здравейте, нов съм тук, защото още нямам фолксваген, но май скоро и аз ще стана истински член на този форум.
въпроса ми е кой е по добрия избор : голф 4 1.9 тди или пасат 5 1.9тди и ако може някой който има такива коли да ми каже разхода
СТАВА ДУМА САМО ЗА АВТОМАТИК !!!!
чувал съм че пасата е с окачването на ауди а4 ( което от личен опит знам че е мн слабо и мн скъпо за поддръжка...така ли е? )
също така от къде да се купуват тези коли от БГ или Германия?
мерси предварително.
ако има такъв пост не го намерих защото потърсих доста и се извинявам

въпрос за пасат или голф
въпрос за пасат или голф
Последна промяна от the_volk на Пон 03 сеп 2007 9:16, променено общо 1 път.
Тези 2 коли не могат да се сравняват според мен. Много различни са. Да беше казал Пасат или Вектра примерно по-може. Ама тая сапунерка Голфа ( нека хората с голфове не се засегнат, аз също имам голф, но в сравнение с пасата е сапунерка ) не може да се сравнява с Пасата. Ако ти е за семейна кола и да товариш багаж Пасата.Ако си ерген примерно Голфа. Не може тази малката количка да се сравнява с лимузината.Зависи за кво ти трябва. 

- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
the_volk написа:ерген съм още, но досега карах и още карам вектра де, иска ми се пасат но ми казаха че мн се чупело окачването, нека който има такава кола да каже
Излъгали са те ... Не се чупи много ...
the_volk написа:хора вие май не ме разбрахте питам за здравина, разход, поддръжка, ( автоматик) на двата автомобила, не кой да си взема според това дали съм ерген, пенсионер, полицай и т.н.
здравината е нормална, разхода е нормален и поддръжката също е нормална ....

- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз мога да ти дам пример с бащата на Пасат-а с алуминиеви носачи - Ауди А4/В5, при това моето е и дизел и автоматик.
Това за носачите, което се носи като слух е смешно и неоправдано. Чупят се не носачите, а шарнирите, за лош късмет те се продават в комплект с носача, т.е. не са предвидени да се сменят отделно.
Моята е на над 250хил.км. с оригиналните заводски носачи.
1.9TDI моторите са били можеби най-добрите за годините си на производство. Автоматика няма грижи, над 250к.км. с фабричното масло - бистро, няма нужда от доливане и няма нужда от смяна на филтър.
Това за носачите, което се носи като слух е смешно и неоправдано. Чупят се не носачите, а шарнирите, за лош късмет те се продават в комплект с носача, т.е. не са предвидени да се сменят отделно.
Моята е на над 250хил.км. с оригиналните заводски носачи.
1.9TDI моторите са били можеби най-добрите за годините си на производство. Автоматика няма грижи, над 250к.км. с фабричното масло - бистро, няма нужда от доливане и няма нужда от смяна на филтър.
- Madj0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
the_volk написа:значи казвате че пасата е здрав, 2 годинки горе долу ще изкара ли предницата, и колко горе долу пари излиза смяната и
немерих една тема в която пише че пасат 4 е равно на ауди а4 вярно ли е
Много зависи в какво състояние си го взел . Предмницата е 1 : 1 носачите може да се рециклират или с нови . Не се разбиват заедно ми тая година 1-2 другата година пак ( цена на горните е по 55- 140 лв долните 120 - 300 лв зависи от марки от наценки

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
the_volk написа:значи казвате че пасата е здрав, 2 годинки горе долу ще изкара ли предницата, и колко горе долу пари излиза смяната и
Пасат 5 е равен на Ауди А4, а Пасат 4 има окачване от типа на твоята Вектра А.
Освен това Пасат 4 се произвежда 93-96година, Голф 4след 2000година.
- maiz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голф 4 се произвежда от края на 1997 година.K22 написа:the_volk написа:значи казвате че пасата е здрав, 2 годинки горе долу ще изкара ли предницата, и колко горе долу пари излиза смяната и
Пасат 5 е равен на Ауди А4, а Пасат 4 има окачване от типа на твоята Вектра А.
Освен това Пасат 4 се произвежда 93-96година, Голф 4след 2000година.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:

Наистина окачването на пасата си е поскъпо, но както писаха колегите, зависи дали автомобила е нов внос, от къде, как е каран, колко х. км. са минали под него, ремонтирано ли е нещо и с какави части(като производство) и т.н. При еднакви двигатели и равни др. условия, по-икономичен като разход на гориво е естествено голфа.
Ако се сдобиеш с VW, без значение какъв модел и продължиш да си част от форума, тук ще намериш информация и хора, които ще те насочат към читави магазини в които ще ползваш отстъпка за частите, клубни майстори(Ваското 1, Никси и др.), сервизи(например Хеед-91) при които ще получиш компетентно и качествено обслужване на автомобила, без да ти вземат безбожни пари или пък за нещо, което не са свършили, дори обратното.
the_volk, по-добре си реши дали искаш по-голям, просторен, комфортен, макар и по-труден за паркиране при ограничени пространства, по-тромав и с по-скъпа поддръжка пасат ли по-компактен, пъргав, но не толкова широк и с възможност да побере багаж голф. Не съм изброил всички предимства и недостатъци на двата автомобила, а и едвали ще успея, но имайки предвид какво си карал до сега, смятам че пасата ще ти допадне повече

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”