Пране на салон и последствия

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пон 27 авг 2007 14:12

Да! И аз отначало гледах така, ама върши чудеса!

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пон 27 авг 2007 14:26

poGo написа:
Kozunak написа:Добре де вие какво очаквате?Няма как да изсъхне за 1 час.Тва за бутоните и тн съм съгласен да си недоволен, ама от другото незнам що се оплакваш.Няма как да ги изперат без да са мокри.....

Очаквам това, което са ми казали!!!!!! Нито повече, нито по-малко.
Като на мене клиент ми поиска срок аз не му казвам "Ела след 5 часа" като знам, че работата е за 2 дена!!!!!!
Затова работя от 9 до 19, за да не ми се налага аз да си пера седалките в единствения ми почивен ден и да знам, че им трябват 2 дена на балкона за съхнене! ТОВА НЕ МИ Е РАБОТА! АЗ СИ ПЛАЩАМ ЗА ДА НЕ МИ Е РАБОТА!
За бутоните въобще да не говорим.

Колега извинявай ако съм ти се сторил прекалено остър.Моя е вината.Ама в днешно време извинявай кой търговец или какъвто и да е там работещ с клиенти не послъгва само и само да ти вземе парите.Те двигатели мият без да защитят електрониката с каквото и да е и после не можеш да се прибереш до вас, ти за една влага се учудваш.Тъпо е.Плащаш си.Правят те на идиот.Ама това е положението.Затова или си губиш 1 ден и знаеш, че работата е свършена като хората или търсиш по-добра услуга по метода проба-грешка.

ПП А това което чувам от теб принципно ме учудва, щото на цялата улица (5-6 автомивки) ти си отишъл в най-гъзарската.Там мият най-лъскавите коли принципно.Нали за Фреш говорим?Срещу Мототехника дето е.Аз си мия колата на последната преди околовръстното в ляво.Мисля там да питам за седалките, и да видя с кво мислят да ги перат.Ако не ги перат с прахосмукачка а директно с пароструйка въобще няма да се занимавам с тях.

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пон 27 авг 2007 14:52

Kozunak написа:Колега извинявай ако съм ти се сторил прекалено остър. Моя е вината..............Тъпо е. Плащаш си. Правят те на идиот. Ама това е положението. Затова или си губиш 1 ден и знаеш, че работата е свършена като хората или търсиш по-добра услуга по метода проба-грешка.

НП колега! Ти нямаш вина, че ония се насраха. Принципът е порочен! Не може всеки път като отидеш на майстор, автомивка, гумаджия или какъвто и да е майстор да тръпнеш в очакване какво е съсипал този път докато е "поправял" това, за което си отишъл. И т'ва важи за ВСИЧКИ маистори - бояджии, плочкаджии, водопроводчици......
А аз категорично отказвам да бъда всичките тези маистори едновременно за да си ми бъде всичко наред. Освен тях трябва да бъда и доктор, фармацефт, счетоводител, финансист, банкер, адвокат, строителен предприемач и т.н.

Kozunak написа:ПП ......ти си отишъл в най-гъзарската.Там мият най-лъскавите коли принципно. Нали за Фреш говорим? Срещу Мототехника дето е.

Отидах там именно щото ходят само лъскави коли! Щото си мислех, че това предполага, че работят малко по-добре от другите места.
Може би въобще нямаше да ми направи впечатление мокрото, ако не ми бяха развалили бутоните.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 27 авг 2007 14:54

Имам един препарат за пране на тапицерии с който се перат седалките без да се свалят. Пръска се с пулверизатор и после се четка с четка с мек косъм и накрая се забърсва със сух парцал/кърпа. Ако седалките не са оповръщани примерно а само са позахабени върши чудеса. Мойте изсъхнаха за не повече 1-2 часа най много 3 да са били от мен да мине :) Даже изпрах вчера тавана на един приятел и не успя да провисне. С две думи супер доволен!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 27 авг 2007 14:56

svetlin написа:Имам един препарат за пране на тапицерии с който се перат седалките без да се свалят. Пръска се с пулверизатор и после се четка с четка с мек косъм и накрая се забърсва със сух парцал/кърпа. Ако седалките не са оповръщани примерно а само са позахабени върши чудеса. Мойте изсъхнаха за не повече 1-2 часа най много 3 да са били от мен да мине :) Даже изпрах вчера тавана на един приятел и не успя да провисне. С две думи супер доволен!

