Как да си направя ел.табло?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как да си направя ел.табло?
Имам текстолит,кабел,двоен контакт,един предпазител 63А и 2 предпазителя 25А(тези материали ми казаха да купя).Въпросът ми е,как да свържа изброеното?Снимки ще ми са от полза също.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
тва дето си го купил да го фърлиш в кофата.
отиди във Филкаб и им кажи че искаш апартаментно табло за Х предпазителя. там разбират ще ти кажат какво ти трябва след като им обясниш за какво ще го ползваш.
не можеш след 63 амепров главен да сложиш 2 по 25
и тоя текстолит забрави че го имаш ако не искаш да се самокремираш.
отиди във Филкаб и им кажи че искаш апартаментно табло за Х предпазителя. там разбират ще ти кажат какво ти трябва след като им обясниш за какво ще го ползваш.
и тоя текстолит забрави че го имаш ако не искаш да се самокремираш.
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
колега не пиши глупости и не обърквай хората!!!!според това което пишеш явно че не разбираш от токове!точно за главен бушон се поставя 63 амперов а за всяка отделна верига се поставят по малки по ампери бушони като целта е като се натовари с консуматори цялата ел инсталация главния бушон да не пада!ще ти го обясня по точно една печка от 2 киловата се равнява приблизително на 10 ампера ток бушона на който е вързана се изчислява според консуматорите ако е вързан към него и хладилник и няколко контакта слагаш 25 ампера!като сумираш всички консуматори в апартамента и си изчисляваш главни колко да ти бъде!ако нещо не ти е ясно пиши на лични!nii написа:.
.
Последна промяна от titi7707 на Сря 29 авг 2007 21:47, променено общо 1 път.
Ако правилно съм разбрал колегата nii ги знае нещата
А това че ...хм..."говори глупости....." еми кво да ти пиша-100 човека да питаш-100 мнения ще получиш.....
Във всяко мнение има и доза истина,нали????
Мир
Между другото доколкото знам 1 KW=4.4ампера!
Ако иска колегата,ще се опитам на лични да му обясня' горе-долу, как съм го направил вкъщи

А това че ...хм..."говори глупости....." еми кво да ти пиша-100 човека да питаш-100 мнения ще получиш.....
Във всяко мнение има и доза истина,нали????
Мир

Ако иска колегата,ще се опитам на лични да му обясня' горе-долу, как съм го направил вкъщи

- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Трябва да си набавиш и медна шина,болтове с гайки и шайби за нулата!
Подреждаш си предпазителите, контакта под тях .Шината за нулата мисля, че се слагаше от долната част на таблото.Фазата от стената я свързваш първо към главния предпазител, нулата за шината.От главния предпазител пускаш фази към 25А предпазители, а нулите за тези 2 'кръга', които ти се явяват предпазителите пак от шината.Контакта му вкарваш фаза и нула и го зануляваш.
Подреждаш си предпазителите, контакта под тях .Шината за нулата мисля, че се слагаше от долната част на таблото.Фазата от стената я свързваш първо към главния предпазител, нулата за шината.От главния предпазител пускаш фази към 25А предпазители, а нулите за тези 2 'кръга', които ти се явяват предпазителите пак от шината.Контакта му вкарваш фаза и нула и го зануляваш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
да така е но при изработка на табло за посигурно си го смятай за 5А че да няма изненади!!!!мисля че колегата bobcho е обяснил добре но лично моето мнение е да намери познат който се е занимавал с тези неща защото с тока шега небива един офазен контакт един смъртен случай!!!!!!chy написа:
titi28 написа:да така е но при изработка на табло за посигурно си го смятай за 5А че да няма изненади!!!!мисля че колегата bobcho е обяснил добре но лично моето мнение е да намери познат който се е занимавал с тези неща защото с тока шега небива един офазен контакт един смъртен случай!!!!!!chy написа:
И това ,пък ако не е смъртен случай(дано)-запалване на жилище!!!
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Предполагам знаеш ама да си кажа- в инсталациите кафявия кабел ( или черен ) се използва за фаза, а синия за нула (мисля, че даже е международен стандарт ).
Нулата се поставя на шина за да може да се притегне добре с болтовете и да няма връзки с усукване на кабели.По-принцип ел инсталациите не обичат хлабави връзки.
За зануляването... по принцип се прави с мостче от кабел, но някой контакти си имат специална пластинка, която само трябва да се прекриви и да се спази връзването (на такива контакти обикновенно е означено къде да свържеш фаза и къде нула ).
От нулата се прави връзка и към стърчащите шипчета на контакта.
Нулата се поставя на шина за да може да се притегне добре с болтовете и да няма връзки с усукване на кабели.По-принцип ел инсталациите не обичат хлабави връзки.
За зануляването... по принцип се прави с мостче от кабел, но някой контакти си имат специална пластинка, която само трябва да се прекриви и да се спази връзването (на такива контакти обикновенно е означено къде да свържеш фаза и къде нула ).
От нулата се прави връзка и към стърчащите шипчета на контакта.
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2017
- Контакти:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ти пък що не свиркаш, бе тръбен?
Я казвай за какво точно ще се ползва, че да видя какво има в склада и да действаме довечера.
Предполагам, че говориш за монофазно захранване, фаза и нула, и няколко линии към апартамента.
Колко точно? Как са разделени?
За кухнята (печката) и за бойлера (ако имаш) ще ти трябват малко по-мощни бИшони. За другите линии, особенно за осветлението, ако ти е общо, ти трябват не-повече от 10-16А
Я казвай за какво точно ще се ползва, че да видя какво има в склада и да действаме довечера.
Предполагам, че говориш за монофазно захранване, фаза и нула, и няколко линии към апартамента.
Колко точно? Как са разделени?
За кухнята (печката) и за бойлера (ако имаш) ще ти трябват малко по-мощни бИшони. За другите линии, особенно за осветлението, ако ти е общо, ти трябват не-повече от 10-16А
Върни се в “ОФФ-Топик - други”