Как да защитим колата си от кражба!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 29 авг 2007 7:25

Каско имам, дори ще "изляза напред" с парите след като го изплатят - да не дава Господ да се налага... Как обаче да опазиш всички "дреболий" - музика, джанти, огледала, бленди, мигачи, халогени, лайсни и т.н., че и никилираните капачки на винтилите ми отмъкват някакви хлапета за 3-ти път + капачките за центр. отвор на алум. джанти... :twisted: Голфовете ни са се превърнали в любими обекти за ограбване на куцо и сакато, малко и голямо... :twisted: По 3 секрета на колело, стара музика на шейна /да си я мъкнеш с теб... :twisted: / и 0,5 - 1 кг тел, попнитове и самонарези, без да броим силикона? :twisted: Тук най-често и застрахователя е - меко казано - неотзивчив... :twisted:

Потребителски аватар
Denko_be_maina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Denko_be_maina » Сря 29 авг 2007 8:22

Гараж или платен паркинг
но никаква не е гаранцията че след като излезнеш и оставиш някаде другаде колата няма да бъде "ощипана" :evil:

Потребителски аватар
jaden
Автомобил: Skoda Octavia 1.9 TDI 77 kw
Двигател: BXE 2009

Мнениеот jaden » Сря 29 авг 2007 23:00

20vTurbo написа:
jaden написа:В интерес на истината най-крадените марки автомобили / и то за откуп / са Голф-овете и Ауди-тата. Имам пряк поглед върху нещата и за това го казвам...

Какъв е този пряк поглед колега? Да не си в "бизнеса"? И само да вметна че Голфа не е марка а модел на Volkswagen.

Защо,колега,реши,че трябва да съм в бизнеса,за да имам пряк поглед върху нещата....Освен това дори и да съм в бизнеса,какво трябваше да отговоря.."Да,само ми кажи къде си паркираш Пасата!?" :!: :?: Всъщност и този модел на Фолксфаген/виж,уча се бързо :lol: / се краде доста :wink:
А по отношение на марките си прав... все пак изтъкнат член не се става ей така! :да: Вижда се,че съм променял нещо...това е ,защото бях изпуснал "С" във Фолксфаген, но вече парен каша духа,поправих го да не го вметнеш и това :) Отговарям,не съм в "бизнеса", а доста близо до него.... :cop

Потребителски аватар
erich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот erich » Чет 30 авг 2007 22:12

Каското не спасява колата.Вижте какво ми се случи на мен:
http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=6155

Потребителски аватар
jaden
Автомобил: Skoda Octavia 1.9 TDI 77 kw
Двигател: BXE 2009

Мнениеот jaden » Чет 30 авг 2007 23:39

erich написа:Каското не спасява колата.Вижте какво ми се случи на мен:
http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=6155

Колега,много зависи къде ти е застрахована колата,защото ако е в по-непретенциозна ЗАК, то ще ти я вземат джамбазите на големите застр.компании - така едно време вършееха джамбазите на "БУЛ ИНС" и показваха колко много се крадат коли на другите застрахователи, както в момента го правят същото тези на ТИМ, т.е."АРМЕЕЦ"...

Потребителски аватар
erich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот erich » Пет 31 авг 2007 19:47

Застрахована е в Алианц.Днес и сложих и чип.

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Пет 31 авг 2007 20:46

Сега една идея, на която крадец трудно ще устои.
Груб, вандалски метод за защита:

Взема се шейничка за подвижен (срещу крадци) монтаж на автокасетофон.
Електронните детайли, от които зависи двигателя (комутатор, реле за ППХ или пък компютър) се монтират в шейничката.

При паркиране измъкваш шейничката и си я слагаш в чантичката. Крадците ще запалят, когато закупят нужните детайли и ги свържат на правилните места. :mrgreen:

Потребителски аватар
erich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот erich » Пет 31 авг 2007 21:49

И какво? да мъкна шейничката с мен ли?
Брей че време настана...само за ебане :)))

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”