Изнудвачи по телефона! Какво да правя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Пет 24 авг 2007 1:23

И двата телефона са изключени :!: Може би след като пуснах две обяви в мобиле.бг и две в сайтове за запознанства :!: :roll:

За сега всичко е наред :!: :043:

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Пет 24 авг 2007 9:25

radotom написа:Добре, бе, деа!
За да получат толкова информация за даден човек... телефони, роднини, градове... :dontknow: Че това е страшно много информация, която едва ли някъде се крие съзнателно, ама и никъде я няма систематизирана, мисля!
От къде я взимат? За 500 лв..... Това си е много играчка ....

Най-вероятно са лапнали отнякъде данните на ЕСГРАОН (или както се казваше). Телефони вътре сигурно няма, но по някакви други канали и тях научават - например чрез техен човек в Мтел/Глобул. А има все още мнения по разни форуми от типа "мен не ме интересува какво знаят, нямам какво да крия, това са глупости и т.н." - по отношение на кражба на лични данни. В коментарите на Капитал или Дневник един умник развиваше такива теории.

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

.......

Мнениеот XIKS » Пет 24 авг 2007 15:31

ако звънят на домашния тел. взимат го от тел. указател в нас звъняха и търсиха майками казали и не ме ли позна твой роднина се обажда и на майками брачеда е в италия и вика ооооо здрасти едно друго питах я с кой говори вика брачеда изпраща колет само трябва да платим за доставката като дойде казах и че са измамници тия тоя на другия ден звънна да каже че изпратил колета ама попадна на мене ..... ььь...ааааа....нема такова заекване ......така го нахраних че повече нема да звъне никога...после се чудих защо търсят майками по име от каде знаят.....и се сетих тел. се води на нейно име.....просто са взели тел. и името от указателя.....

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Пет 24 авг 2007 15:37

Прави сичко каквото ти кажат :idea:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 24 авг 2007 15:37

На едни комший до нас им дойде бележка, че трябва да идат до Пловдив до митницата, да платят и да освободят две лодки (надуваеми или канута - незнам) и отделно писмо от непознат от Америка, че им праща тези лодки като подарък, а ето каква била работата :shock :shock :shock Те така и не отидоха :roll:

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Съб 25 авг 2007 5:57

http://dnes.dir.bg/2007/08/24/news20324 ... #sepultura

Как спасих дядо си от телефонни измамници
24 август 2007 / Таня Гетова
Вчера дядо ми се обажда на пожар: - Хлапе печеля пералня и телевизор - бързо ела, че до половин час трябва да се обадя на един телефон!!!...
Отивам аз - ситуацията е следната - звъннали на стационарния телефон и казали на дядо ми, че печели награда от томбола на БТК и трябва да звънне на мобилен номер 0877301944, за да му обяснят как да си получи наградите.
Звъня аз и вдига мъж - обяснява, че този абонат с БТК номер еди кой си печели от томбола и до 30 минути трябва да купи ваучери на VIVATEL за 30 лв., тъй като транспортът на наградите се заплащал. След това да звънне пак и да продиктува номера на ваучера и данните на получателя на наградата.
Много съмнително...Дядо ми беше в екстаз - за първи път печели, иди до където трябва и направи каквото трябва, ми вика.
Отивам аз до близкия офис на Vivatel и питам има ли томбола и прочие - оказа се че е измама... Какво да кажа, освен ВНИМАНИЕ!!!! Вашият дядо може да е по-напреднал в мобилните комуникации от моя и да се върже ....

Уважаеми читатели, очакваме ваши текстове, снимки и/или видео за интересни събития, на които сте станали свидетели, или на тема, която ви вълнува. Текстовете и снимките (видеото) пуснете във формата, която се отваря като кликнете "Изпрати новина" в горната лява част на dnes.dir.bg.
· Коментари (62)

Коментари (62)
1a2b (24.08.2007 г. | 23:45ч.)
Съгласен съм с коментара, че освен своя номер при обаждането си телефона оставя и своя IMEI и по този начин за много кратко време може да бъде хванат, телефона от който се обаждат, колкото и да му се сменят картите си

Иван (24.08.2007 г. | 23:37ч.)
Абе много е интересно! Живеем в света на цифровите технологии. Ето какво е възможно на теория: Звъни Ви някой Омурташки ром да Ви мами. Обаждате се в полицията. Полицията разбира кой е закупил СИМ картата от която са Ви звъняли и го арестува за опит за измама. Или: засичат по обаждането ID на телефонния апарат, лоцират го с точност 10тина метра къде е в момента, отиват и арестуват мошеника на място. Технически - напълно възможно. Практически - БГ е раят на мошениците.

Modo (24.08.2007 г. | 23:20ч.)
...ами то като няма държава и съвест - да се оправяме сами :)))

ZZZ (24.08.2007 г. | 23:11ч.)
Да ви кажа как вдигнах кръвното на мангала : Обажда се със стандартното ” Ха сега да видим ще ме познаеш ли кой съм” Аз загрях и почнах: ” Оо..о Стефчо, кога се върна от Испания па не се обаждаш. Той се хвана, започна да обяснява как не могъл да се обади. Поканих го да дойде с майка му /уж леля Гинче/. И накрая му изтърсих - ” А бе Стефчо , майка ти още ли прави безплатни Свирки ”? при което мангасара така се докачи на чест, та жал ми стана

mitko (24.08.2007 г. | 22:51ч.)
e v4era i na men zvunna vrat4eda, ama ne si znaeshe imeto kato go popitah:))). Kato vidia 4e niama da ima vau4er me napsuva s mekia si govor.4ak mi se iadosa neshtasnika

pepe (24.08.2007 г. | 22:42ч.)
Моятя майка изгоря с 20лв преди 5-6 месеца.Тя беше едно от най-първите шаранчета.*Неен братовчед*,беше*закъ та тя му зареди валчера с 20лв.Даже му беше изпържила и кюфтенца да го чака да и дойде на гости,че отдавна не са се виждали.Много се смяхме!

бърборана (24.08.2007 г. | 22:38ч.)
и в нас се обаждаха и пробваха номера с близък роднина който идвал от провинцията и т.н. но бил закъсал за пари и не съм ли се сещала кой е ...пък ние сме от София и нямаме много роднини в провинцията и аз попитах кой е и да си каже името и като попитах кой е три пъти ми затвори набързо.синът ми като разбра се ядоса и ми каза следващият път да си уредя среща с него и той щял да иде да го види /нали разбирате/ или да го викна да го засече от къде се обажда и да му запише разговора. въобще невярвам на никого и при никакви обстоятелства-навъди едни селяни тук дето само гледат да крадят и лъжат хората.това не са онези селски труженици-които се трудят и изкарват прехраната с много труд,а испечени мошеници. внимавайт като си викайте майстори-дойде един и взе да пита на кого се води апартамента,а мъжът ми си седеше в стаята и до този момент не се беше показал, че като стана и като го почна оня забрави и парите си да вземе.наложи се синът да тича по стълбите да му ги носи.

dun (24.08.2007 г. | 22:21ч.)
Номера е същия като този на LM - 0896/559607 за г-н Кръстев. Не знам каква им е далаверата от ваучерите, но знам, че ако искат ще ги хванат. Надали след всяка карта сменят телефона, а освен номера при оператора остава и т.н. IMEI - това е фабричния номер на телефона. Явно на никой не му се занимава с тях - много работа , малка присъда и то само ако някой се оплаче че е измамен. Така, че пазете се сами.

комуниста (24.08.2007 г. | 22:21ч.)
това е от доста отдавна и не е нашенски патент. докато има алчни хора да се връзват,ще има и мошеници,които да ги лъжат...

Destroyer (24.08.2007 г. | 22:13ч.)
Преди 1 месец и на мен ми се обади някакъв селянин и ми вика спечелихте телевизор и 500лева от скрита томбола на БТК :D . И ми вика за допълнителна информация да звънна на някакъв си номер и да търся Венцислав Димитров (той бил шефа на БТК) :D :D :D

xxx (24.08.2007 г. | 22:12ч.)
Таня. trabvalo e da kazva che e pochinal bashta mu. Moje da ima nakolko bashti no maikata e samo edna. :)

moshe (24.08.2007 г. | 22:12ч.)
trima chlena na moeto semeystvo sme bili obekt na podoben rod telefonni izmami- az, bashta mi i dyado mi. slava no kakto kazva bashta mi pari se izkarvat s pot na cheloto;) kakyv e smisyla nyakoy da te uchi kak da pravish pari kato preprodadesh chasti kogato samiya izmamnik mozhe da si napravi ”dalaverata”

koleto75 (24.08.2007 г. | 22:06ч.)
kraino vreme e po televizora da pusnat ne6to kato apel da varvi po vremeto na reklamite da ne se vrazvat starite hora na podobni oferti 6toto tesa nai potarpev6i te ot tezi gluposti .ot sorta ne kazvai na decata 6te bade iznenada ili prati pari 4e zakasah s kolata v haskovo i nemoga da se prebera . dosta sa izobretatelni spor niama i az 4akam da mi se obadiat i da im dam pari ma ne mi zvaniat ne6to 4e 6teim triabvat sled kato se vidim za zabolekar i gips . ma te pak kakvo sa vinovni ot druga strana banditite kato gi hvanat 72 hasa v aresta i sa na svoboda pak.kakvo ozna4ava tva politikata ni e takava pozvoliava im da se otarvavat .

Edin BG (24.08.2007 г. | 21:09ч.)
Същото ми се случи преди седмица. Обади ми се циганка, която едва го докарваше на български! Казах им: ”Да си заврат наградата в г....” !

Moli (24.08.2007 г. | 21:05ч.)
За съжаление има наивници. Но и полицията не си гледа работата. Моя съседка занесе в Плевен 1300 лв и донесе пакет със стара ютия. Написах и опакване до 8-мо районно на МВР и там й казали,че само си губи времето и ще я рзакарват за разпознаване до Плевен. Синът й(полицай) дойде при мен и каза, че се отказва да подава жалба. Аз за пръв път също псувах по телефона на обаждането на Братовчед на мъжа ми. Не се оставяйте да ви мамят. Жлко, че пострадалите едва ли ползват Интернет.

Zaicheto (24.08.2007 г. | 20:57ч.)
Za vsichko tova sa vinovni KOMUNISTICHESKITE PRESTAPNICI,KOITO KRADAT V MOMENTA BG NAROD.OPOMNI SE NARODE MOI
далавера (24.08.2007 г. | 20:30ч.)
Ами този, дето се е обадил е искал да си зареди телефона с ваучер. Това е далаверата...а

грубиянин (24.08.2007 г. | 20:23ч.)
Като звъннаха у нас и искаха да говорят с майка ми, а тя почна да им се обяснява, взех телефона и толкова дълго ги псувах, колкото никога досега не съм го правил,....но....и те много хубаво псуват, приличат ми на омурташки цигани, те са майстори на измамите, и мякат като почнат да псуват и излизат от нерви...Аз толкова ги ядосах обаче, че ми звъняха цял ден и ме псуваха и едва когато им казах, че телефона се подслушва от няколко часа спряха...Аз бих ги разчекнал на четири коня до древнобългарски обичай ако ги хвана, ама правейки го по този начин те са неуловими...може да се очакват нови ” сценарии” от тях за измама на лековерните стари хорица! Мамицата им...циганска мръсна!

nik (24.08.2007 г. | 20:23ч.)
Да не се заблуждаваме! Всеки малоумник може да си купи СИМ карта с предплатени разговори, без дори да е известно малкото му име/недай боже нещо останало/. Е не е ли редно мобилните опаретори да въведят ред и да носят отговорносдт за злоупотребите?

men (24.08.2007 г. | 20:03ч.)
и вкъщи звънят. викат на майка ми лельо, лелче, какво правиш , позна ли ме, аз съм племенника ти.ами ние тука с един приятел закъсахме с колата....и т.н. и майка ми му затворила, защото разбрала каква е работата.но интереснорто е че пак звънят хем знаят че сме ги разпознали

Таня (24.08.2007 г. | 19:49ч.)
Майка ми пък наскоро бе измамена от един млад и симпатичен младеж. Звъни съседката на вратата и го води, той целият треперел и казал, че работи на съседния строеж, но сега там няма никой неделя вечер/, а му съобщили, че майка му е починала и няма пари да се прибере /някъде към Мездра/ за погребението. Съседката не си била взела пенсията и го води у нас. Майка му дала 20 лева и - готово. Ни вест, ни кост от него. Внимавайте, подвизава се в район ”Слатина” в София, после чух и от друго място за същата измама с ”починалата” майка!

??? (24.08.2007 г. | 19:48ч.)
И каква е далаверата на мошенниците от това някой да си купи ваучер на Вивател? Освен ако мошенниците не са от Вивател?

todor (24.08.2007 г. | 19:37ч.)
Vnimavaite mnogo kogato porychvate po eBay i trqbva da vi ship-nat produkta , osobeno kogato stava vypros za koli ili motori , kydeto sumite sa po-golemi. Rabotq v Internet kompania i tova sa nai-chestite izmami.Nikoga ne prashtatite pari za takava usluga po Western Union!!!

sasi_kn (24.08.2007 г. | 19:23ч.)
i na men mi zvanq edin ”bratov4ed” i za malko 6qx da se xvana ,no kato mi poiska pari razbrax 4e ne e bratov4eda za6oto slava bogy toi si ima dostata4no i edva li bi poiskal ot men !Taka 4e Vnimavaite !

Handel (24.08.2007 г. | 19:21ч.)
Абе тия хора не разбраха ли че златни пръстени по 5 лв не се продават? Ако му го кажеш това на някой от тия ще ти се изрепчи: Абе какво ми ги разправяш на мен, аз т'ва го знам!”... И после търчи да си купи златен пръстен за 2.50...

LM (24.08.2007 г. | 19:21ч.)
Днес и на мен ми звъннаха за печалба плазмен телевизор и 500лв от БТК, трябваше да заредя ваучер на Vivatel за 50 лв. Тел. от които звънна е 0896/559607 и се представи за г-н Кръстев. Усъмних се и така хубаво се изгаврих с него, че отдавна не бях забавлявал така. Хора внимаваите и Вие. Псуването на такава измет е РАЗРЕШЕНА, дори ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.

dun (24.08.2007 г. | 19:20ч.)
Преди известно време и у нас звъняха - тогава вдигна майка ми и ”спечели” телевизор Самсунг 29 инча и 500 лева от БТК. Номера нойто оставиха за да се обадим беше обаче на Глобул. Стана ми интересно, защо собствениците на Вивател ползват глобулски номера. Звъннах им и ми обясниха, че централния компютър ме е изтеглил и до половин час трябва да им продиктувам кода от ваучер на Вивател за 50лв. , трите си имена, ЕГН и др. данни от личната карта за да оформят доставката, която ще получа до 18 часа същата вечер. Звъннах и в центъра за обслужване на клиетни в БТК , където естествено не знаеха за тайната томбола. Реших отново да се обадя на глобулския номер и да им предложа да останат на линия до 30 минути за да отида до икономическа полиция и знаете ли какво последва - ”появиха” се мутрите които човека имал във всеки град, заповяда ми да забравя този номер - с една дума малко откачи - явно не бе очаквал че ще реагирам така, и то благ и хрисим служител на БТК, се превърна в БИГ БОС на мутрите. Абе отиде ми наградата ама.....

Аз (24.08.2007 г. | 19:16ч.)
В Шумен се ползва името Георги Цветков тел. 0877512749

:) (24.08.2007 г. | 19:12ч.)
socialno ingenerstvo mu se vika na tva ... i az sym chuval za podobni sluchai

александър (24.08.2007 г. | 19:01ч.)
И на моята майка се случи подобно нещо - обади и се някакъв уж с моят глас на мобилния и тел. и каза:”Мамо, бързо ми купи ваучер на глобул за 20 лв, спешно ми трябва.”Понеже бързаше, отговори, че след като слезе с маршрутка до София, ще купи. И уж на мен каза , да и се обадя след 50 минути. Но тя слезе до София за 30 минути, купи ваучер и ми се обади и каза:'Записвай!” питам:”Какво да записвам?” и тук всичко стана ясно. Тя изчака оня мръсник да й се обади и почти го е напсувала. Внимавайте и с този вид измами. М.др.този човек й се обаждал няколко пъти и после затварял тел. А тя питаше:”Сашо, ти ли си?” С други думи разбрал името ми.

Миро (24.08.2007 г. | 19:01ч.)
Преди месец ни се обади някакъв господин, който виждате ли бил голям шеф някога някъде в някакъв завод, откраднал не знам колко си ролки транспортни ленти и сега искал да ги продаде, но било неудобно, защото виждате ли хората от бранша го познавали. Та ако е възможно аз да купя от него транспортните ленти, а той щял да ми каже местна фирма, занимаваща се с производство на олио, или де да знам какво беше, за да и продам транспортната лента. След това ще делим печалбата. Боже опази!

ot 0877301944 (24.08.2007 г. | 19:00ч.)
а ама как се хващате само що полицията не види на кои е тоя телефон и не го сложи зад решетките вместо да се бият в гърдите и да разправят колко са велики

S.B. (24.08.2007 г. | 18:52ч.)
Az si otnesah takava psuvnia kakvato ne biah chuvala!

Dell (24.08.2007 г. | 18:51ч.)
Както и да го гледам от цялата работа БТК е най-печелифша.Продав си картите и си увеличава броиката на абонатите.

О (24.08.2007 г. | 18:39ч.)
Преди звъняха на майка ми да се сети кой ”стар приятел” й се обажда. Обаче на два пъти се случих аз там, и си направих кефче - подхвърлих му, дали не е Гошо от казармата, и той веднага потвърди. Почвам да му пускам фитили и го питам дали още е ерген, а той ми казва че се оженил. Питам кога - а той преди 3 месеца А защо не ме покани ? Тук вече зацикли, но все пак и изпълни своето ”амплоа” - ... малко съм я закъсал, та да ми помогнеш с пари да платя частите, за които съм дошъл чак до София ... А аз му казах, че докато не ме почерпи за булката никак не искам да го виждам ... и така нататък ... Беше голям кодош, а майка дори ми се кара, че съм се бил гаврел с човека ... Старите хора стават наивни и благодушни, и някои безкрупулни типове използуват именно това.

mari (24.08.2007 г. | 18:32ч.)
”меките гласчета”се представят и като”приятел”като го питаш кой приател той ти казва че колко приятели имаш в чужбина.Веднага си измислих име и му казвам”Васе ти ли си”,разбирасе бях познал.Каза че праща 9000 евро и докоменти по ”часна куриерска компания” и ми даде вивателски номер,звъннах за да видя колко им е мизата беше 3150 лв. ВНИМАВАЙТЕ МНОГО СА ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!!!

Пепа (24.08.2007 г. | 18:23ч.)
Моята майка преди два месеца изпадна в подобна комична ситуация.Обадил и се уж неин племенник, та закъсал бил с колата и му трябвало ваучер и тя милата излетя да купува, като на пожар.А племенника е юрист и представете си как ще му е телефона на ваучери:)Успях да разиграя мнимия племенник за да имам време да се обадя в полицията, поисках техен служебен номер, на 3-тото обаждане от страна на наглеца му казах че мама е купила ваучера и е на еди кой си домашен телефон, да звънне и тя ще му диктува номера.Обадил се глупака, съответно на полицията.От последните обаче бях разочарована.Поинтер се след това какво са направили, ами не можели да идат да го хванат, той звънял от друго населено място и ред такива обяснения.Е как ние гражданите да съдействаме, когато има подобни слабозаинересувани полицейски служители.А днес се е случило на моята майка, каква е гаранцията че утре няма да изгори бабата на полицая?Освен след като им го пратих да им звънне да бях питала този в коя точка на страната се намира, па да ида и да им го арестувам:)

jnl (24.08.2007 г. | 18:22ч.)
Jalkoto e,che edva li ima hora nad 70-75godini,koito da chetat Internet saitovete,za da prochetat vashite zagrijeni syobshteniq.Moqta maika syshto postrada.Kupi vaucheri za 135 lv i edva,kogato i kazali,che trqbvq dq otide do Veliko Tyrnovo i da zanese 3500lv,se usetila.Jalva se vednaga v MBP,no ottam q ”uspokoili”,che se e ottyrvala s mnogo malko.Dali i primeri za drugi hora,izgoreli s 4-5000lv.Za syjalenie v dyrjava s kradlivi uprvnici nishto drugo ne moje da se ochakva.Ei,narode zaspali,dokoga shte gi tyrpim vsichki izzednici i kryvopiici na nas-bylgarite.Dokoga shte tyrpim turski shalvari i fesove i bylgarski chorbadjii da ni kradat.DOKOGa???????

Мен (24.08.2007 г. | 18:20ч.)
Аз имам два случая. Работя в офис, един ден един мъж ми звънна под предлог че е шефа ми и искаше да знае какъв ми е оборота до момента, когато казах че при мен няма каса, което си е живата истина ми затвори. Тогава много се притесних и от този ден насам все се заключвам, данеби някой да се осмели да повтори. Тогава звъняха от телефон на вивател: 0877318747, запаметила съм го на телефона в офиса като опасен :) Днес ми звъннаха от скрит номер под предлог че са мои роднини от чужбина :) Като разбраха че няма да се хвана с приказките за роднините започнаха с въпроси от сорта ”Вие офис ли сте или какво?” Аз попитах: ”И да сме офис, вас какво ви бърка?'' с това разговора приключи. Бих искала да предупредя всики хора да внимават на кого какво казват, защото са се навъдили много измамници, които тръпнат в оакване да попаднат а якой по-лековерен човек, за да го оберат. Внимавайте!

1-2-3 polizai (24.08.2007 г. | 18:17ч.)
takiva izmamnici zvaniat neprekasnato na starite hora - i na dvete mi babi sa zvaniali. POLIZIATA NE SI MARDA PRYSTA. neznam kakvo praviat po cial den gospodata POLIZAI, no iavno sa MNOGO ZAETI da goniat prestapnici...

Montana (24.08.2007 г. | 18:15ч.)
syshtiqt sluchai se sluchi i onzi den v nas. zvyni edin i pita za bashta mi, posle za maika mi i mi kazva che e ot BTK. dobre che bqh chel predi tova v net-a che razni takiva ”pechalbi” se vyrteli i predi no gi hvanali - nqkakvi teenajeri. ta kato pochnah da go razvpitavam za kakvo gi tyrsi i che sme pechelili televizor syvsem spokoino si mu zatvorih bez da mu se obqsnqvam. dano ne zvynne, kogato ne sym v nas che...

Desk (24.08.2007 г. | 18:09ч.)
Na skoro edna moq priqtelka mi razkavashe 4e sashtoto neshto se e slu4ilo i s neinata baba no Slava bogu ne e uspqla da im prodiktuva numerata na val4erite i kartite koito gi e kupila e mogla da gi varne v magazina.Az si mislq 4e policiqta moje da zasili BTK da proverqt ot kade sa teq obajdania i da zalovi naglite prestapnici.Ei moshenni4eska darjava sme i tova si e bez nikakvi zakoni i bez nikakvi prava.Da se pazqt starite hora samo tova moga da kaja !!!!Vazmotena sam!!!

//88 (24.08.2007 г. | 17:51ч.)
И моята майка щеше да пострада нея пък я пращаха в Омуртаг за части за Нефтохим Бургас, а веднъж един се обади и потърси баща ми, че не го бил чувал от няколко месеца да му помогне с пари, че закъсал на Петолъчката но не го огря. Мили възрастни хора не се предоверявайте, защото ако нещо сте спечелили то фирмата ще ви го достави до дома.

скинхедка (24.08.2007 г. | 17:50ч.)
Кико, не знам дали беше мангал, но по гласът блъскаше яко търновки диалект - тъкмо се връщам от тези места в София - главата ми се зави от местния им диалект на 'болярите'. Има да ме страскат още известно време на сън с говора си.

slavi (24.08.2007 г. | 17:49ч.)
do D Da vi e pomognala policiata za neshto? Shtoto az ne se seshtam dori da e projavila minimalna zainteresovanost kogato sam imal nujda ot tjahno sadeistvie.

Tosho (24.08.2007 г. | 17:46ч.)
i az imah takova obajdane predi mesec,no az samia rabotia v BTK i znam 4e niama tombola-kakvi dumi za maika mu kazah...i ne samo za maika mu ,a za vsi4kite mu rodnini ot jenski pol.

СПЕЦНАЗ (24.08.2007 г. | 17:34ч.)
АКО ЗАВИСИ ОТ МЕН,МОМЕНТАЛНО СЪЗДАВАМ СПЕЦНАЗ ОТРЯД ОТ 10-15 ОБУЧЕНИ МЪЖЕ И НА ВСЯКО ТАКОВА ОБАЖДАНЕ ЩЕ СЕ РЕАГИРА ПО ЕДИН ЕДИНСТВЕН НАЧИН - МАНГАЛА СЕ ПРИВЕЖДА В ПОЛОЖЕНИЕ ДАЛЕЧ ОТ ЖИВОТА.ТОВА Е!

КРЕТЕНА (24.08.2007 г. | 17:27ч.)
Нека звънне копеленцето. После скинхедс им били виновни

КИКО (24.08.2007 г. | 17:24ч.)
Гедах репортажа по телевизията със записа на гласовете на преговарящите.Ами че този, който се обаждаше на ”печелившия номер” си беше чиста проба мангал - едва оправяше българския! Но както се казва за всеки влак си има пътници...
Stela Stankova -Sredec (24.08.2007 г. | 17:23ч.)
На мен ми се случи подобно нещо преди няколко месеца.Тогава ми се обадиха по дом.телефон и ми казаха че се обажда мой братовчед който имал нужда от голяма сума пари и къде да му ги приведа на сметка.Но аз се усъмних защото моят братовчед има фирма и няма нужда от пари.Обадих му се и той ми каза че не е давал указания на никой да ме безпокой.Така разбрах че това е измама.И след няколко часа пак ме потърсиха същите хора но аз им казах че телефона е на подслушване от пощата и ще разбера от къде се обаждат .И повече никой не ме потърси.

тити (24.08.2007 г. | 17:10ч.)
И на моята майка онзи ден и се обадили, че печели от томбола на БТК телевизор ”Самсунг” и 300 лв., но за да й дадат наградата трябва да закупи ваучери на стойност 60 лв., след като казала че няма пари, тя предложила да й отдържат парите от спечелените 300 лв, но правилата на томболата не позволявали... Вечерта ми се обади, след като беше вече разбрала, че това е измама и ми даде номера на г-н Василев от БТК - 0877733300. На следващия ден звънах на този телефон и все едно, че аз съм спечели попитах какво трябва да направя. Беше ми отговорено че трябва да купя вучери за 60 лв. и да продиктувам номерата, за да бъда въведена в компютъра и да получа наградата. Попитах от къде трябва да си получа наградата и ми казаха да отида в Централна поща на 1ет.стая2 при Цветанка Янева. Проверих в Централна поща и след като се обадих на горещия телефон на БТК, се потвърди моето съмнение че това е измама. Проведох втори разговор с ”раздаващите награди” и те много бързо разкриха същността си започнаха да говорят /с мек акцент/ простоти и ценизми.Освен това според тях Централна поща се намира на ул.”Гурково”, което ме навежда на мисълта че са някъде от Старозагорско. Хора ВНИМАВАЙТЕ! Тези печелби са толкова хубави, че не могат да бъдат истински.

ima (24.08.2007 г. | 17:05ч.)
v posledno vreme ciganite stanaha mnogo izobretatelni, dori moga da kaja che s pomoshta na Dogan, ima telefonni posvanqvaniq v cqla Bulgariq, i mamqt vyzrastnite hora po razlichen nachin, predi sedmica na moqta baba se e obadil nqkakkyv mangal dolen i se e predstavil ot moe ime, kato i kazal che sym na pyt i mi trqbvat speshno 5 lv, no poneje nemoga da doida v momenta shte pratq moi poznat da gi vzeme ot neq, jenata nqmala v momenta no poneje e za men, preskochila do sysedite da im iska, sluchainostta prosto e spasila gorkata jenica, poneje sled okolo 10 min az otidoh do tqh da si vzema edin bagaj i kato me vidq zapochna da plache che edin pyt da mi potrqbvat pari i tq da ne moje da mi pomogne, poneje sysedite i te nqmali v momenta, ostanah uchuden za kakvi pari mi govori, no sled malko se uspokoiha neshatata, izchakah da se obadi dolniq ciganin za da i opredeli sreshta za parite, kogato zvynna nakarah baba mi da mu kaje da doide do kushtata i za da gi vzeme, bqh se naglasil s nqkolko choveka, da go hvana i da mu razkaja igrata, no ne se qvi nikoi, ako ima takiva obajdaniq ot nqkoi si ”priqtel” na vash rodnina, prosto povikaite policiqta, no predi tova smachkaite mangala, ta da se nauchat, v posledno vreme mrusnite cigani mnogo zapochnaha da gi celuvat, a onq mangal Dogan i vsichki ostanali kato iskat da se zanimavat s politika da si hodi v Turciq, tam da si pravi ciganskite murafeti

D (24.08.2007 г. | 17:03ч.)
А защо не се обади в полицията след като разбра че е измама?

Емилия (24.08.2007 г. | 16:59ч.)
Моя леля, която е на 86 години почти не изгора със 100 лв от подобна измама. Измамника се обажда и се представя за неин внук, моли я да му купи ваучер за 100 лв, обажда се втори път за да му продиктува номера, но понеже тя е възрастна , никога не е виждали дори такова нещо и не се справя. Обажда ми се по телефона за да отида при нея и да помогна на племенника си. Но понеже аз съм на ясно със ситуацията и така въпросния господин не си получи облагата.

* (24.08.2007 г. | 16:57ч.)
И на нас се опитаха да минат с номера ”Братовчеда”. Звъни някакъв и вика на мъжа ми: ”Брат'чет, здрасти!”. Мъжът ми казва: ”Кой се обажда?”, а оня: ”Не ме ли позна бе, аз съм, братовчед ти...” Тогава мъж ми казва: ”Аз нямам братовчеди от провинцията” и затворил (оня говорил на меко)...

Ясенка (24.08.2007 г. | 16:57ч.)
Моя дядо също имаше подобно обаждане, но трябваше да се преведат пари на дадено име в Стара Загора и на нас ни помагна това, че няма добра техническа грамотност..., но забелязвам, че мошенниците вече захитряват, сега предлагат награди... всички да внимават, защото има хора които да изгорели...

Lubo (24.08.2007 г. | 16:55ч.)
На мен ми се случи абсолютно същата измама, само че аз печелех плазмен телевизор и 500лв от БТК, ако им купя ваучър за 50лв. Веднага се обадех в БТК, Вивател и полицията. От първите две казаха, че няма такава томбола и е 1000% измама. В полицията ми казаха, че знаели за това нещо, но не можели да ги хванат, защото тел номер който давали бил активен за не повече от час. След това картата се изхвърляла. Тогава набрах номера който ми дадоха и така ги нахраних, че още ги сърбят задниците.

alito (24.08.2007 г. | 16:54ч.)
Na moq dqdo mu se slu4i absolytno su6toto. Samo, 4e na nas ni iskaha vau4eri za 40lv.

Alex (24.08.2007 г. | 16:52ч.)
Хахах, доста са изобретателни копелетата. Добре, че поне дядо ти е звъннал на теб преди да предприема каквото и да било. Аз като гледам как трябва на мойта баба да й обяснявам секи път как да ме избира, май няма да има проблем с такава точно измама.

АСО (24.08.2007 г. | 16:48ч.)
ТАКИВА ТЪПИ ДАЛАВЕРИ ВИРЕЯТ САМО В СТРАНА, КЪДЕТО ХОРАТА ИЗБИРАТ СИМЕОН ДАГИ ОПРАВИ ЗА 800 ДНИ.

!!!!!!! (24.08.2007 г. | 16:48ч.)
Мошенниците не спят. И моя възрастна роднина се размина на косъм.

П (24.08.2007 г. | 16:45ч.)
ПРЕДИ ЧАС В ОФИСА ЗВЪННА СЪЩИЯ ГОСПОДИН ОТ ”БТК”-ТОЗИ ПЪТ ”ПЕЧЕЛИХМЕ” ХЛАДИЛНИК!СЛЕД КАТО УЧТИВО ГО ПОМОЛИХ ДА НЕ МИ ГУБИ ВРЕМЕТО,ТОЙ РАЗБРА,ЧЕ НЕ СЪМ ПОРЕДНИЯ НАИВНИК И ПРИКЛЮЧИ С ЕДНА ЗДРАВА ПСУВНЯ!

:?

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 25 авг 2007 9:19

Мен скоро ме потърси приятел от Испания,обаче нимера не мина.Когато споделих с баща ми се оказа че него го търсил племенника...пълно е с мошета.

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Съб 25 авг 2007 9:43

Много е кеф като ги напсуваш и те като млъкнаат та чак кеф ти става :lol: кажи им нещо за вчерапната свалка с майка им и така... аз така направих на едни дето викат че познавали баща ми били служили заедно и аз му вика иии каде сте служили заедно ? оня мисли мисли и накрая вика във Варна :062: :062: :062: :062: :062: после му разказах едни поговорка със "сложни" думи майки лели секви ги изредих и оня млъкна и затвори ;) браво че телефона ми е регистриран на името на баща ми (инвалид) иначе оная шматка баща ми щеше да им се върже :evil: внимавайте с тея овени кочове мръсни !

Потребителски аватар
mr_bush

Мнениеот mr_bush » Съб 25 авг 2007 11:56

Колко глупаво само "Печелите 300лв и плазмен телевизор само трябва да закупите ваучер от 60лв" :applause: :applause: :applause: mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Съб 25 авг 2007 14:09

мдаа вчера така са звъннали на баба ми и са казали че брат ми е блъснал някаква жена на колелото в Плевен и трябвала да преведе пари на инспектора за да го пуснат под гаранция...искали 2500 лв. а името на инспектора е...забележете - Георги Първанов... :roll:

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Съб 25 авг 2007 14:59

DrugiaBliznak написа:мдаа вчера така са звъннали на баба ми и са казали че брат ми е блъснал някаква жена на колелото в Плевен и трябвала да преведе пари на инспектора за да го пуснат под гаранция...искали 2500 лв. а името на инспектора е...забележете - Георги Първанов... :roll:

Гошко е корумпиран видехте ли.

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Съб 25 авг 2007 15:12

Цаката е такъв бой че после да не помни кой го е бил ;)

Потребителски аватар
mr_bush

Мнениеот mr_bush » Съб 25 авг 2007 16:34

А при мен прокурор Георгиев :) :bishop лека му пръст

Потребителски аватар
MarchewwO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MarchewwO » Нед 26 авг 2007 0:22

Мама им деба и моя дядо се ебаваха копеленцата да умрат дано!!!! :evil: :!: :evil: :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 26 авг 2007 0:26

mr_bush написа:Колко глупаво само "Печелите 300лв и плазмен телевизор само трябва да закупите ваучер от 60лв" :applause: :applause: :applause: mhihi mhihi mhihi

да ги ударжат оот наградата.....искам 240 лв и телевизор

Върни се в “ОФФ-Топик - други”