Здравейте на Всички.
Аз да взема малко да разнообразя темите във форума, пък и да свърша някоя полезна работа...
Та значи, отскоро си смених термостата и безкрайно много му се кефя. Обаче:
Тъй като в задръстванията двигателя позагрява повечко, хорицата от Италия са взели, че са изкарали един коп под волана, който включва перката на 2-ра скорост. Т'ва добре, щото 2-ра охлажда прилично, обаче, като пусна на 2-ра оборотите зпочват да падат и като спра на светофар, често ми се налага да подавам газ, та да не изгасне пасатора. Тук може би е мястото да кажа, че карам предимно на газ (LANDI RENZO изпарител), като проблема сякаш го има и на бензин, но в по-малка степен. Та въпроса ми е: що така, бе Миме??? По-конкретно, дали вентилатора натоварва по някакъв начин тоците, та да ми падат оборотите? Определено не е от притока на въздух, защото като я пусна по инерция с висока скорост, без да е включен вентилатора проблеми няма.
Благодаря на всички!
За скоростите на вентилатора
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател:
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател:
- Passat_vr6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извиняваи popeye но все си мисля че това моторче не играе роля когато колата е на газ (може и да се лъжа). перката наистина си натоварва доста алтернатора тои пък от своя страна двигателя и...
Виж да не са ти ниски оборотите без консумация на ел. трябва да са около 900-950 ако са по ниски трябва да се дигнат.
А ако наистина се окаже моторчето, не си купуваи ново(пълно е с боклуци по магазините) виж ако можеш си вземи от морга но някой (който разбира) трябва да ти го пробва.
Това е от мен ще се радвам ако съм помогнал!
Виж да не са ти ниски оборотите без консумация на ел. трябва да са около 900-950 ако са по ниски трябва да се дигнат.
А ако наистина се окаже моторчето, не си купуваи ново(пълно е с боклуци по магазините) виж ако можеш си вземи от морга но някой (който разбира) трябва да ти го пробва.
Това е от мен ще се радвам ако съм помогнал!
- Oleg_Yanev
- Автомобил:
- Двигател:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Oleg_Yanev написа:Passat_vr6, разбира се, че си помогнал. Както вероятно си личи аз нищо не разбирам и всяка помощ е добре дошла. А за оборотите - падат, когато включа перката на 2-ра скорост.
10х
Ел.мотора на вентилатора е товар. Провери си напрежението на зареждане как е при празен ход и при включен вентилатор.
Виж как и ремъка задвижващ алтернатора -може да е хлабав.