Колата спира да вьрви като достигне 90 C

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Колата спира да вьрви като достигне 90 C

Мнениеот kilima » Чет 30 авг 2007 22:26

Здравейте,преди писах за проблема си,но сега малко повече опознах кво се случва и преди да отпишаа бензиновата помпа искам дасе допитам до вас.
Та значи аз карам на метан принципно, като реша да карам на бензин срещам следния проблем- трьгвам си нормално,колата се дьржи добре,докато стигне стрелката до 90 C и тогава изведньж губи мощност(явно пада дебита на помпата) и отказва да вьрви.Мога да я измьча за още стотина метра,но в края на краищата ,ако не падне температурата продьлжава да се спьва.Ако пьк сменя на метан за минутка и после вьрна на бензин пак трьгва ,но за 5 мин. максимум.Трябва да се има и в предвит ,че температурата ми не отчита правилно,поне не би трябвало по мои сметки,защото редовно си стига до 110 и си поддьржа,което е невьзможно.Но мисля ,че до 90 е правилно.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Чет 30 авг 2007 22:35

такаааа Проблема най вероятно не ти е бензинова помпа. ако беше тя щеше да ти създава проблеми при палене и на студен двигател - тогава има най голяма консумация следователно трябва най-голям дебит на помпата. Търси си проблема по тоците

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Колата спира да вьрви като достигне 90 C

Мнениеот joker » Пет 31 авг 2007 7:44

kilima написа:Здравейте,преди писах за проблема си,но сега малко повече опознах кво се случва и преди да отпишаа бензиновата помпа искам дасе допитам до вас.
Та значи аз карам на метан принципно, като реша да карам на бензин срещам следния проблем- трьгвам си нормално,колата се дьржи добре,докато стигне стрелката до 90 C и тогава изведньж губи мощност(явно пада дебита на помпата) и отказва да вьрви.Мога да я измьча за още стотина метра,но в края на краищата ,ако не падне температурата продьлжава да се спьва.Ако пьк сменя на метан за минутка и после вьрна на бензин пак трьгва ,но за 5 мин. максимум.Трябва да се има и в предвит ,че температурата ми не отчита правилно,поне не би трябвало по мои сметки,защото редовно си стига до 110 и си поддьржа,което е невьзможно.Но мисля ,че до 90 е правилно.

Аз не бих бил толкова сигурен ако не си измеря с термометър температурата......

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 31 авг 2007 7:54

ако реално е към 110гр. ще ти изхвърля антифриза от казанчето през преливника...а да не говорим че датчика за темп. при някои лъже дори с 10гр. нагоре. :wink:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колата спира да вьрви като достигне 90 C

Мнениеот Милослав » Пет 31 авг 2007 9:22

каква ти е колата бе човек ?

jagler написа:ако реално е към 110гр. ще ти изхвърля антифриза от казанчето през преливника...а да не говорим че датчика за темп. при някои лъже дори с 10гр. нагоре. :wink:

на какъв двигател достигна ти до тия изводи.
Относно меренето на темп - да това е най-сигурния вариант, но примерно на АБУ-то редовно си качва 110 градуса,па до сега не е изхвърлило грам антифриз.

joker написа:
kilima написа:Здравейте,преди писах за проблема си,но сега малко повече опознах кво се случва и преди да отпишаа бензиновата помпа искам дасе допитам до вас.

Аз не бих бил толкова сигурен ако не си измеря с термометър температурата......

Баси как правите изводи без да знаете за какъв двг се говори.Ще объркате някой много, ама много!

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 31 авг 2007 9:36

Става въпрос за това дали са верни или не показанията на датчика за температурата......и дали може да се разчита на тях.И,че не бива винаги да се мисли,че датчика лъже,особено при такива високи показания!Принципни въпроси важащи за ВСИЧКИ двигатели......Не виждам причина за апострофи,освен ако нямаш сърбеж по пръстите....

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 31 авг 2007 9:43

joker написа:Става въпрос за това дали са верни или не показанията на датчика за температурата......и дали може да се разчита на тях.И,че не бива винаги да се мисли,че датчика лъже,особено при такива високи показания!Принципни въпроси важащи за ВСИЧКИ двигатели......Не виждам причина за апострофи,освен ако нямаш сърбеж по пръстите....

Нямам сърбеж, приятелю, но кво правиме като голфа ми качи 110 градуса и неще да изхвърли, антифриза?
Сигурно ще кажеш че не е не толкова, ама включва 2ра степен на перката.

И само да ти напомня че става въпрос за невървежа на колата на колегата, при определена температука според него.

