За и против измиването на двигателя?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пет 24 авг 2007 18:02

:director :director ПАЗИ БУБИНАТАААА и делкото внимаваи също и за компа

Потребителски аватар
liuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liuboo » Пет 24 авг 2007 18:40

Аз също съм за измиването но не съм го мил още,защото както пишете на автомивките изобщо не гледат каде пръскат и не ги интересува дали няма да развалят нещо,но това да го миеш в къщи сам си е идея, ще опитам макар да ме е страх да не намокря разни датчици, комп. релета и др., които не бива да се мокрят,иначе харесвам да е чист като отворя,а скоро сложих и кора под двигатела.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пет 24 авг 2007 20:08

Против съм.

Потребителски аватар
gogul
Автомобил:
Двигател: 1989
Контакти:

Мнениеот gogul » Пет 24 авг 2007 20:21

sasheeto написа:ВИНАГИ ОТКАЧАЙТЕ КЛЕМИТЕ НА АКУМУЛАТОРА ПРЕДИ МИЕНЕ ЗА ДА НЕ СТАНЕ КЬСО

Искам да отбележа ,че от вода акумулатора не окъсява-мия го обилно и то с вода,а на работа и с маркуча,така че за него-споко!

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 24 авг 2007 20:50

против!!!!като купих колата и след обслужването и смяна на датчик за маслото всичко беше добре освен това че двигателя беше много мръсен!отивам на автомивка цялостно почистване и измиване и последствията първо не пали след малко запали после проблеми с лампичката за ниво но спирачната течност светка когато си иска без видима причина и накрая като загрее до 80 градуса започна да свети контролната лампа на маслото :shock :shock :shock спирам и псувам прекарах се с тази кола мотора си е заминал побеснях :twisted: :twisted: :twisted: после се оказа че всичко е нормално проблем е от датчика въпреки че беше нов прецакал се е нещо благодарение на миенето :!: :!: :!:

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 25 авг 2007 7:40

Твърдо против :!:
И чист и мръсен си върви едно и също :wink:

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Съб 25 авг 2007 9:56

Не мия, течовете се забелязват и без да си го измил, достатъчно е да отваряш капака редовно за да проверяваш състоянието на двигателя. Моят майстор ме е предупредил да не ходя при него с измит двигател и оплаквания, че нещо не е в ред. :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Съб 25 авг 2007 10:07

pacoboy написа:Твърдо против :!:
И чист и мръсен си върви едно и също :wink:

:да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 25 авг 2007 10:45

Тая кола е да се кара а не да се гледа /особено под капака/ :) Няма начин някой да ме накара да си намокря двигателя освен в дъждовно време ама нали има кора ...! А пък да се даде на някой пубер с пароструйката на автомивка да ти мие двигателя си е ритуално самоубийство според мен !

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Съб 25 авг 2007 11:20

Е те колите са като жените, трябва от време на време да поглеждаш под капака за да не те остави насред път :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Съб 25 авг 2007 11:35

zone967 написа:Kарам повече от две години, не съм измил двигателя нито веднъж и няма грижи mhihi
:welcome_to_group :D

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Съб 25 авг 2007 12:11

Абе карайте си който както си иска...аз лично си го "мия"...
..който ги кефи мръсен да го кара омазан, който го кефи чист да си го кара чист...
:stumm :drive :да:

Потребителски аватар
katosun
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот katosun » Съб 25 авг 2007 13:51

bboikov написа:Не мия, течовете се забелязват и без да си го измил, достатъчно е да отваряш капака редовно за да проверяваш състоянието на двигателя. Моят майстор ме е предупредил да не ходя при него с измит двигател и оплаквания, че нещо не е в ред. :lol: :lol: :lol: :lol:

:да:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 25 авг 2007 18:48

Където ми е мръсен,бърша с парцал и не мия.Един датчик да ми даде фира и айде 50 кинта назад. Още повече,че имам и газов комп и дюзи и окабеляване.Достатъчно е наблъскан с разни датчици и други кабеляци.Не мерси.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 25 авг 2007 19:15

joker написа:Не мий двигателя!!!ще си скубеш после косите.
И за да не съм голословен ето мотиви:
1.С миенето на двигателя се занимават най-неквалифицираните (буквално взети от улицата) работници.
2.Като последствие от горното-нямат елементарни познания за влагоустоичивостта на отделните елементи на двигателя.
3.Пак като производно на горното използват много мощна струя сопособна да проникне и в дупето на бълха.
4.Не използват никаква изолация на електрониката.
5.Миещите средства са от кофа с неясно съдържимо.
6.Последствията от такова миене понякога могат да бъдат доста неприятни във финансово отношение,а автомивките не дава гаранции за извършената работа и евентуалните вреди последици за двигателя от нея.
И накрая.....не се скъпи толкова и не си пести труда-в магазина има редица препарати от реномирани прозводители с точно упътване как да се прилагат...вземаш такъв,после кофа с вода и парцал и внимателно( все едно ,че къпеш Клеопатра) правиш едно влажно обтриване на двигателя....и ти рахат и колата задоволена!

Сьгласен сьм.Аз работя на автомивка и от 1на година сьм видял максимум 2ма работници да внимават с двигателя.На дизел няма никакьв проблем,всичко си се прьска,внимателно с електрониката,ако е бензин се покриват диоко и такива щуротии и сичко си е ок.Има си неща дето не трябва да се мокрят.Ефекта на повечето мивки не е такьв какьвто искаш.Всички ползват 1 и сьщ обезмаслители той е добьр ,но истината е в топлата вода ;) По рьчно с кьрпата и препаратчето и така :) А ако колата ти е нова и има капаци на двигателя напрао мий,те са си защиттени от всичко :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”