Привет,
някой да ме светне.
Купих колата преди около година, но пропуснах да я превръля на мое име.
Има ли някой идея на какъв принцип се образуват глобите?
Мерси предварително.
глоба - прехвърляне кола
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
К.Одаджийски написа: Сроковете не ги знам точно, но в КАТ май е 2 седмици след датата на закупуване, а в данъчното 2 месеца.
Точно ! Това са сроковете в момента ! Ама само не разбирам защо като идеш в КАТ ти казват дай бележка ,че си платил данъка

- К.Одаджийски
- VW експерт
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Имаш ли Договор за покупко - продажба или нямаш?
Ако нямаш договор - нямаш и глоби.
Ако имаш пък не си ходил в КАТ и при данъчните, мисля в КАТ глобата е до 300лв, а при данъчните до 100лв. Сроковете не ги знам точно, но в КАТ май е 2 седмици след датата на закупуване, а в данъчното 2 месеца.
Понеже прехвърлях едни коли миналия месец - и на мен ми каза същото нотариуса... По-интересното е какво ми каза вътрешен човек от КАТ - че този "двуседмичен срок" вече не се взимал под внимание - т.е. и да си купиш кола и да не и смениш талоните 1 година - нищо??? Обаче в КАТ ако не го знаеш това ти се заяждат после че ще ти пишат глоба за закъснение. Абе изобщо доста противоречива информация, да се чуди човек какво става там.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
я
в даначното беше 1 месец мен ме глобиха за закъснение 6 месец 40 кинта ма не ги платих и после изчезна акта някъде а за кат незнам ма ако има актове за тва може да те опраим но ще стува пари
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отиваш в някоя банка, искаш да си платиш данъка на колата към данъчно Х, превеждаш 1лв и 22 ст,
всъщност по-добре 98 стотинки, след което с тази бележка в кат.. тя е платен ДАНЪК
след което отиваш след още една година в данъчните и едва тогава регистрираш колата..
има давност 2 години и не плащаш глоба.
За КАТ можеш просто с продавача да отидеш и да сключите втори договор.. ще му дадеш 10 лв.. на нотариуса още 50 и за такси..
и пак по-евтино ще ти излезне...
всъщност по-добре 98 стотинки, след което с тази бележка в кат.. тя е платен ДАНЪК
след което отиваш след още една година в данъчните и едва тогава регистрираш колата..
За КАТ можеш просто с продавача да отидеш и да сключите втори договор.. ще му дадеш 10 лв.. на нотариуса още 50 и за такси..
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:Отиваш в някоя банка, искаш да си платиш данъка на колата към данъчно Х, превеждаш 1лв и 22 ст,
А ако колата не е регистрирана в данъчното до сега.
Внасям си аз колата февруари, до сега не съм си я регистрирал в данъчното - как да отърва глобата с две думи:)
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zaro написа:А ако колата не е регистрирана в данъчното до сега.
Внасям си аз колата февруари, до сега не съм си я регистрирал в данъчното - как да отърва глобата с две думи:)
Виж сега в никакъв случай не трябва да я регистрираш след 2 години... защото няма да могат да ти треснат глоба...
В никакъв случай когато ти трябва бележка за платен данък за преглед недей да пускаш за 2-3 лв бележка за данък на номера на колата.. която в последствие би ти послужила за прегледа..
спазвай закона..
плащай си актовете.. плащай си глобите...
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zaro написа:Още утре отивам в 6 часа да с енаредя, че лелките са от 8 ама идват в девет, та да си платя глобата, да си регистрирам колата и да съм коректен данъкоплатец, а за загубения ден ще си поеме последиците пред работодателя, ще му обясня че така трябва.
точно така.. радвам се, че поне един човек убедих да спазва законите в РБ
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”