Поздрави от новобранеца!
Индикатор на акумулатор
- Jores
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тая тема малко старичка, но я прочетох и да добавя нещо: не се оставя алтернатора да работи без акумулатор, т.е. без да има натоварване защото горят диоди когато не е натоварен. Поне така съм учил аз.За кратковременно прекъсване, като смяна на акумулатори бива, но не и за по-дълготрайно, т.к. гори. Пробвайте да забутате некой мохер и да видите как ще работи без акумулатор и докъде.
Поздрави от новобранеца!
Поздрави от новобранеца!
Re: Индикатор на акумулатор
Може ли да се монтира някъде на таблото на VW пасат индикация за нивото на тока в акумулатора. А не само някаква си мижава лампичка, за да знае човек по-навреме кога може да очаква иненади. Такава джаджа е много полезна зимно време. Ладите имат такава джаджа - вярно не е кой знае какво но е доста ефективна. Така знаеш преди да врътнеш ключа дали ще запали. 
- geshat
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMR 2006
при мен светна по време на извърградско, че не зарежда алтернатора. като се прибрах откачих алтернатора и видях, че едната четка беше отишла тотално а и двата колектора също.Проблема се задълбочи, след като сглобих всичко и при подаване на контакт с ключа лампата не светна и при запалване продължава да не свети...
. Със сигурност алтернатора не зарежда, но лампата защо загасна за постоянно?
Имам пак от голф 2 алтернатор, но от дизел, а моето е бензин 1.6 карбуратор. Предполагам няма да му дойде в повече дизеловият алтернатор...
. Със сигурност алтернатора не зарежда, но лампата защо загасна за постоянно?Имам пак от голф 2 алтернатор, но от дизел, а моето е бензин 1.6 карбуратор. Предполагам няма да му дойде в повече дизеловият алтернатор...
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re:
didoriginal написа:NovobranecGT написа:Клемите на акумулатора никога не се откачат когато двигателя работи!!!
Бухахахахаха!!!Мдам, ако го ползваш като батерийка поддържаща двигателя работещ - добре, но за тази работа си има алтернатор!
Не се смей ! На твоята кола си откачай клемите на акумулатора и вдигай обороти.
="NovobranecGT"]Клемите на акумулатора никога не се откачат когато двигателя работи!!! Прав е колегата. Алтернатора без товар /акумулатор/ вдига напрежение около 50В. Шанса да изпукат електронните модули е много голям.
1 аборигенстка проба и после рев за парите за нови модули.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Акумулатора ако е силно разреден при запален двигател може да консумира до 10А виж обаче ако е зареден да го откачиш при работещ двигател е все едно да угасиш габаритите 
То регулатора на напрежение за украса е сложен.

NovobranecGT написа:Клемите на акумулатора никога не се откачат когато двигателя работи!!! Прав е колегата. Алтернатора без товар /акумулатор/ вдига напрежение около 50В. Шанса да изпукат електронните модули е много голям.
1 аборигенстка проба и после рев за парите за нови модули.
То регулатора на напрежение за украса е сложен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”