Каско ... къде ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 07 юли 2005 11:44

О,к и аз чух нещо такова за тях ама няма как да разбера -карам аз жена ми още не е карала курсове- :lol: Сега къде си и дали си доволен,щото Диляна като се качи на Голфето :weep: сигура ще се оди по огледи :?

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 07 юли 2005 11:50

Вярно е че БулИнс имат някакви проблеми. Аз от познати и колеги също чувам че напоследък не били толкова лоялни към клиентите си. Може би и те са тръгнали по пътя на Юпитер. Интересно е, че наскоро (преди около месец) четох една статия във 24часа в която правеха анализ на застрахователния пазар в България и там БулИнс държеше челно място в автомобилното застраховане, което никак не се връзва със занижената лоялност. Най-притеснителното обаче е че се носят приказки че ако избягаш от тях (БулИнс) и отидеш при друг застраховател (особенно ако си с по-скъпа кола) биваш наказван по един или друг начин...

Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Мнениеот spokomen » Чет 07 юли 2005 11:50

Гледам че има доста негативни мнения за Бул Инс. Аз съм там и до сега не съм имал проблеми. Два пъти ми плащаха сравнително добри пари съобразно щетите, като и двата пъти изобщо не стана и дума за протокол от КАТ. Разбира се, сумите бяха в рамките на 80 - 120 лева. За по големи щети - не знам. Иначе организацията им е перфектна. Изобщо не губя време и не ме размотават. Имат си едномесечен срок между огледа и плащането на каса. Може би ако щетите са сериозни, или са скрити, ще трябва да се поразглоби колата за да видят какво е състоянието. Или пък ще трябва да се поспори " внимателно" - знам ли.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 07 юли 2005 12:15

за колегата по-горе, който питаше:
ДЗИ Булстрад и Бул инс имат споразумение за обща маркировка в КЕЙТ ООД, само това е, иначе като ходиш на маркировка огледа се върши от вещо лице на съответната компания
п.с. аз съм в ДЗИ

Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GoGo82 » Чет 07 юли 2005 12:17

spokomen написа:Гледам че има доста негативни мнения за Бул Инс. Аз съм там и до сега не съм имал проблеми..... Иначе организацията им е перфектна....

:D Направо им е страшна! :D Често ходя по работа в сградата им на Дж. Баучър и редовно чувам минавайки покрай входа: "Виждате ли онази кофа? Да...еми ходете и си хвърлето пострадалата част там" :D Сега както не са изхвърляли боклука сигурно ако опнеш едно въже около кофата може да направиш автоморга. Доста хора се оплакват, че се бавят с плащания. А колкото до писаното във вестниците... аз ако имам пари да си платя може утре да пише, че ми е половин метър и онзи ден съм мушнал Анджелина Джоли. :D

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Чет 07 юли 2005 12:51

Според мен е важно да имаш и добър застрахователен агент, който да ти помага, когато се налага :wink:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 07 юли 2005 12:56

Dodi_dog написа:
DragoCL написа:булинс фалират лека полека
дърпат се за плащания и т.н.
от дзи много съм доволен
каквото кажат в официален сервиз че е за смяна не се дърпат
а не като булинс 4 месеца разтакване ама това що ново неможе ли се оправи и т.н. :evil: :evil: :evil: :evil:

А някой знае ли 4е ДЗИ ве4е са към Бул Инс или обратното :?: :x
За Алианц съм слушал добри думи :roll:

глупости

jtk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jtk » Чет 07 юли 2005 14:26

Ако някой от застрахователите не се справя добре с работата си, както и срещу него се получават оплаквания. Закона предвижда възможността след проверка (не си спомням точното име на комисията) клиентите на конкретният застраховател да се прехвърлят към останалите стабилно работещи застрахователни компании. Такова нещо за ДЗИ досега не се е спрягало.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 07 юли 2005 17:06

Аз също скоро трябва да си подновя застраховката и ако трябва да споделя с Вас не съм особено очарован от БулИнс поради следната причина:
През зимата на паркинга на пл.Батенберг (София) ми бяха чукнали леко колата, слава богу не ламарини но ми бяха спукали задната броня. Незначителна пукнатина, но все пак дразнеща, а и при положение, че си си платил застраховка - Защо не ! (както казва една тв водеща) Та отивам на оглед и ... вярно, че не ми искаха протокол от КАТ (то за паркиран на площада автомобил незнам кой ще ти даде, но това е друга тема) , но ... бронята ми беше одраскана от друга страна (така си бях взел колата), не много, но действително все пак одраскана. При огледа на колата при всяка маркировка дори не беше описано като "заварено положение". И вещите лица - господине, това одраскване тук не е от този удар. Да, господа, така е (съвсем коректно казвам аз). Да обаче при това положение НЕ МОЖЕМ да Ви признаем боядисване на бронята след лепене - за Вас само лепене. И ги питам: значи аз колата съм я взел така, вашите хора не са описали съществуващото одраскване и аз спокойно съм можел след 5 дни да дойда и да предявя щета, но коректно не съм го направил, а Вие сага искате само да ми залепите бронята и въпреки, че след това се полага боядисване - не искате да ми го направите, дори нещо повече ще ме накарате да си го платя защото колата трябвало да се ремонтира във вашия сервиз. И знаете ли какво ми отговориха ? - Че ние от къде да знаем дали сам не си си спукал бронята за да ти я боядишем :shock: Ами да опулих се ! Идеше ми да им кажа: ами залепете я, боядисайте я и след това пак ми я драснете на същото място !
В крайна сметка - платих си боядисването. А как ми я бяха поставили в ТАНДЕР (така се казва техния сервиз) да не Ви описвам...

