:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Местоположение на ламбда сонда при смяна на колектор?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kokoo
Автомобил:
Двигател:

Местоположение на ламбда сонда при смяна на колектор?

Мнениеот Kokoo » Вто 28 авг 2007 23:58

Здравейте,
Ще си сменям сток колектора ,с такъв от 2Е. :roll:
Въпроса е че в момента ламбда сондата е на самия изпускателен колектор ,а при 2Е е на катализатора тоест нямам място за поставяне. :(
Дали е задължително да бъде на колектора или мога да я сложа примерно по надолу някъде на двуцевката.
Мотора е този от аватара.
Ламдата не подгревна (само с един кабел е ) и би трябвало да се загрява от температурата на изгорелите газове,но не знам дали би имало много голямо влияние ,това че ще е по далече от мястото за което е смятана.
моля някой който е наясно дали е много голяма разликата в температурата в рънърите на колектора и температурата на газовете в двуцевката да даде мнение, че не ми се иска много да пробивам дупки по колектора :oops:
:beer

Потребителски аватар
Kokoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kokoo » Сря 29 авг 2007 17:20

:gruebel

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 29 авг 2007 17:24

Проблема е никакъв :wink: С оксижен се издухва пръстена на колектора от 2Е,пробиваш където искаш да стои твоята ламбда заваряш го и навиваш ламбдата.Хубаво е да я сложиш на такова разстояние на каквото си е била заводски :wink:

Потребителски аватар
Kokoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kokoo » Сря 29 авг 2007 20:42

rusiq_24 написа:Проблема е никакъв :wink: С оксижен се издухва пръстена на колектора от 2Е,пробиваш където искаш да стои твоята ламбда заваряш го и навиваш ламбдата.Хубаво е да я сложиш на такова разстояние на каквото си е била заводски :wink:

На сегашният колектор(АБС мотор) ламбдата е върху него,на новият няма място за ламбда ,защото е от 2Е и при него тя е с подгряване и е на катализатора. :roll:
Тоест ще трябва на новия да му пробия дупка на същотото място на което се пада на предишният.
Мен ме интресесуваше ако няма да има проблеми да я поставя примерно на двуцевката за да не дупча колектора че после да няма :banghead:

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Чет 30 авг 2007 8:48

трябва да е там, където се събират тръбите от колектора иначе ще те лъже

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 30 авг 2007 11:32

Kokoo написа:.....
На сегашният колектор(АБС мотор) ламбдата е върху него,на новият няма място за ламбда ,защото е от 2Е и при него тя е с подгряване и е на катализатора. :roll:
Тоест ще трябва на новия да му пробия дупка на същотото място на което се пада на предишният.
Мен ме интресесуваше ако няма да има проблеми да я поставя примерно на двуцевката за да не дупча колектора че после да няма :banghead:

Ако на 2Е мотора ламбдата е с подгряване, а твоята не е - можеш да имаш някакви проблеми от това, че евентуално сондата няма да може да достига работната си температура достатъчно бързо...това са само предположения де... ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”