Вчера в големия дъжд в Бургас стана ясно че шибедаха ми тече.
Конкретно се е разлепило уплътнението от стъклото в задната широка част.
Някой борил ли се е с този дефект и дали автостъкларите могат да го оправят?

Течащ шибедах
- burkov2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Shiebedach
Ами аз например се примирих, и си го уплътних със силикон.. Вярно, нямам "дупка в покрива", ама поне не тече..
Само си дърпам да ми е светло.. (а вчера дъжда направо разбиваше, а
)

- golf_noob
- Автомобил:
- Двигател:
Ужас беше, хората отбиват щото не можеш да си видиш предния капак, а аз натискам щото ще се удавя в колата си
Надявам се да се размина с лепене на уплатнение, ако не - ще действам радикално.
Прочетох няколко теми относно това, май и каналите за оттичане са запушени, защото таван подгизна.
Лошо, лятото е супер, ама зимата си е жива бела.

Надявам се да се размина с лепене на уплатнение, ако не - ще действам радикално.
Прочетох няколко теми относно това, май и каналите за оттичане са запушени, защото таван подгизна.
Лошо, лятото е супер, ама зимата си е жива бела.
- burkov2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Теч
Добре де, сигурно аз не разбирам, но какво общо могат да имат каналите с шиебедаха!? Отвеждат така или иначе лекия теч в купето, или ... !?
- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Теч
burkov2 написа:Добре де, сигурно аз не разбирам, но какво общо могат да имат каналите с шиебедаха!? Отвеждат така или иначе лекия теч в купето, или ... !?
Инженерите са преценили, че каквото и да е уплатнението на шибидаха, все някой път ще прокапе. Затова са сложили тези дренажи, които да отвеждат водата извън купето. Като са запушени нали се сещаш, че водата няма къде да отиде и ще ти капе на главата, като китайско мъчение

- golf_noob
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Теч
burkov2 написа:Добре де, сигурно аз не разбирам, но какво общо могат да имат каналите с шиебедаха!? Отвеждат така или иначе лекия теч в купето, или ... !?
Най-малкото има конденз, само че в моя случай теча е стабилен.
Пак го погледнах днес, сякаш стъклото леко се е извило.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”