Проблем с LAN мрежа... ПОМОЩ
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
Проблем с LAN мрежа... ПОМОЩ
Имам некъв супер шантав проблем с една мрежа... значи 1 ден ми отне да възстанова връзката м/у 2 РС та а сега проблема ми е че немога да пусна нет на другия комп (на единия има кабелен модем) шарнал съм връзката с нета ама другото РС пак неще да отваря страници...и друго пробвах да вържа кабелния модем към РСто което се явява сървър през LAN кабел ( са е на USB) и неще IPта ли неще да даде кво ли става нз (към евроком съм)
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Jerom написа:Я еме светни как треа да го настроя?
Ако говорим за Прозорец ХР Про - на компютъра който не е "сървър"-а ти трябва IP-тата да са :
IP: 192.168.0.2
SubnetMask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.0.1
Primary DNS: 192.168.0.1
Secondary DNS: 212.5.128.30 - този не е задължителен и е на Мобиком (БТК), може да напишеш някъкъв друг DNS по избор.
П.П. Провери дали наистина си шарнал правилната мрежова връзка на "сървъра"
- mucho
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами бате и аз доскоро бях към теа (ае нема казвам кви
) и малко преди да ги прата на пясъчника и при мен се появи този проблем и подозирам, че той не се крий в наш'те тиливизори ...
... не претендирам да съм особено в час, но ми се струва, че и те са вкарали неква защита, че да мое инета да не се шерва, както тва праат и хоумлан, при тях знам, че сетват ТТЛ-а на 1 и в момента, в който пакетите достигнат до некво устройство (пц, рутер и так дале) тоа ТТЛ пада на 0 и дукец бате, до там с шеринга на инет - ся не знам дали се изразявам коректно, но ако нещо бъркам се ша са намери некой да ма коригира
...
... а забрих да каа, че и на тва му се намирал лека, чувал съм, че с линукски сървър моело да си магериш ТТЛ-а, май има дори и такиа рутери, но ....

... не претендирам да съм особено в час, но ми се струва, че и те са вкарали неква защита, че да мое инета да не се шерва, както тва праат и хоумлан, при тях знам, че сетват ТТЛ-а на 1 и в момента, в който пакетите достигнат до некво устройство (пц, рутер и так дале) тоа ТТЛ пада на 0 и дукец бате, до там с шеринга на инет - ся не знам дали се изразявам коректно, но ако нещо бъркам се ша са намери некой да ма коригира

... а забрих да каа, че и на тва му се намирал лека, чувал съм, че с линукски сървър моело да си магериш ТТЛ-а, май има дори и такиа рутери, но ....
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
mucho написа:... не претендирам да съм особено в час, но ми се струва, че и те са вкарали неква защита, че да мое инета да не се шерва, както тва праат и хоумлан, при тях знам, че сетват ТТЛ-а на 1 и в момента, в който пакетите достигнат до некво устройство (пц, рутер и так дале) тоа ТТЛ пада на 0 и дукец бате, до там с шеринга на инет - ся не знам дали се изразявам коректно, но ако нещо бъркам се ша са намери некой да ма коригира...
напълно вероятно да си прав и това да е проблема на колегата
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
Ice___Cool написа:linux rulz Мама им и кабеларки, зеха да се изхитряват, изхода е линукс рутерче батка. Или да минеш на БТК
Или ползваш router/switch - http://www.canyon-tech.com/products/sho ... ers/CN-BR1
излиза 65лв. аз съм много доволен.
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
Аз имам само switch http://www.canyon-tech.com/products/show.cfm/Networking/Net/Fast_Ethernet_Switches/CN-D05P ама с него нищо не става... и тъпия модем неще да се върже към РС то само с лан кабела 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”