100 октана - дали ще са проблем?
100 октана - дали ще са проблем?
Здравейте! Отскоро карам Пасат Вариант В5 98г. 1.6i 16V 101 к.с.! Доволен съм от него и бих искал да попитам дали ще е проблем ако му сипя 100 октанов бензин! Опасно ли е това за мотора? В книжката пише че се препоръчва А98! Затова моля за мнение! Благодаря! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Dodi_Dogg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми едно авер4е кара с такъв 100 и той ми каза 4е разликата е осезуема. Той е с Лагуна пак като моя двигател. Ми и мойта 6е е пробвам но съм сигура 4е 6е има разлика, както намерих разлика от когато идвах от Германия с пасата и като заредих от ОМВ-то Виена и като навлезнах ве4е на по нашенски земи от Сърбия насам.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Така и аз да си споделя (за тези, които не знаят карам Голф 2 GTI PB двигател), та за моя мотор дават най-малко 98Н, защото е без катализатор и в книжката обесняват, че с 95 Н пак върви, но не постига макс. мощност и въртящ момент. Стига с овертюрата.
От както 95 стана над 1.70 лв карам само с 100 от OMV и разлика има осезаема - двигателя работи по-равномерно е по-бързо реагира при подаване на газ. Ако питате за разход не мога да кажа, че харчи по-малко. Дори да е така разликата явно е минимална.
От както 95 стана над 1.70 лв карам само с 100 от OMV и разлика има осезаема - двигателя работи по-равномерно е по-бързо реагира при подаване на газ. Ако питате за разход не мога да кажа, че харчи по-малко. Дори да е така разликата явно е минимална.
malcho написа:Имам информация от достоверен източник, че 100-те октана се вкарват от Австрия и ОМВ не го продават на едро на НИКОЙ - нещо като запазена марка.
може и да е вярно, но при цени на бензина и то 95 в западна европа над 1 евро как цената на 100 октана ще бъде около 1 евро в БГ. нещо не се връзва май.