Гърция - зелена карта

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пет 24 авг 2007 8:58

BORA написа:Не трябва никаква зелена карта.Ходих до Тасос на 8 август ,искат само лични карти и международен паспорт за детето.Кара се много цивилизовано ,задължително с колани и да се спазват ограниченията , защото глобите са безумни!!?!!

Мисля, че въпроса се изчепа, но още има колеги, които не са разбрали. Ще кажа пак: Зелената карта вече не я търсят митничарите на границата, но трябва да я имаш. Ако те спрат полицаи за проверка трябва да я покажеш, както нашите катаджии търсвт гражданска. Апък ако станеш учатник в ПТП тогава влиза в употреба.

Колега, гръцките шофьори изобщо не карат цивилизовано, а карат като нашите олигофрени, масово, дори професионалните им шофьори са такива. Това не са шофьори, които ги глобяват. Но ние сме чужденци и нас ни дебнат за всичко. За това трябва да спазваме правилата.

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Re: Гърция - зелена карта

Мнениеот dinko_bonev » Пет 24 авг 2007 17:19

VWGT написа:привет, ще ходя до Тасос след 2 седмици. Имам ГО от ДЗИ, когато я правих ми казаха, че за зелена карта трябвало да се доплати нещо, но приятели казаха, че от няколко дни (или седмици) вече зелената карта била окончателно отменена и в Гърция се влизало само като си покажеш ЛК и се усмихнеш (дори и през стъклото на колата, ако е мн жега :D )
Туй хубаво, ама колко е така се питам? Сигурен съм че има колеги които са ходили последният месец натам :roll:

мерси

Точно така се минава!!! Вчера ходих!

Върни се в “Пътеводител”