Въпрос за USA радиостанциите и евро станциите!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
koliog
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за USA радиостанциите и евро станциите!

Мнениеот koliog » Съб 01 сеп 2007 10:35

Здравейте, имам възможност да ми донесът някво касетофонче за колата от USA. Има ли касетофони там които да стават за нашите радиостанции? и как да рзбера кои са те?
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
koliog
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koliog » Съб 01 сеп 2007 11:03

също така ако може да ми препоръчате някой модел, който свири добре за около 200-500лв

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Съб 01 сеп 2007 11:08

Значи и аз така преди време колега се чудех има ли разлика, защото бях чувал разни мнения по темата и в кайна сметка се оказа че има разлика в самите тунери! Понеже гражданските радио станции в САЩ са все на нечетни чистоти например 102.1, 102.3, 102.5 и т.н., просто стандарта им е такъв, то и радио тунерите са конструирани да сканират само нечетните чистоти! Това е сигурно, защото двама познати с плеъри от САЩ казаха че не можели тук в България да хванат всички радиа, а само тези на нечетните чистоти! Но има и нещо друго, че те смите производители променят малко узначението на моделите си когато са за различните пзари и има верояност, ако модела тук и в САЩ е с едно и също име то да хваща всички станции навсякъде! Но това е само предположение!
Надявам се да съм ти помогнал!

Потребителски аватар
koliog
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koliog » Съб 01 сеп 2007 11:18

мерси за мнението колега. Моля ако някой знае за модели, които се продават в USA и стават за тук да ми пише.

мерси.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Съб 01 сеп 2007 23:12

Clarion

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Нед 02 сеп 2007 10:03

Това за Clarion-a сигурно ли е? Защото като разгледах сайта им, имат разлики в номерата на иначе еднакви модели! Същото е положението и при Alpine - там всички модели за европа са с по едно "R", или "RR" , или "RB" след номера на съответния модел и един колега с Alpine-че вземано от USA каза този проблем с радиото си го има!
Досега съм забелязал че само Sony и Pioneer имат еднакви имена на някои модели и в USA и тук, но това както казах не е гаранция че ще бачкат напълно с радиата в БГ! Трябва някой който има внесен от там плеър от споменатите марки да сподели! Иначе ако всички тунери от USA са еднакви и не ти пука много за няколко неуловени станции за 400-500лв можеш да си вземеш някой невероятен Alpine или Clarion!

Потребителски аватар
koliog
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koliog » Нед 02 сеп 2007 12:52

проверих в сайта на кларион за bg и usa модели и установих, че има разлика в моделите с едно R в името!

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Нед 02 сеп 2007 21:58

Jetman написа:Това за Clarion-a сигурно ли е? Защото като разгледах сайта им, имат разлики в номерата на иначе еднакви модели! Същото е положението и при Alpine - там всички модели за европа са с по едно "R", или "RR" , или "RB" след номера на съответния модел и един колега с Alpine-че вземано от USA каза този проблем с радиото си го има!
Досега съм забелязал че само Sony и Pioneer имат еднакви имена на някои модели и в USA и тук, но това както казах не е гаранция че ще бачкат напълно с радиата в БГ! Трябва някой който има внесен от там плеър от споменатите марки да сподели! Иначе ако всички тунери от USA са еднакви и не ти пука много за няколко неуловени станции за 400-500лв можеш да си вземеш някой невероятен Alpine или Clarion!

Има разлика несамо в тунерите ,но и в екстрите. Европейските имат много повече от американските.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”