Премахване на ABS на Голф 3
- manuil_85
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Премахване на ABS на Голф 3
Здравейте! На скоро започна да ми изтърва спирачната помпа, обаче колата е с АБС, който не работи. Потърсих помпа, но сумите бяха направо убийствени. Закачих я на компютър и се оказа, че на АБС не му работи хидравличният регулатор - и там ми обявиха едни извънземни цени. Та въпросът ми е ако е възможно да се махне АБС от колата как става това и дали след премахването ще въэникнат допълнителни проблеми.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
може да се махне но е глупаво. знам че е скъпо но това е част от безопасността-не си играй!
няма да има никакви последствия за колата-маха се АБС, слага се една обикновена помпа със серво само и си ти.
но обикновената помпа и тя е 80 левчета...
тъпо е отвсякъде-прави си АБСа и не се занимавай с глупости!
няма да има никакви последствия за колата-маха се АБС, слага се една обикновена помпа със серво само и си ти.
но обикновената помпа и тя е 80 левчета...
тъпо е отвсякъде-прави си АБСа и не се занимавай с глупости!
- manuil_85
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди всичко искам да си оправя АБС и за това си купих помпата и хидравличния регулатор от една морга. Остана само да ги монтирам на колата
. Но Ако този път не се получи ще сложа обикновена помпа. Сервото мисля че е същотото каквото е и при тези без АБС. Относно цената на спирачната помпа в D&N ми обявина цена 649 лв за същата като моята, а на обикновената помпа 65 лв. Даже по рамата на колата го сверяваха няколко пъти и звъняха до 3-4 вносителя, но цената на помпата си се въртеше все около 700 лв. За хидравличен регулатор питах в Bosch в Обеля и там ми казаха да си търся на старо, защото нов е около 1500 лв.

- manuil_85
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами взех си спирачна помпа и една черна кутийка на АБС-а на помпата е закачена, в която влизат тръбичките от колелата и една букса с кабели
...а самият проблем стана от менте спирачна течност, която е използвал предишния собственик (спирачната помпа беше ръждясала и боклуците бяха задръстили въпросната кутийка)
помпата и кутийката ми излезнаха 180 лв на старо
...а самият проблем стана от менте спирачна течност, която е използвал предишния собственик (спирачната помпа беше ръждясала и боклуците бяха задръстили въпросната кутийка)
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
manuil_85 написа:...а самият проблем стана от менте спирачна течност, която е използвал предишния собственик (спирачната помпа беше ръждясала и боклуците бяха задръстили въпросната кутийка)
По-скоро спирачната течност никога не е била сменяна и е имало достатъчно влага в нея за да направи тези магарии
manuil_85 написа:Ами взех си спирачна помпа и една черна кутийка на АБС-а на помпата е закачена, в която влизат тръбичките от колелата и една букса с кабели

- martozaver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”