Аз също скоро трябва да си подновя застраховката и ако трябва да споделя с Вас не съм особено очарован от БулИнс поради следната причина:
През зимата на паркинга на пл.Батенберг (София) ми бяха чукнали леко колата, слава богу не ламарини но ми бяха спукали задната броня. Незначителна пукнатина, но все пак дразнеща, а и при положение, че си си платил застраховка - Защо не ! (както казва една тв водеща) Та отивам на оглед и ... вярно, че не ми искаха протокол от КАТ (то за паркиран на площада автомобил незнам кой ще ти даде, но това е друга тема) , но ... бронята ми беше одраскана от друга страна (така си бях взел колата), не много, но действително все пак одраскана. При огледа на колата при всяка маркировка дори не беше описано като "заварено положение". И вещите лица - господине, това одраскване тук не е от този удар. Да, господа, така е (съвсем коректно казвам аз). Да обаче при това положение
НЕ МОЖЕМ да Ви признаем боядисване на бронята след лепене - за Вас само лепене. И ги питам: значи аз колата съм я взел така, вашите хора не са описали съществуващото одраскване и аз спокойно съм можел след 5 дни да дойда и да предявя щета, но коректно не съм го направил, а Вие сага искате само да ми залепите бронята и въпреки, че след това се полага боядисване - не искате да ми го направите, дори нещо повече ще ме накарате да си го платя защото колата трябвало да се ремонтира във вашия сервиз. И знаете ли какво ми отговориха ? - Че ние от къде да знаем дали сам не си си спукал бронята за да ти я боядишем

: Ами да опулих се ! Идеше ми да им кажа: ами залепете я, боядисайте я и след това пак ми я драснете на същото място !
В крайна сметка - платих си боядисването. А как ми я бяха поставили в ТАНДЕР (така се казва техния сервиз) да не Ви описвам...
Та ето за това не съм доволен от Бул Инс.
Но сега кое е притеснителното пък за ДЗИ: ще цитирам буквално от сайта им:
http://www.dzi.bg/get_content.php?lang=bg_&id=65
"
Ако след кражба или грабеж на цяло МПС, същото бъде намерено с нанесени повреди в срока преди изплащане на обезщетение, посочен в полицата, Застрахователят заплаща обезщетение за ремонт. Не се изплаща обезщетение за откраднати и липсващи детайли и възли."
Ако предположим само за миг че ми откраднат колата (пфу да не дава Господ) и те я намерят (а ей богу повярвайте ми гъза ще си скъсат и ... твърде е вероятно да я намерят), но ... да речем от нея липсва двигателя, седалките, джанти, гуми, волан, абе всичко ... останала е арматурата ... излиза че ще пия една студена вода защото както виждате за откраднати и липсващи детайли и възли обезщетение не се изплаща... А как ще ми изплатят обезщетение за ремонт на липсващия двигател е те това не ми е ясно...
Какво ще ме посъветвате ? БулИнс или ДЗИ ?