на търтъл уокс ли е с жълта четка :roll:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 27 авг 2007 15:32

Препарата е на "Нерта" 5л. около 20лв. мисля че беше и се разрежда 1:9

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пон 27 авг 2007 16:50

Един приятел ми изпра седалките с професионална машина - първо ги пръска с препарат да се напоят, след това ги изсмуква с машината, без да ги сваля... И така повтаря 2 пъти, и стават като нови. Това със свалянето на седалките и поливането с вода е тъпо. Аз на предишната кола така послушах едни на автомивка и после 2 седмици не можаха да изсъхнат тъпите седалки. С професионална машина си е най добре... За няколко часа са сухи

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Пон 27 авг 2007 17:51

Има в "Хаджи Димитър" една автомивка, на прелеза. На мен ми взеха 60 лв за вътршно изпиране (на всичко, таван, врати, седалки и т.н.) и външно измиване. Процедурата беше около 4 часа и след това 1 ден съхнене :)
Но добре се справят и не са ми счупили нищо :wink:
Съжалявам, колега представям си колко е гадно да ти прецакат така нещо. Ама не се нервирай, нищо не може да се направи. Кажи дали са ти го оправили все пак.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пон 27 авг 2007 19:29

Пълни глупости. Седалките ми ги изпраха в Четвъртък към 14:00 часа и след 3 часа бяха напълно сухи!!! Момчето което ми ги пра беше много старателно...
За 3-те седалки платих 19 лева и съм много доволен :idea:
Това на автомивката м/у Billa и Kaufland зад GazCom в Младост.

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Чет 30 авг 2007 10:32

XaxoXaxo написа:...Ама не се нервирай, нищо не може да се направи. Кажи дали са ти го оправили все пак.

Вчера ходих и ми сложиха 2 чисто нови бутона от Авто+. Без мрънкане и без увъртания, просто ми ги дадаха, изчакаха да видя дали работят и казаха, че двата били 60 лв!?!??
ЕВАЛА ЗА КОЕТО!!!!!!!
Верно че бях поизтръпнал, ама имаше хепиенд.
Евала още веднъж! Не че вината не си е тяхна, но можеше да ме отсвирят, както биха направили според мен на повечето места.
Ако някой има коментар да го дава, ако не може да заключвате.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 30 авг 2007 12:22

умни търговци, пазят си клиентелата
дано да има повече като тях, не по чупенето, а по възстановяването на щетите

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 30 авг 2007 13:41

Uneek написа:Един приятел ми изпра седалките с професионална машина - първо ги пръска с препарат да се напоят, след това ги изсмуква с машината, без да ги сваля... И така повтаря 2 пъти, и стават като нови. Това със свалянето на седалките и поливането с вода е тъпо. ...

значи като ученик съм бачкал на автомивка преди 6 години и точно това беше технилогията - препарат директно се пръска, изчаква се и после се изсмуква с машина(то си е прахосмукачка обаче за вода).
напълно подкрепям, че не трябва да се поливат седалките с вода, защото няма да изсъхне донапрена.

колегата пого - кофти случка...много се дразня при подобна ситуация, защото никой не оценява, че аз си хабя нервите и времето да се разкарвам отново и отново, когато някой те прецака...да не говорим, че и пари за гориво отиват.

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Чет 30 авг 2007 14:35

maistora_1 написа:......колегата пого - кофти случка...много се дразня при подобна ситуация, защото никой не оценява, че аз си хабя нервите и времето да се разкарвам отново и отново, когато някой те прецака...да не говорим, че и пари за гориво отиват.

Говори ми!! :evil:
Както и да е - всичко е добре, когато завършва добре. Нервите никой не ги брои за нищо. Е така се става Сериен убиец!! :woooow: :014: :a boi de

Потребителски аватар
Denko_be_maina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Denko_be_maina » Чет 30 авг 2007 20:33

Джеди мафразол имаше и още едно но му забравих името това са препаратите за пране на седалки
работил съм на автомивки и знам как стоят нещатата
в по добрите автомивки се свалят седалките пръскат се с препарат след това играе пароструиката
след това всяка седалка се минава с прахосмукачката добре и се оставят да съхнат на слънце но ако през това време седалката се мърда или се наклони на една страна остават петна от водата която се е стичала
за пода пръска се с препарат търка се с четки след това се издърпва с прахосмукачка и така няколко пъти
корите никои не ги сваля
с пароструиката на място :D

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 30 авг 2007 22:04

бъъъъ,да переш кола ненормална работа,аз съм си прал тапицерията от до с четка и препарат за тапицерии но не се къпе а само с пяната от препарата се минават дамаските,това важи и за вратите и за всичко.При хубаво време изсъхва за няколко часа а самата процедура ми костваше 1час и е без пари.Всичко това се повтаря всяка година веднъж Един познат така мубяха изпрали вектрата че се псува после 2 месеца.Ама акъл.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”