушай Скуба :wink:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 23 авг 2007 13:49

Викни някой познат да се представи за въпросният роднина и да се легитимира като служител на МВР : "Да слушам комисар Петров 1-во РПУ Пловдив търсили сте ме" и засечи за колко хилядни от секундата ще затворят телефона :twisted:

Потребителски аватар
G-force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G-force » Чет 23 авг 2007 14:29

Мене един такъв ми се обади, но явно не знаеше много за семейството ми и т.н. та почна се "позна ли ме", аз още от там си разбрах че е от тея с измамите по телефона и просто му викам възможно най-грубо "не" а оня продължава и продължава да пита, а аз само му викам не :lol: почна вече за братовчеди да ми говори, а аз нямам братовчеди (само братовчедки) та явно беше отачаян гада :lol: най накрая назова име и град, явно наслуки, ама не улучи и след поредното "не" (вече любезно, че ми стана забавен) замълча и си затвори. Вечерта като излизаме говоря с един авер който има същият номер като моя, като единствената разлика е последната цифричка, та и той беше минал през тая проверка... (явно той караше подред) решихме да му се обадим през скрит номер и да го питаме "позна ли кой е?" ама не дигат явно служебните телефони :lol:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Чет 23 авг 2007 14:41

joker написа:Колкото и да ви е странно,но в мобилните и стационарните оператори работят далеч по-големи професионалисти от тези в полицията....повечето пенсионирани навремето бивши служители из службите....хората са с много опит и са перфектни..Не се занимавай с полицията-не знаеш на кого ще попаднеш и колко ще те мотаят....-иди в мобилния оператор и подай жалба за телефонен тормоз.Те би трябвало сами да задвижат процедурата-просто имат финансов интерес то това!

Моля колега аргументирай се, защото това което каза ми звучи като приказка! Кой има финансов интерес от какво? От 3 год. бачкам в глобулската система и такива филми няма - първо отиваш задължително в полицията и от там вече задействат процедура, за която се изисква разрешение за използване на специални разузнавателни средства, подслушване и т.н.:!:
Иначе пресен пример от вчера: идва стара жена и казва обадиха ми се роднини и купих ваучери (около 200лв), и им продиктувах номерата им :evil: :laser

На баба ми също се обаждаха такива преди половин година: казва "не ме ли позна аз съм роднина, закъсал съм с колата в Шумен, купи 2 M-tel-ски ваучера и ми продиктувай номерата. Добре, че бабето каза и веднага го изловихме тоя мошенник. Веднага отидох в полицията, подадох жалба.....и кво едно голямо НИЩО!!! :evil:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 23 авг 2007 14:46

Ако сам не се пазиш, никой няма да те опази. Тези смешници нищо няма да ти направят, те само си пробват късмета. А това дали ще ги хванеш - не ми се вярва. Това не им е първият обир и съм сигурен, че добре са си опипали работата :!: :!: :!:

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Чет 23 авг 2007 14:50

mr_bush написа:Колега тук ли точно трябва да показваш колко си научил по български :?:

и Вместо се пише с В а не със С

Вместо/сместо е явна синтактична грешка. Аз обърнах внимание на друга дума, която доста често забелязвам да се пише нарочно накриво.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”