Oще два въпроса за Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mufin
Автомобил:
Двигател:

Oще два въпроса за Голф 4

Мнениеот mufin » Чет 30 авг 2007 17:01

Върнах се накрая в тоя клуб след две години в АУДИ :D

Та по въпросите

1. По книжка обема на резервоара е 55 литра и 7 резерва.
Някой знае ли какво значи това - общо 62 или общо е 55, от които 7 резерва.
Въпросът естествено е свързан с разхода, на дълго при 120 км/ч - 6/100 без клима Мерил съм от пълно до пълно. Колата е 1.4 75 к.с. Добре ли е ?

2. Салона наистина ми харесва, с изключение на един вид гладка пластмаса. Има я около врътките за парното, около касетофона и върху дръжките на вратите (отвътре). Не знам защо, ама се драска с нокът!!
Като си сменях касетофона с MP3-ka се надраска доста. Пробвах да го позамажа с парцал - побеля и стана по-зле.
Криво ляво за позамаза с прпарат за табло, но драскотините си останаха.
Не че е голям проблем, ама някой знае ли дали могат тия пластмаси с нещо да се препръскат?

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 30 авг 2007 17:10

1 во честито за придобивката, :welcome_to_group : vw fen, обаче моторчето е малко слабо, но ако не си любител на високите скорости всичко е ок.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Mersi

Мнениеот mufin » Чет 30 авг 2007 17:57

И аз си мислех че ще ми е малко, особенно след АУДИ 100.
Обаче възможността не беше за изпускане - колата е купувана тук, свидетел съм от началото до сега и километрите са реални 100% - взех я на 67000.
Беше ми писнало да купувам трошки на по 300 -400 000 , върнати на 120 000.
От място тръгва доста пъргаво, е след 120км/ч е бавна, ама какво е това с кефа да караш кола на 67 000 км. - салона още си мирише фабрично 8)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 30 авг 2007 20:32

1. Общо резервоара е 55лв с резервата поне според мойте данни !
2. Тези пластмаси са си болка на Г4 или свикваш с тях или ги сменяваш и ги пазиш много :) Някой беше споменавал че може да се боядисват със спрей за пластмаса ама.....да си каже който е пробвал !

Потребителски аватар
afferra
Автомобил:
Двигател:

Re: Oще два въпроса за Голф 4

Мнениеот afferra » Чет 30 авг 2007 21:21

Отгоре в покрито с много фин слой гума. Поне при мен е така. Сваляш всички детайли, които са започнали да се дерат и почистваш тази гума. После пластмасата се минава финно с някаква абразивна гъбичка(в специализираните магазини за боядисване ги има- повтарям финна) и тогава можеш ако пожелаеш дори махагон да си направиш. Друга оправия няма. При мен предишният собственик явно се е кефил на колата и махагона го е направил сив металик, както си е цвета на колата и всичко си пасва невероятно.

Имам едно въпросче.
Вече 20 голфа ГТИ турбо видях от както съм взел моя и нито един няма кожа. Понеже моя салон е целия кожа и седалките са RECARO, та дали поръчково е правено или просто предишният е бил доста запален. Салона е уникален, а втора такава кожа не съм виждал. Мани хваленето, наистина ми е интересно да знам.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пет 31 авг 2007 10:44

Има много ГТИта с кожа просто не си ги видял.А за рекарото то е задължително за всяко Голф 4 ГТИ.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пет 31 авг 2007 11:32

Vladko написа:Има много ГТИта с кожа просто не си ги видял.А за рекарото то е задължително за всяко Голф 4 ГТИ.
:да:

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Пет 31 авг 2007 18:01

mufin написа:Върнах се накрая в тоя клуб след две години в АУДИ :D

Та по въпросите

1. По книжка обема на резервоара е 55 литра и 7 резерва.
Някой знае ли какво значи това - общо 62 или общо е 55, от които 7 резерва.
Въпросът естествено е свързан с разхода, на дълго при 120 км/ч - 6/100 без клима Мерил съм от пълно до пълно. Колата е 1.4 75 к.с. Добре ли е ?

2. Салона наистина ми харесва, с изключение на един вид гладка пластмаса. Има я около врътките за парното, около касетофона и върху дръжките на вратите (отвътре). Не знам защо, ама се драска с нокът!!
Като си сменях касетофона с MP3-ka се надраска доста. Пробвах да го позамажа с парцал - побеля и стана по-зле.
Криво ляво за позамаза с прпарат за табло, но драскотините си останаха.
Не че е голям проблем, ама някой знае ли дали могат тия пластмаси с нещо да се препръскат?

1-Сипвал съм по 61 литра, така че резервоара е 55+7 !
2-Много тъпо са ги направили тея гумирани части - аз ги смених с оригинални карбонови но могат и да се пръснат старите!

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пет 31 авг 2007 21:52

Това е интересно - къде ги намери тия карбонови неща и ... колко струват?

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 31 авг 2007 22:08

Stivi написа:1. Общо резервоара е 55лв с резервата поне според мойте данни !
2. Тези пластмаси са си болка на Г4 или свикваш с тях или ги сменяваш и ги пазиш много :) Някой беше споменавал че може да се боядисват със спрей за пластмаса ама.....да си каже който е пробвал !

Аз си ги боядисах.............със обикновен спрей в сиво,за джанти уж ......................но после сложих и лак,пак на спрей!!!!!!!Та според мен стана супер!!!!!!!!!!!!!!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”