Здравейте!
Колата ми е Голф2 1991г.(madisson).От известно време се появи гаден проблем с ключовете за превключване на фаровете.
Като присветна на някой с фаровете и ми се включват чистачките(на всичкото отгоре и вода започва да пръска). Същото става и понякога сутрин като дам контакт и пак чистачките започват да чистят!
Дали е от ключовете или нещо по-сериозно има по самата инсталация ?
Като превключвам къси/дълги ми се включват чистачките ?!?
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ice___Cool написа:Да не влиза водичка в купето от някъдепровери си по кабелите да няма мокро.
Хм, ще проверя и за вода, макар че купето ми е перфектно и не ми се вярва...пък и проблемът е от преди дъждовете...ама и това ще проверя!
П.С. Само да допълня, че проблемът се появява от време на време.Преди по-рядко, но напоследък зачести...

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niksi написа:Според мене проблема ти е от лостчетата за фарове/чистачки. Явно като дръпнеш лостчето за дългите и закача или укъсява някак си с лостчето за чистачките.
Това е най-логичното, но двете лостчета са от двете страни на волана и не ми го побира акъла как си влияят едно на друго...
Пък и понякога сутрин като дам контакт чистачките пак се включват - изобщо не пипам лостчетата!!!
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
w_smith написа:Те двете лостчета са закачени на една и съща основа, така че не би било проблем да си влияят според мен.
Дай някаква идея да разбера къде точно е проблемът!
Пък и нали написах, че понякога и като дам контакт се получава същото, а тогава изобщо не се пипат лостчетата !
П.С.Аз нещо за проблеми с релетата започнах да си мисля напоследък...
- niki7878
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zаден лев stop ти дава на късо

Последна промяна от niki7878 на Съб 16 юли 2005 23:26, променено общо 1 път.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
M4r1qn написа:върти ми се една такава .... проблем с контактния ключ - там има една джиджавка - клеморед .... май
Хм, дали...
Ама както съм писал по-горе това е интересното, че веднъж ми се включват като дам контакт, друг път като присветна на някой с фаровете...много дива работа...ще взема да ида да я погледне някой "майстор"...

Ама последния път като ходих при едни прехвалени електричари, защото едно реле непрекъснато ми цъкаше, се оказа, че не можаха дори да разберат за какво е това реле и най-накрая след много "проби и тестове" ми го махнаха и казаха "Абе карай така и ако има нещо пак се обади..." Аз, разбира, се повече не им се обадих, а отидох и си купих една книга за 20 лв и там си имаше подробна схема на релетата и кое за какво е! Реших си сам проблема!Оказа се, че те си имат номера и само като видиш номера и погледнеш схемичката се разбира за какво е релето! Та това са ми спомените от предния "сблъсък" с "майстори"...ама какво да правя-пак ще трябва да ходя...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”