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Пет 31 авг 2007 9:52

Малко коментар от моя страна за температурата.Значи двгт/2.0 2е/ както се вижда.Когато си закупих автомобила на първото задръстване в центъра ми вдигна 110г....аз направо спек...отбивам спирка почивка отваря се предния капак и т.н.Антифриз и ко. не хвърля...ама пише 110г. отивам на преглед в юнитрейд и те казват..."...браво..браво много хубаво голфче,само малко мудна ламбда сонда ама е хубаво./Питам що вдига температура.."..ми те тия двигатели имат такава работна темп...спокойно".И до ден днешен ми вдига темп. до 110 и пуска 2-ра степен на перката охлажда си до 90 и после пак и пак и пак.

П.С.Вече ако отида в Юнито ще кажат"...е тая газ е е****ла мамата на двг-то ти :oops: /

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пет 31 авг 2007 9:55

Бензиновата помпа пък как разбира двигателя топъл или студен е!
Предполагам че е някой неправилно работещ датчик, който спъва табуна като загрее мотора! Подава грешна информация на компа!

П.С.
Милослав Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 10:43 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

joker написа:
Става въпрос за това дали са верни или не показанията на датчика за температурата......и дали може да се разчита на тях.И,че не бива винаги да се мисли,че датчика лъже,особено при такива високи показания!Принципни въпроси важащи за ВСИЧКИ двигатели......Не виждам причина за апострофи,освен ако нямаш сърбеж по пръстите....

Нямам сърбеж, приятелю, но кво правиме като голфа ми качи 110 градуса и неще да изхвърли, антифриза?
Сигурно ще кажеш че не е не толкова, ама включва 2ра степен на перката.

И само да ти напомня че става въпрос за невървежа на колата на колегата, при определена температука според него.

Ами нали системата е под налягане. Пък и има антифриз, не чиста вода. Нормално е да не заври дори при 110 гр. (ако все пак са истински) !

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 31 авг 2007 11:54

Та значи двигателя е 1.6 абу.А имам проблем и при паленето-пьрво вьтри много преди да запали и 2ро му трябва малко време да се подава доста газ,че губи оборот и гасне-около половин минута,малко да се стабилизира.Та за температурата-като карам мн време и си дьржи 110 и си работи направо на 2рата скорост.Перката се включва само на втора скорост и само на 110.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 31 авг 2007 12:17

kilima написа:Та значи двигателя е 1.6 абу.А имам проблем и при паленето-пьрво вьтри много преди да запали и 2ро му трябва малко време да се подава доста газ,че губи оборот и гасне-около половин минута,малко да се стабилизира.Та за температурата-като карам мн време и си дьржи 110 и си работи направо на 2рата скорост.Перката се включва само на втора скорост и само на 110.

Много вероятно 110 да ти истинска температура....Порови се из форума за ABU и ще видиш какво означава това за този ДВГ......много,ама много е изписано...... и много компетентно!

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 31 авг 2007 12:26

Значи си оправи нещата така че да ти се включва о първата скорост на перката и имай предвид че 110 е нормална температура за този двг в задръстване. Все пак хвърляй по едно око на стрелката.

За паленето - някой компетентен да каже. Все пак да спомена че върти малко повече от норманото, но това е много субективно. Реното примерно ми въртеше по-малко и палеше, гофретата иска да си изхвърли хубаво :)

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пет 31 авг 2007 15:29

абе кви са тия температури баси :gruebel ,на моя кадето стрелката не мърда от 90, като излезнеш на вън може яица да си изпържеш , и това при зимно време . представям си при колегата за кво става въпрос

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 31 авг 2007 16:45

Ама колата не се дьржи се 1но е прегряла или нещо такова,за това си мисля ,че датчика не е в ред,но явно е често срещан проблем.юинтересно ми е обаче дали могат да се направят нещата така че да са в нормата?

Някой може ли да ме посьветва каквто ТОЧНО да направя,за да вкарам тинята в ред,че направо ме побьрква. Ще сьм ви много благодарен.Имайте предвит ,че миналия месец бях на 2 места на диагностика и помпата ми казаха ,че са ми прегледали и ми казват ,че всичко ве в ред,не могат да намерят проблем :roll: :?

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пет 31 авг 2007 17:13

при мен какво се беше получило.....преди около 7 години карах форд пробе гт ......та тои загряваше яко ,смених всичко и нищо.накрая какво се оказа.турбинката на водната помпа се беше изяла ,имаше само една глава,лопатките напълно липсваха .това се беше получило защото преди мене го бяха карали явно само с вода .нито имаше теч нито шум.просто се беше изяла .тогава много се учудих защото такъв проблем за пръв път виждах.не ,че при теб е това но го имаи в предвид

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”