Изчезва ми бензина?
Изчезва ми бензина?
Карам предимно на газ - АЕК онзи ден сипах 30 лв. бензин и стрелката беше почти на средата, обаче вчера гледам почти на червеното. А не съм карал на бензин въобще. Централното на капачката работи - не личи да е точено. Лежах под колата половин час да гледам - не тече. Днес я качих на един канал - всичко е ок. А бензина го няма?
стрелката за бензина малко лъже.ако си нямал хич и си сипал за 30лв това са средно 15-16 литра,което означава,че е нормално да ти е малко над червеното
мойта стрелка докато карам показва винаги повече,сутрин показва по-малко,а като спра на баир със задницата надолу,понякога удря "кота 0" ,затова на тая стрелка не и вярвам 

- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Имах един такъв проблем и той ми идваше от някакво платно за ускорение което е на карбуратора от дясната страна. Та бях ходил до Ахелой и навръщане яко стъпка на бензин та спирам аз в Поморие и мирише та се пръска. Вдигам капака и какво да видя цялата кола в бензин А98
Викам си като подвижна бомба сам бил. Колекторите ми бяха препълнени с бензин Ужас ви казвам ,но за 5 лева и малко помощ от бащата защото имаше голямо желание да помогне стана раотата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да споделя нещичко: напоследък имах малко неприятности с акумулатор,Монбат,необслужваем (да,бе да...отворих като стой,та гледай)на всичкото отгоре в гаранция...,беше му спаднало леко нивото на киселината,но плочите си бяха под течността,де,палеше си нормално дръгела,ама онова зеленото за проверката беше станало бяло.Т.е. "смени си акумулатора".Налях малко хаш две о,дестилак и О чудо,датчика позеленя ("всичко е ОК").След процедурата показанието на бензиномера ми се вдигна с 2-3 мм,а не съм наливал бенз.Само паля с "вълшебната течност" до 35 градуса темп.на антифриза.
Давам пример с МОНДЕО 1.8 16V, на бащата дойде с "фабрична газова" от Италия, има си отделен компютър дето управлява газта, и в книжката за газовата пише че от време на време бензиновите дюзи си попръскват за да не се "запекат".Така се самопочиствали! Отделно дето при голямо натоварване на ДВГ-то пак си пръска и бензин!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”