помощ - поло 1,9 тди или 307?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Чет 30 авг 2007 15:13

One написа:
realityman написа: няма нищо смешно това си е истината!

пич, вземи се ограмоти първо !!!
научи чужди езици, та като четеш някви класации да разбираш кво пише
и тогава се изказвай, ако обичаш и да претендираш за нещо

колега и аз съм за Полото! Заложи на немското!

ПП: относно колегата One:
1-во съм достатъчно грамотен
2-ро съм завършил езикова гимназия и може би владея чужди езици по-добре от теб!
3-то боравя с данни и статистика, и си изказвам мнението за разлика от теб , който само критикува !
4-то така и не каза кои са най-добрите дизелови двигатели- явно по-простата причина, че не знаеш!
това е! :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 30 авг 2007 15:18

Между другото старите дизели на Пежо са едни от най-издръжливите.Доколкото знам в пустинята за леки коли дизел само Пежо ползват-сички друго се троши :!: Само че това е за старите споменатото HDI е с електроника-а френската електроника :cry:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 30 авг 2007 15:19

realityman написа:
2-ро съм завършил езикова гимназия и може би владея чужди езици по-добре от теб!
3-то боравя с данни и статистика, и си изказвам мнението за разлика от теб , който само критикува !
4-то така и не каза кои са най-добрите дизелови двигатели- явно по-простата причина, че не знаеш!

1-во си смешник
2-ро си голям смешник
3-то толкова смешен- чак жалък
4-то ум в глава не се налива

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 30 авг 2007 15:21

One написа:
realityman написа:

1-во си смешник
2-ро си голям смешник
нещо към Модуля сте се залетели и 2-та mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 30 авг 2007 15:40

One написа:1-во си смешник
2-ро си голям смешник

Умчо, аре издай тайната за дизелите най-накрая моля, че ми се изпотиха ръцете вече и без дъх останах ....

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 30 авг 2007 16:07

Никога нищо френско - това е моята логика

Потребителски аватар
autochoice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autochoice » Нед 02 сеп 2007 11:13

Френския дизел е ташак - не работи равномерно, гори, прай чернилка и най-вече не върви като Помпа-Дюзата. Ко да си говорим - иначе 307 е по голямо от Полото.
Ако ще си купуваш Поло си го вземи 1,9 ТДИ 100к.с. - не 130 щото второто е много по-скъпо (в момента има промоционален пакет за 100к.с.) и на това купе разликата не е толкова голяма. 1,9 130 е даже по скъпо от Поло ГТИ.
Мен ко питаш най-добре си купи Голф 1,9 ТДИ, за около 5000 лева нагоре най-вероятно:)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Re: помощ - поло 1,9 тди или 307?

Мнениеот chy » Нед 02 сеп 2007 22:34

malkiaprince написа:искам да си купя нов автомобил. цената е почти еднаква.какви са плюсовете и минусите? незнам кое да избера. мерси!

Може би не разбрах правилно...Ако става въпрос за чисто нов автомобил-поло-заради гаранцията и серв.обслужване(много 307 hdi чакат за гаранционен ремонт в сервиза на пежо люлин :shock :( :( )
А ако е 2ра ръка---не бих ограничил избора си само на 2 модела...за тия кинти бих разширил търсенето.
Най важното е да си я "познаеш",като я търсиш-тогава всичко ще е ясно!!!!

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Пон 03 сеп 2007 3:26

Инж. Йовчев написа:Добра идея, колега Марк Антоний!Много сполучлив избор.За всички, които ме питаха какви са предпочитанията ми за производителите на дизели по народности, ето и моето скромно мнение:
1.Номер едно в света за мен е дизеловият мотор на Мерцедес.Това е машина времени.Толкова здрав, безавариен и дълговечен двигател просто няма друг.За хора от моята черга най-добрия вариант е да се купи някоя 190-ка на Мерцедес с 2000 кубиков дизелов мотор.Това наистина е класика.
2.Номер две са моторите на малките жълти хора, които обикновено нищо ново не измислят, но крадат разработките на останалите и ги правят пет пъти по-добре от тях.Говоря за японските мотори.Най-добрия японски дизел според мен е 1,8 литровият на Митсубиши.Но това е по-скоро пристрастие.Който и японски агрегат да вземете няма да сбъркате.Качеството им е безкомпромисно.
3.Номер три-френските дизели.Оказва се, че освен да снимат филми за канал XXL, французите могат и да правят добри дизели.Там съм еднозначно фен на Пежо-те останалите френски фирми вземат мотори от тях на практика.Като качество на двигателите се доближават до жълтурчетата.Най-сполучливият им мотор е 1,9 литровият атмосферен агрегат.Новите им "comon rail" нещо не са толкоз качествени обаче.Общо взето навлизането на компютрите в управлението на моторите скъси живота на автомобилите.До 5 годишни колите се държат добре, но над тази възраст-само проблеми с електрониката.
4.Номер 4-останалите немски производители начело с БМВ и Ауди.Въпреки, че ги поставям едва четвърти напрактика ги препоръчвам.Основно заради качествата на целите автомобили като цяло.Добри са и дизелите на Форд, Фолксваген, Опел.Общо взето лошо няма.Малко са по-шумни и пушещи, но иначе са много здрави мотори.Сигурни са, защото са с проста конструкция.Вече знаете, че лично аз съм заложил на 1,6 фордски дизел от 1988 година.Много съм доволен от мотора-просто съм възхитен.Вярно, че е шумен и придимява малко повече, но иначе е безотказен.Освен това има най-голямо междуцилиндрово разстояние, което го прави много устойчив на претоварвания по топлина и якостни пренапрежения.
5.Номер 5-италианските мотори.Получих питане защо дизелите на Фиат са толкова скапани.Ами не са скапани.Просто до 92-93 година италианските автомобилостроители не обръщаха достатъчно внимание на качествения контрол на своята продукция.В резултат на 10 двигателя 7 бяха боклук още от завода производител и 3 бяха много добри екземпляри.Нещо като нашите Перкинс.Уж са английски мотори, уж са много добри, ама пипне ли ги Ганьо Балкански и реномето им отива по дяволите.Имам колеги, които са работили във варненското ВАМО и са сглобявали Перкинси.Като ми разказват какви са ги дялкали направо ми се изправя косата.Иначе след 93 година нещата при италианците добиха добър вид.Една Ланчиа Дедра 2,0 турбо дизел от 95 година не е изобщо лош автомобил.

Ако някой иска да прочете цялата статия за избор на дизел , да цъка тук ;)
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=52018

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Re: помощ - поло 1,9 тди или 307?

Мнениеот greda » Сря 05 сеп 2007 17:10

malkiaprince написа:искам да си купя нов автомобил. цената е почти еднаква.какви са плюсовете и минусите? незнам кое да избера. мерси!

ако и пежото е дизел (HDI) - по добре полото.
HDI - върви много, харчи малко, чупи се от първата капка вода попаднала в горивото. при нашите бензиностанции - ти си прецени
TDI - също върви, перфектен въртящ момент, харчи относително малко, издържа на по-гадните ни горива.
в крайна сметка трябва да ти е гот в колата :wink:
успех

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”