Нещо щрака на контакт Golf III

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Gal

Мнениеот Gal » Чет 30 авг 2007 7:00

Даскала™ написа:
Gal написа:Само щрака или и прекъсва? Забелязал ли си да държи по-висока температура?

Само щрака :roll:
Оборотите на бензин в първите 2 минути са зле после изведнъж се нормализират......като я покарам малко щракането изчезва :shock
Не държи висока температура :roll:

Това с оборотите на бензин не ме учудва, карай си на газ и да не ти дреме :)

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 30 авг 2007 8:18

Бе аз хубаво си карам на газ с много газ,ама все пак винаги паля на бенДзин и е малко неприятно за хората отстрани- хубава машина,а прекъсва :twisted:

Gal

Мнениеот Gal » Чет 30 авг 2007 8:52

Даскала™ написа:Бе аз хубаво си карам на газ с много газ,ама все пак винаги паля на бенДзин и е малко неприятно за хората отстрани- хубава машина,а прекъсва :twisted:

Е чак прекъсва...падат оборотите и гасне, кво толкова :) Аз не смея да се оплаквам вече, имам една кола,дето кво ли не съм правила по нея :) Последно като мрънках,че студена лопа на по-малко цилиндри ми казаха, че щом не го прави топла още е добре...почне ли-повдигачи... :)
Като е неприятно-центровка :P И така всеки месец :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 30 авг 2007 9:10

Стъпковият мотор е за смяна.....или поне да се почистят контактите на куплунга....ако стане!?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 30 авг 2007 9:33

joker написа:Стъпковият мотор е за смяна.....или поне да се почистят контактите на куплунга....ако стане!?

Ше пробвам.....значи свалям буксата.....развивам стъпковия мотор......взимам го в едната си ръка,а с другата го заливам с препарат.....чакам да изсъхне.....връщам на място.....тва ли е :?:

Потребителски аватар
jooorooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jooorooo » Чет 30 авг 2007 10:04

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 08 сеп 2007 20:13

Утре мислкя да го сваля за почистване,обаче за кви замервания с мултицет става на въпрос после :shock
Толкова ли е сложно и важно закачването :shock

nandro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nandro » Нед 09 сеп 2007 0:14

Колега,аз мисля следното:нищо не можеш да измериш на стъпковия мотор,не си губи времето!За да щрака тази част вероятно става дума за механичен дефект,защото вътре в моторчето има пластмасов винт,който се движи напред-назад.Но се движи сравнително бавно.Не знам кой модел ти е степа,но внимавай за всеки случай и си отбележи положението,при което сваляш буталцето с пружината!И наистина така и така ще сваляш моното,вземи си виж гумения тампон отдолу и изчисти дроселната клапа от нагарите!Успех!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 09 сеп 2007 8:21

Ами с щракането "рита" и педала на газта............свързано е с него........сигурен съм,че е от стъпковия мотор..........сутрин като я запаля прекъсва и трябва да задържа малко газта за да "изчисти" след 1-2 минути оборотите.
Интересното е,че така като задържа и понякога оборотите минат 2000 и хоп - превключи на газ И ТОГАВА СЕ ОПРАВЯ МИГНОВЕННО ПОЛОЖЕНИЕТО :shock

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 09 сеп 2007 13:45

auubau написа:И аз си мисля че датчика за температурата е вероятния причинител. Показанията му се менят многократно за кратко време и електрониката се опитва да коригира положението на стъпковия мотор.

И аз мисля,че това е вероятната причнина :roll:
Ше го сменя първо него преди да разкачам системата :roll:
С колко крачета е,марка и горе долу цена?

Потребителски аватар
jooorooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jooorooo » Нед 09 сеп 2007 18:22

най - евтино има с-у ХЕИ на Симеон в Сф 110 кинта е. Бош

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 09 сеп 2007 19:03

Братле,аз питам за датчика :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 09 сеп 2007 19:27

Около 15-тина лв, но в различните магазини може да ти искат и до 35-40лв което си е вече набутване :idea:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 11 сеп 2007 16:30

Такааааа,днес куклата мина на диагностика......и......проблема.........е.........TPS :horror: :weep: аре честито са :cry: ......майсторчето каза,че той ебавал стъпкови мотор,обаче.......каза,че имало накъде в София на улица"Козлудуй" магазин за електроника и там се продавали такива потенциометри за 80 лева :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 11 сеп 2007 16:42

Даскала™ написа:Такааааа,днес куклата мина на диагностика......и......проблема.........е.........TPS :horror: :weep: аре честито са :cry: ......майсторчето каза,че той ебавал стъпкови мотор,обаче.......каза,че имало накъде в София на улица"Козлудуй" магазин за електроника и там се продавали такива потенциометри за 80 лева :roll:

Глупости.....30 до 50 лв на автоморгите ....има много запазени(като погледнеш пистити щом са гладки значи е 6)....ама май не от него да знаеш!Самият ти стъпков мотор сам се такова!!!!!!
Просто не откривам логика!!!Аз сменях износен TPS...ти знаеш ли какъв кошмар е да караш с повреден TPS......първо палиш като стара кремъклийка,второ като караш от време на време придръпва като собствената жена кога загледаш нещо чуждо и трето отзад пуши черно като сигналния огън на Робинзон Крузо!
А и четвърто...оборотите на празен ход играят като очите на стар коцкар!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”