Кантар
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Колеги, днес на дъжда какво се случи... карам си аз, набих по рязко спирачки, че ме засякоха, колата поднесе на мокрото после рязко отби на една страна все едно някой ме блъсна отстрани. Предполагам, че за момент някое от колелата е блокирало. Бяха ми направили кантара да спират и задните гуми, ама май след тази тема и днешната случка ще го върна както си беше

- mishu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
L&R написа:Без кантар![]()
, само ако имаш специални "щуцери" на изхода на помпата да намалят спирачното усилие на задните колела. Да спираш с 4те колела еднакво не е добра идея.
Това не е ли малко езац работа? Тези щуцери просто ограничават спирачното усилие на едно ниво, докато кантарът го регулира динамично. Те предполагам правят нещо средно между нужното сп. усилие за натоварена и празна кола.
А имам и един друг въпрос. Когато има кантар и набиеш спирачки. Колата отзад се вдига, а отпред кляка => кантара застава в положение за празна кола. В същия момент задните гуми имат по-малко сцепление. Та въпросът ми е дали в рамките на едно натискане на спирачката, при промяна в положението на кантара се променя спирачното усилие на задните колела.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
kamus11 написа:спомням си при жигулките колко просто беше.кантара беше свързан с една щангичка за задният мост и когато купето се наклони на пред т.е. разтоянието между купето и задният мост стане по голямо ,тогава кантарчето влиза в деиствие .същото се отнася и за натоварена кола .тогава пък разтоянието става по малко . просто вътре в кантара има един клапан които пропуска или ограничава спирачната течност идваща от помпата.или иначе казано.....регулира налягането
Е тъй, де!
То и при VW е същото...
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:kamus11 написа:спомням си при жигулките колко просто беше.кантара беше свързан с една щангичка за задният мост и когато купето се наклони на пред т.е. разтоянието между купето и задният мост стане по голямо ,тогава кантарчето влиза в деиствие .същото се отнася и за натоварена кола .тогава пък разтоянието става по малко . просто вътре в кантара има един клапан които пропуска или ограничава спирачната течност идваща от помпата.или иначе казано.....регулира налягането
Е тъй, де!
То и при VW е същото...

kamus11 написа:по пътя на логиката .............даkilima написа:Хора знам ,че малко бягам от темата,ама при положение ,че сьм натоварен и едновременно имам подложки отзат и сьм малко по -висок,тва значи ли ,че барабаните спират още по-малко,щото определено така ми се струва и какво е решението10x

- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
нищоkilima написа:kamus11 написа:по пътя на логиката .............даkilima написа:Хора знам ,че малко бягам от темата,ама при положение ,че сьм натоварен и едновременно имам подложки отзат и сьм малко по -висок,тва значи ли ,че барабаните спират още по-малко,щото определено така ми се струва и какво е решението10x
Добре де тва ясно,обаче какво може да подобри спирането на барабаните?

- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”