Здравейте,
Автомобилът ми е Сеат Ибиза 96'. Тъй като не успях да намеря релевантен форум, надявам се тук да открия помощ.
Проблемът ми е, че преминаването през най-малките локви "задавя" колата ми. Изгасва и е необходимо да чакам час-два за да мога да запаля отново. Дали някой знае от къде мога да намеря кора или друга предпазна плоскост, която да закрива мотора и кабелите отдолу, непозволявайки на гумите да мокрят ?
Опитах 2 големи автоморги в София, но без резултат.
Поздрави,
Омега

Загасване на мотора при валежи
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Вземи и WD 40 или контактен спрей на Ден Бравен.
За WD 40 съм ги изпитал на собствен гръб с бенизяд Тойо 2л бус.
Заравям се в локва и естествено загасва. Местя се на дясна седалка дигам капака и пръскам.Обратно на лявата седалка -стартер и пали.
Ако видиш,че ще вали пръскай предварително.
За да имашм тези проблеми -значи имаш калпави кабели / провери ги на тъмно и влажно време за сияния/.Или капачката ти е с пробив- смяна.
За WD 40 съм ги изпитал на собствен гръб с бенизяд Тойо 2л бус.
Заравям се в локва и естествено загасва. Местя се на дясна седалка дигам капака и пръскам.Обратно на лявата седалка -стартер и пали.
Ако видиш,че ще вали пръскай предварително.
За да имашм тези проблеми -значи имаш калпави кабели / провери ги на тъмно и влажно време за сияния/.Или капачката ти е с пробив- смяна.
- maks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както казаха колегите проблема ти е в тоците,няма нужда от кора.Моята няма кора и съм газил не по малко от 40 санта вода без проблем.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 4%FA%E6%E4
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 4%FA%E6%E4
- Denko_be_maina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
omega написа:... !
Безопасно ли е да пробвам при работещ двигател с шише вода да открия проблема ?
Поздрави,
omega
Принципно не,
само за всеки случай, внимавай да не поливаш около въздушния филтър(особенно тръбата, откъдето засмуква външен въздух), че да не стане това за което е писал Denko_be_maina.

И аз смятам, че виновнка е дистр. капачка и или пластмасовата капачка под нея(която се изважда след като се махне палеца, тя би трябвало да предпазва до някъде влизането на вода, но когато е нова и не е напукана или начупена) също причина може да са кабелите, а може и всички изброени заедно.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”