Голф 3 - скорости

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 - скорости

Мнениеот mania » Сря 29 авг 2007 19:43

Колеги, от както си купих голфчето са ми много странни скоростите му - когато е във предавка има един много дълъг ход на лоста вътре в нея напред-назад, а на страни много малко. Ясно е че този настрани е луфт, но за дългия напред-назад май съм го усещал и в други голфове 3, та искам да попитам това нормално ли е за тях? Мерси 8)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 29 авг 2007 20:20

не не е нормално, има едно железо с една пластмасова сфера, когато сферата се изяде се получава този луфт. цената е около 30 лв.гледаш отпред зад скоростната кутия и ще го видиш.

Потребителски аватар
protoberans
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот protoberans » Сря 29 авг 2007 20:39

имах същия проблем, въпросната "пластмаса" по мое мнение е гумена, и аз я побългарих като си изрязах от външна гума :).. при мен работи.. явно предназначението и е само да обира луфта но и да може да се посплесква :D

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 29 авг 2007 20:41

protoberans написа:имах същия проблем, въпросната "пластмаса" по мое мнение е гумена, и аз я побългарих като си изрязах от външна гума :).. при мен работи.. явно предназначението и е само да обира луфта но и да може да се посплесква :D

тази част която свалих от колата и тази която сложих (новата) бяха с пластмасова сфера.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 31 авг 2007 10:53

Мерси много, а опасно ли е това принципно?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 31 авг 2007 11:00

не

LegolasBBS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LegolasBBS » Пет 31 авг 2007 12:45

Хм колега определено не е опасно, но на мене ми изчезна някакси при едно по- рязко спиране и неможеше да влезе 1-ва. Прибирах се 35км. като потеглях на 2-ра. В Авто+ ми търсят 55 лв. за тази джаджа. И аз я побългарих като колегата protoberans :twisted:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 31 авг 2007 14:24

LegolasBBS написа:Хм колега определено не е опасно, но на мене ми изчезна някакси при едно по- рязко спиране и неможеше да влезе 1-ва. Прибирах се 35км. като потеглях на 2-ра. В Авто+ ми търсят 55 лв. за тази джаджа. И аз я побългарих като колегата protoberans :twisted:

Баси 55 лв,тя да не е позлатена и с диаманти бре....То аз едвам дадох 19 лв за нея и пак ми се струва супер скъпо.

vandeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vandeto » Пет 31 авг 2007 14:45

момчета и аз имах проблем със скоростите та искам да отбележа, че купих(баща ми) тази топчица от "Италианеца" в овча купел за 10лв. той искаше 20 но бащата му казал давам ти 10 и станала сделката... ;) между другото някой от вас да знае от какво може да ми заяждат мойте скорости, имам предвид, че понякога не излиза скоростния лост от дадена скорост и се налга няколко пъти да пробвам(пускам и пак натискам съединителя) за да го "измъкна" и превключа, точно по този начин прецаках топката като след едно заяждане изкатах от скорост с як удар но само иммъкнах нещо по трасето между лоста и скоростната кутия, колата си остана на скорост, а лоста си седвижише където си иска без ефект, оправих го(топката) но проблема с заяждането си остава, не се случва често но е неприятно, особенно когато изпреварвам коли и се налага да превключвам по време на изпреварването, а скоростите заядат...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”