Застрахвка в ДЗИ - сагата продължава...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Застрахвка в ДЗИ - сагата продължава...

Мнениеот svetlin » Сря 29 авг 2007 15:14

Извинявам се че ви занимавам с мойте глупости но искам да споделя неволите си със застрахователната компания за да може колегите да си направят изводи (ако не са все още) за ДЗИ. Значи историята е следната: Направих си застраховка + каско. На втория месец ми се спука предното стъкло и отидох в офиса да заведа щета. Тъй като щяха да ме задължат да си платя всички вноски по каското използвах да заведа като щета още малко драскотини по боята. И така слизат двама да ми гледат и снимат щетите (бях писал по-видимите като врата калник броня) и в един момент единия почва да ми раправя че няма да ми признае бронята тъй като му се виждало че става въпрос за различна щета от тази която съм описал. Веднага го попитах какъв е проблема при положение че при първоначалния оглед щетата я няма. Отговора му беше да не се разправям за бронята ако не искам да отпаднат и вратата и калника :shock Казах си добре има време да съчиня нова щета по натам. Взех пари на заем отидох и си смених стъклото платих си другите 3 вноски (около 500лв.) и отидох да представя гаранционна карта и вносна бележка. И тук започва моя ад. Тъй като ми е първата кола на която правя каско и не съм много наясно какво се прави при щета не им занасям банкова сметка на която да ми превведът парите (дори не знаех че трябва при положение и че не знаех колко ще ми изплатят) Та предадох другите документи на една изкуфяла лелка и я попитах дали това е всичко което е трябвало да донеса и какво следва от тук нататък. Отговора беше: "Да сега чакайите да се свържем с вас..." След 3 седмици чакане при положение че срока за изплащане на щета е 15 дни аз отивам да видя какво става и защо не са ми преведени парите. Отивам при същата лелка и тя ми вика че не съм представил банкова сметка :evil: Е побеснях и едвам се сдържах да не и държа прекалено висок тон.Накрая и занесох банковата сметка и я попитах кога аджеба ще си видя парите които бях обещал да върна преди много време. Тя ми обеща за днес най-късно да са преведени. Е да ама не. Звъня на някакъв номер на ДЗИ и от там ми обясниха че най-рано след седмица ще ги преведат. Лошото е че по закон те са изрядни. Оказа се че аз е трябвало да се сетя че съкращението "б с-ка" означавало баноква сметка. Е при положение че попитах онази овца дали това е всичко което е трябвало да представя не се сетих. И сега ми отговориха че мога да пусна оплакване срещу овцата но не знам дали си заслужава. Трябва да ходя до ДЗИ да и поискам името и да се оплача на арменския поп струва ми се. Извинявам се ако съм ви отегчил ако модератора прецени че темата е излишна нека да я изтрие.

Последна промяна от svetlin на Пон 03 сеп 2007 18:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 29 авг 2007 15:15

хубаво де, нали има вече една тема по въпроса?

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 29 авг 2007 15:16

Vlad777 написа:хубаво де, нали има вече една тема по въпроса?

Не съм я видял извинявам се :oops:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 29 авг 2007 15:17

аз не виждам проблем тука...освен малко бюрократщина...

Потребителски аватар
Tod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tod » Сря 29 авг 2007 15:17

За къде става въпрос? За ликвидацията на Орландовци или на Красно село?

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 29 авг 2007 15:18

Заведох щетата на Красно село. От там ме пратиха в Орландовци там беше и въпросната овца. А проблема е че не мога да си взема парите повече от 2 месеца...

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 29 авг 2007 15:20

От личен опит бих посъветвал всички да минават през брокер/посредник.
Едно, че правят отстъпки, и второ - поне моите брокери имат хора там, където правят огледите. Отиваш, звъниш на човека, показваш му щетите, и той прави всичко, ти само си пиеш кафето. После идват да огледат и снимат, и си заминаваш. Аз също съм застрахован в ДЗИ, и по гореописания начин съм завеждал 3 различни щети, направени по различно време, наведнъж.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 29 авг 2007 15:22

малиии :lol: :lol: поголовна сеч :lol: :lol:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 29 авг 2007 15:22

А ми а аз си направих застраховката чрез брокер но освен отстъпка друго от него не видях. При всички положения сменям компнията не само брокера

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 29 авг 2007 15:23

santo_trafficante написа:малиии :lol: :lol: поголовна сеч :lol: :lol:
:?: :roll:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 29 авг 2007 15:24

Ами аз съм към ММ.
А ти обади ли се на твоя брокер да ги питаш, преди да отидеш в ДЗИ?

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 29 авг 2007 15:24

Обадих му се и ми каза да отида в Красно село и това беше

Потребителски аватар
Tod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tod » Сря 29 авг 2007 15:25

Колега, аз те разбирам много добре, защото съм врял и кипял в ликвидацията на ДЗИ.
Но не си прав, че ДЗИ е кофти компания. Просто си имал мал шанс, от факта,
че не си знаел и че въпросната лелка се е била отплеснала за нещо ... там е лудница от работа и напрежение ...
И един съвет ... използвай услугите на брокерска къща!? Човек не може да разбира от всичко, нали? :wink:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 29 авг 2007 15:25

Както и да е миналото минало въпроса ми е заслужава ли си да пускам оплакване срещу въпросната служителка?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 29 авг 2007 15:26

Tod написа:Колега, аз те разбирам много добре, защото съм врял и кипял в ликвидацията на ДЗИ.
Но не си прав, че ДЗИ е кофти компания. Просто си имал мал шанс, от факта,
че не си знаел и че въпросната лелка се е била отплеснала за нещо ... там е лудница от работа и напрежение ...
И един съвет ... използвай услугите на брокерска къща!? Човек не може да разбира от всичко, нали? :wink:
я си признай как се отказват щети :lol: :lol: имам приятели който са бачкали там и поназнаивам разни работи :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”