прави го най-вече на едната страна ( дясно ) ..може ли да е каре ? защото подобно ми присвирва и при спиране , ама сега спирачки не натисках.......
Могат ли каретата да свиркат ?
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Могат ли каретата да свиркат ?
Колеги , вчера като се връщах от Рожен, забелязах , че на завоите се чува някакво свиркане ( нещо като слабо фи-фи -фи -фи ) на завоите..... интересното е ,ч е ако криволича рязко нищо не се чува , обаче при пускане без газ и съвсем леко завъртане на волана се чува този звук за около 2- 4 секунди
чувал съм за пукащи , тропащи, щракащи карета , ама за толкова нестандартно присвирване хм....
прави го най-вече на едната страна ( дясно ) ..може ли да е каре ? защото подобно ми присвирва и при спиране , ама сега спирачки не натисках.......
- juve
а сигурен ли си, че не са накладки? пробвай да чукнеш спирачка и ако шумът изчезне - те са. този шум го имам и на пасатора, и на половера. свикване му е майката Wink
А бе отзад съм с нови цилиндри и накладки АТЕ ...нови нови - 2000 км

- juve
Притегни си пластинките на накладките.Погледни предпазителя на диска,дали не е "опасно близо" до него.
ахм.... виж това ми изглежда доста логично ...... накладките вероятно може да седят близо , и когато при завой се натовари лагера аксиално..... или пък сега зацепвам : понеже барабаните са леко с ръб
диференциял?
мммм едва ли ..... звука е като търкане на метал с нещо твърдо ...ако е диференциала нещата би трябвало да звучат доста различно .... а ако звучат така , нещата ще са много груби ....
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: