Здравейте,
От много отдавна си бях навил на пръста да закарам Полото да го изперат. Седалки, под, кори на вратите...
В събота отивам на автомивката на "Черни връх", след кръстовището на "Хладилника", посока Околовръстното. Втората автомивка, тази с кафенето отпреред, преди ул. "Филип Кутев". Оставям колата в 12 без нещо на обяд. Разбираме се кое колко струва, какво да правят и кога да си я прибера. Имам известни съмнения относно това дали да пера тапицерията на вратите, защото ме е страх да не се отлепят. Приемчикът дава уклончиви отговори и аз решавам да не пера вратите.
Отивам в 17ч. (както са ми казали) да си прибера колата, която би трябвало за 4-5 часа да е поизсъхнала - ТАРАТАНЦИ! Жестоко мокра. Или я бяха изпрали токущо или не бяха преценили времето за съхнене - и двата случая не говорят добре за тях. Както и да е. ОК. Мокра е - еее, мокра е, майната му. Тука идва хубавото:
Не ми работи панела с управлението на стъклата и централното заключване на шофьорската врата!! Изпрали са го барабар с тапицерията на вратата, която така или иначе бях казал да не се пере!
Отваря го там един от служителите и почва да го разглабя и човърка и така 30 мин. Никакъв ефект! Оставих панела при тях като те днес ще се опитват да го поправят, а ако не успеят утре би трябвало да купят нови бутони. Ситуацията става "Ела ме рИтни в чЕлото!"
От яд и притеснение не ми остана желание да видя как са изпрали седалките. Не че на тях можеш да седнеш без найлон в момента. И подът е мокър... И от събота досега вали и не мога да оставя прозорците отворени за да се изпарява влагата в купето. Сутрин в колата вали и не го казвам образно! А как мирише вътре след като е била 12 часа затворенааааааа!!!
И така да обобщим:
Външно измиване, пране на седалки, пране на под, пране на кори на врати, прецакване на панела с бутоните за стъклата, невъзможност да си ползвам седалките в колата - 51 лв.
Може да е лошо стечение на обстоятелствата, може да е немърливост, ноже да е незаинтересованост - не знам. Всичко ще стане ясно утре, когато ще разбера какво ще направят с бутоните за стъклата. Ако са добронамерени след поразията ще ми купят нови, ако не......... не знам. Това, което мога да направя е само да ви се оплача. Утре ще ви дам повече инфо за случката.
Поздрави и стискайте палци!!!

Пране на салон и последствия
- maiz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз изпрах (сам) тапицерия и седалки кори в големите жеги , колата съхна 3 дена и смардеше отвратилтелно.Но сега е ок и съм много доволен.Оказва се най-добре да си свършиш сам работата.От 2 месеца имам този голф (от гаража) мия си го сам вътре/вънка + мотора и няма грижи , разбира се стига да не те мързи и да ти се занимава.Внимателно и грижливо и всичко е ок.Аз отдавна нямам доверие на нито една автомивка.
- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maiz написа:Аз изпрах (сам) тапицерия и седалки кори в големите жеги , колата съхна 3 дена и смардеше отвратилтелно.Но сега е ок и съм много доволен.Оказва се най-добре да си свършиш сам работата.
Това за 3-те дни и миризмата е успокоително.

Аз нямам къде да си изпера колата сам, а и ако трябва да си сложа ръка на сърцето не съм сигурен, че бих се заврял вътре 4 часа да я пера. Има си хора за тая работа, проблема е, че си вършат работата не както трябва. Едно оправят, друго развалят!
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де вие какво очаквате?Няма как да изсъхне за 1 час.Тва за бутоните и тн съм съгласен да си недоволен, ама от другото незнам що се оплакваш.Няма как да ги изперат без да са мокри.Тия неща не стават така.Седалките се вадят (15мин работа) перат се правят се квото се правят оставят се на слънце 2-3 дена и се връщат в колата.Нито смърди нито е мокро.На мен ми предстои същото и ще си го правя сам.
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
xP_NiRee написа:Аз като си прах седалките на Голфчето си ги смъкнах, натоварих ги в другата кола и ги закарах. След 8 часа отидох да си ги пребера и бяха изсъхналиИзсмукват водата с няква машинка по подобие на прахосмукачката. Взеха ми 16 лева по 4 лева на седалка
и съм си доволен
А точно за това говоря.....това е варианта ако не ви се занимава и нямате условия.
- flash
- Автомобил: Golf III GT TDI
- Двигател: 1z 1994
Kozunak написа:....Седалките се вадят (15мин работа) перат се правят се квото се правят ....
Колега ако си мислиш че някой ти вади седалки , вкарват в купето пароструйката и всичко наред , нормално е някой неща да не работят!?!(на един познат дори и алармата не работеше)
Затова седиш докато ти чистят колата и

- Dan4o
- Автомобил: Golf VII Highline
- Двигател: 2.0 TDI DSG
- Контакти:
Миналия понеделник по обяд оставих Пасата на третата автомивка след кръстовището със Сребърна нагоре по Черни връх - някакви араби май я държат (имат и сервиз до нея, правят ягуари предимно), макар че собственикът се казва Антонио. Казах им да изперат седалките, пода и тапицерията на вратите, като за тавана се отказах, за да не рискувам. Нищо не знаех за тях, но цената ми се стори добра (50 лв., вкл. външно измиване), а и казаха, че изсмукват водата.
Като заваля следобеда, малко се притесних, но по телефона ми казаха, че колата е прибрана в клетка под навеса. Отидох към 19:30 да я взема - седалките бяха почти сухи, както и пода и вратите. Салонът ухаеше приятно на препарата, който бяха ползвали. Само подглавниците бяха подгизнали от вода, може би защото ги бяха оставили на дъжда.
Като се прибрах, изстисках максимално подглавниците и ги оставих да съхнат - до четвъртък обаче продължаваха да държат влага. Тогава видях, че мога да извадя дунапрена от плата (отдолу калъфките се закопчават много хитро, две пластмасови каналчета влизат едно в друго, така че не се вижда - все едно е зашито. Извадих много внимателно дунапрена, за да не се скъса (предните подглавници дори имат пластмасова кутия в дунапрена, която се върти - също се вади). Външно дунапренът е сух, но като стиснеш силно, дълбоко във вътрешността държи вода. Така ги оставих да съхнат на балкона, като всеки ден изстисквах дунапрена - чак вчера изсъхнаха. Лошото е, че предните бяха почнали да миришат на плесен, като миризмата и сега я има - не знам какво да направя, но поне са сухи вече.
Изводът - всичко трябва да се изсмуче много добре, иначе се развъжда плесен!
Като заваля следобеда, малко се притесних, но по телефона ми казаха, че колата е прибрана в клетка под навеса. Отидох към 19:30 да я взема - седалките бяха почти сухи, както и пода и вратите. Салонът ухаеше приятно на препарата, който бяха ползвали. Само подглавниците бяха подгизнали от вода, може би защото ги бяха оставили на дъжда.
Като се прибрах, изстисках максимално подглавниците и ги оставих да съхнат - до четвъртък обаче продължаваха да държат влага. Тогава видях, че мога да извадя дунапрена от плата (отдолу калъфките се закопчават много хитро, две пластмасови каналчета влизат едно в друго, така че не се вижда - все едно е зашито. Извадих много внимателно дунапрена, за да не се скъса (предните подглавници дори имат пластмасова кутия в дунапрена, която се върти - също се вади). Външно дунапренът е сух, но като стиснеш силно, дълбоко във вътрешността държи вода. Така ги оставих да съхнат на балкона, като всеки ден изстисквах дунапрена - чак вчера изсъхнаха. Лошото е, че предните бяха почнали да миришат на плесен, като миризмата и сега я има - не знам какво да направя, но поне са сухи вече.
Изводът - всичко трябва да се изсмуче много добре, иначе се развъжда плесен!
- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kozunak написа:Добре де вие какво очаквате?Няма как да изсъхне за 1 час.Тва за бутоните и тн съм съгласен да си недоволен, ама от другото незнам що се оплакваш.Няма как да ги изперат без да са мокри.....
Очаквам това, което са ми казали!!!!!! Нито повече, нито по-малко.
Като на мене клиент ми поиска срок аз не му казвам "Ела след 5 часа" като знам, че работата е за 2 дена!!!!!!
Затова работя от 9 до 19, за да не ми се налага аз да си пера седалките в единствения ми почивен ден и да знам, че им трябват 2 дена на балкона за съхнене! ТОВА НЕ МИ Е РАБОТА! АЗ СИ ПЛАЩАМ ЗА ДА НЕ МИ Е РАБОТА!
За бутоните въобще да не говорим.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ще ви кажа една рецепта за пране в домашни условия - вече съм изпрал десетина коли така. Трябва ви кофа вода, 200 гр. кореселин, малка опаковка тест гел за чинии, малко веро. Сипвате всичкото в кофата, разбърквате и четка търкате върху самата седалка. Най-добре е, ако можете, да махнете тапицерията от седалките. На Сеат-а ми не можах да махна сано на предните и търках на място, по-точно не исках да ги махна, защото одолу седалката не е с пенопласт, а с едно дето като влакна от кокос. Търкаш до откат с тая смес и после със сух парцал подсушаваш. Става като ново!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”