Един полезен линк/ТАБЛИЦА/, който дава много отговори на поставени тук въпроси:
ТУК
Диво харчене на масло
- GSi-ManiaK
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Диво харчене на масло
joro801 написа:Колеги , разхарчи се мойта , за около 6000км. 1.5 масло довиждане. Двигател 1.8 моно на 173000км. , не пуши , мърка , нямам проблем с гумичките , но харчи здраво:( дайте съвет.
Eee то нормално т'ва за голфа. Дай нещо друго

- bboikov
- Автомобил:
- Двигател:
По таблицата дадена от RS6 се оказва, че 10W40 ама за Германия, при техните температури. За нас 15W40 в зависимост от марката и добълнителните означения на маслото. В случай, че не става дума за 10W40 близко по състав и качество на 15W40.
Теза, която застъпвам от самото начало. Аз така тълкувам написаното от руснаците.
Всъщност, ако се върнем към проблема, става ясно, че колегата просто е сложил 10W40 и в жегата му е дало голям разход на масло.
Извинямав се на Joker, ако се е засегнал. Като се видим аз черпя
хи хи хи!
Теза, която застъпвам от самото начало. Аз така тълкувам написаното от руснаците.
Всъщност, ако се върнем към проблема, става ясно, че колегата просто е сложил 10W40 и в жегата му е дало голям разход на масло.
Извинямав се на Joker, ако се е засегнал. Като се видим аз черпя

bboikov написа:.....
.....
По-скоро може би е сложил 10W40, което не отговаря на спецификацията 500 00 на VW. Според таблицата /ако и се доверим/ 10W40 , което отговаря на тази спецификация е за температури и над 40 гр. А ако не отговаря- за температури +15 гр.
K22 написа:и какъв е извода?
, че трябва май да се гледа и спецификацията на производителя.

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
bboikov написа:Прочетох внимателно написаното до тук. При мен нещата стоят по следния начин: Карам с 15W40 Valvoline + молибденова добавка на Liky Moly до сега колата, откакто съм я взел не харчи масло и никога не съм доливал, макар да оставям половинка за всеки случай в багажника.
Направо недоумявам какъв е този разход 1л. на 1000 км., пък и на 10 000 да е. Не че не е възможно, но... Според мен проблема идва от това, че всъщност никой не знае на колко хил. км. е колата му. Моята показва, че е на 151 361 хил, ама така ли е?! Би трябвало да карам с полусинтетика, опитах и се наложи да го сменя защото започна да гори масло. Сложих минерално и колата заспа. А сега ми кажете на колко хиляди е колата?
A уе момчета за какво говорите аз не съм разбирач ама голфа ми е на 250 000 87год 1.6 газчица и харчи 200-250г на 10 000 км ...и никога не е харчел повече а по-рано даже и 80г не стигаше... какви 1 литър на 1000 км ....
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
bboikov написа:StS не следиш внимателно темата, прочел си само мненията от последната страница.
RS6 напълно съм съгласен.
Прочетох целялата тема и не доумявам как някои може да има такъв разхоз се пак... над 500гр на 10 000 км за мен си е проблем не ангажирам никои с мнението си ...както казах аз не разбирам простж постнах моя разход на масло ...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
jagler написа:и чисто нов двигател да е, ако се кара постоянно на 5-6000 об/мин. ще се окоти за отрицателно време.
не разбирам защо така обобщаваме и говорим за всички ДВГ на ФВ?????Ами те са с толкова много разлики в конструкцията и техническите параметри,че не могат да се поставят под общ знаменател,какъвто еразходът на масло...едно е да караш на 5000 об двигател конструиран да работи на близо 4000 об за да има максимален въртящ момент и съвсем друго - двигател конструиран да работи на 2500 об за да има подобен максимален въртящ момент!!!!
Едно ДВГ с кубатура 1.8 друго с 1.4 или 1.6....просто разхода на масло на тези двигатели не бива да се сравнява един с друг...технически и статистически е неиздържано!
- Net_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На това ли викате диво бутане на масло?
почти 2 литра за около 400 км! А сега да ви видя. И няма течове, нито под колата,нито по мотора!
- zone967
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Диво харчене на масло
joker написа:burkov2 написа:joker написа:joro801 написа:Колеги , разхарчи се мойта , за около 6000км. 1.5 масло довиждане. Двигател 1.8 моно на 173000км. , не пуши , мърка , нямам проблем с гумичките , но харчи здраво:( дайте съвет.
VW дават разход на масло до 1л/1000(хиляда) км в зависимост от начина на каране....не бързай да охкаш....И с какво масло си?
Аз не бих казал 1/хиляда.. Защото за 10 000 (от 96000 до 106000 съм сипал ~200мл(0.2л) (Liqui Moli)
Ти не казваш......VW го казват..
joker, много ценна информацийка

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”