Та ето за това не съм доволен от Бул Инс.

Но сега кое е притеснителното пък за ДЗИ: ще цитирам буквално от сайта им: http://www.dzi.bg/get_content.php?lang=bg_&id=65

"Ако след кражба или грабеж на цяло МПС, същото бъде намерено с нанесени повреди в срока преди изплащане на обезщетение, посочен в полицата, Застрахователят заплаща обезщетение за ремонт. Не се изплаща обезщетение за откраднати и липсващи детайли и възли."

Ако предположим само за миг че ми откраднат колата (пфу да не дава Господ) и те я намерят (а ей богу повярвайте ми гъза ще си скъсат и ... твърде е вероятно да я намерят), но ... да речем от нея липсва двигателя, седалките, джанти, гуми, волан, абе всичко ... останала е арматурата ... излиза че ще пия една студена вода защото както виждате за откраднати и липсващи детайли и възли обезщетение не се изплаща... А как ще ми изплатят обезщетение за ремонт на липсващия двигател е те това не ми е ясно...

Какво ще ме посъветвате ? БулИнс или ДЗИ ?

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пет 08 юли 2005 8:47

Зимата автобус 280 поднесе на завой в студентски град и ме удари. Счупено ляво огледало, надраскани две врати и леко огънат преден калник. На неизмита кола не се виждаше нищо. Реших да не си правя колата в сервиз на БулИнс защото им нямам доверие. Ремонта ми струваше 435лв (Огледалото фалшива работа 130лв). БулИнс ми платиха след 2 месеца 395лв.
Направи си застраховката в ДЗИ. Те презастраховат срещу кражба в БулИнс което значи че вторите няма да ти закачат колата. В момента ДЗИ са много коректни и плащат добре. Докога ще продължи това никой незнае.

Потребителски аватар
reboot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reboot » Пет 08 юли 2005 9:13

Благодаря за многото отговори. Значи за сега ДЗИ води ;) Чуха се няколко добри отзива за Алианц, но нищо конкретно. Някой да има лични впечатления ? И какво можете да ми кажете за Виктория.

Мерси предварително

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 08 юли 2005 9:17

НИКОЯ КОМПАНИЯ НЕ ПЛАЩА ЗА ОТКРАДНАТИ ЧАСТИ!!!

ама абсолютно никоя
пояснявам
паркираш си колата в гаража разкостваш я хвърляш я на някое поле остатъка
обявяваш за открадната намира се след 20 дена и хоп им искаш париците

все едно да си сваля джантите сам пред блока и да кажа че са ми ги откраднали

Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo4o » Пет 08 юли 2005 9:38

Чувал съм добри отзиви за Армеец. :roll:
Аз специално съм в БулИнс. Засега не съм имал проблеми.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пет 08 юли 2005 9:38

А някой ползвал ли е т.нар. "Валутно застраховане" и до колко е вярно това че ако нещо се бомбясаш си я оправяш в желан от теб сервиз (според Бул Инс) ? Означава ли това, че ако нещо (не дай си боже) се случи, мога да се курдисам във VW Center (UNITRADE не ми го хвалете, въпреки че са едно с VW Center, такова идиотско нежелание за работа не съм виждал, но да не се отплесвам от темата...) и да си отремонтирам колата.
В ДЗИ подхода е друг - там при валутна опция (според сайта им) ремонта е в "доверени сервизи" ... накой да знае списъка на доверените сервизи ?

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пет 08 юли 2005 9:43

Един приятел си спука стъклото предното на Пасата 98 година и е с валутно каско в БулИнс, отиде в Сакар Ауто на Околовръстното смениха му стъклото без да плаща и остави Сакар и БулИнс да се оправят.
После без да иска си грумна тавана с пушка и не му признаха щетата защото изстера бил отвътре навън и било по негова вина.
Но не винаги валутното каско ти дава право да идеш във фирмен сервиз и да си направиш колата

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”