Въпросът ми е следния. Ако имаме под рака един GOLF II с двигател 1.6 8V EZ (карбуратор), може ли да се направи 16V.
Ако е възможно, моля да ми обясните как ще стане.
Един майстор ми беше казал, че цялата операция била много лесна. Каза ми че е достатъчно да имаме: 16 клапанова глава от PL или от KR; валовете; клапаните и ремъка. Един вид ни трябва оборудвана глава от PL или КR.
Този същия майстор ми каза, че тази замяна на главите била много лесна защото блоковите били еднакви и главите били с еднакво захващане.
Сега ако някой може да ми каже дали е вярно това всичкото което ми го е казал този човек или съм много далеч от истината.
От 8v към 16v
- Golf_Blade
- Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
- Двигател: M43B16
ALiGaToR написа:Че за какво ми е електроника?![]()
Тя колата си е карбуратор, не става ли да си остане карбуратор но с 16 клапана? Или най-много с друг карбуратор от кола която е 1.6 16v![]()
Малко си далеч от истината,тиа неща дето ги плямпаш! Може да стане с карбове,ама с един едва ли! Виждал съм из нета КР-чета с 4-ри Вебера ама с един от ква да е кола не съм виждал! Помисли дали ще му стига бензина бре моме!
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: От 8v към 16v
ALiGaToR написа:Въпросът ми е следния. Ако имаме под рака един GOLF II с двигател 1.6 8V EZ (карбуратор), може ли да се направи 16V.
Ако е възможно, моля да ми обясните как ще стане.
Един майстор ми беше казал, че цялата операция била много лесна. Каза ми че е достатъчно да имаме: 16 клапанова глава от PL или от KR; валовете; клапаните и ремъка. Един вид ни трябва оборудвана глава от PL или КR.
Този същия майстор ми каза, че тази замяна на главите била много лесна защото блоковите били еднакви и главите били с еднакво захващане.
Сега ако някой може да ми каже дали е вярно това всичкото което ми го е казал този човек или съм много далеч от истината.
Бягай далеч от този майстор - трябват ти още много неща и знания за подобна интервенция...трябват ти и други бутала, колянов вал и т.н!!!
Има много теми по въпроса - ПОЛЗВАЙ ТЪРСАЧКАТА!
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994