Изчезва ми бензина?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bate_pe60
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bate_pe60 » Вто 28 авг 2007 17:19

преди година карах москвич алеко 1.5 на газ...
та веднъж с бащата седнахме да регулираме горивната смес, той си палеше директно на газ...
та тогава беше забъркал неква каша под капака да работеше и на бензин и на газ....
на газовите уредби дето аз съм виждал , има една пластмасова синя врътка (поправете ме ако греша)....
та тая врътка регулира : КОГАТО КАРАШ НА ГАЗ , дали да ти пуска и по малко бензинец...поне при мойта беше така,.....затвори я и нема да ти 'оди газта на ветъръ ;)

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Вто 28 авг 2007 21:12

Има и още няколко вариянта :idea: при автоматичното преминаване на газ има електроника която следи оборотите на ДВГ-то и включва газта след 2000 оборота а до тогава си караш на бензин. Или в клапана за бензина е попаднало боклуче и не затваря плътно (случвало ми се е въпреки че преди него има филтър).Или както колегата bate_pe60 казва на клапана за бензина има нещо като кранче през което да минава бензин въпреки че той е затворен погледни и там да не се е завирал някой и да го е отворил :!:

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Вто 28 авг 2007 21:40

Да не би да минава некой вечер със маркуча и с тубичката,да ти е станал абонат-ти да сипваш той да смуче mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”