КАТ - или простотията на една "дирекция"

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

КАТ - или простотията на една "дирекция"

Мнениеот wili98 » Вто 04 сеп 2007 13:02

Днес решавам, да отида да си взема НП по акта написан нейде преди месец и половина.

Решавам да не използвам обедната си почивка, и отпрашам към КАТ.
-Паркиране.. дудук няма къде една към Петков и СИЕ
-Номерца - гордо се мъдри една бележцица обяснаваща, че номерцата били свършили разбираш ли да съм дойдел утре.. Дори без извинете

В последствие се оказва, че номерцата свършвали до към 10:30....

Та да попитам /риторично/ всички палячовци в скъпи костюми, които "борят" престъпността и убииствата по пътя само по доклади и стъкмистика.

-Как по дяволите аз да си взема наказателното постановление?
-Колко дни отпуск г-н министре /малката буква не е грешка/ трябва да си взема, за да си взема наказателното постановление, и после още колко ще е необходимо за да да си взема в последствие талона ако реша да си платя всичко изрядно?
-Докога една институция, създадена да въдворява ред, и да следи за опазването му, ще създава и демонтстрира тотален безпорядък и корупция в собствените си редици?
-Докога, ще храня 10 служителки зад някакво гише, които работят със скорост 1 акт в час, и се жалват колко са им ниски заплатите?
-Докога парите които плащам и аз и всички други хора, ще отиват за да хранят всички тези изключително нагли хора "в системата", затънала до последният си перчем в корупция.. /и в случай, че не вярвате, просто се свържете с мен.. ще ви дам достатъчно такива случай пък и че с доказателства.. /?
-Защо не вземете да внедрите една информационна система избрана от специалисти, и проектирана от такива /ако може вие да не си вземете поне при нея дежурният процент/, при която да мога да си видя НП в онлайн, да мога да се подпиша с електронен подпис че съм уведомен за него, и че съм го получил..
-Защо тези номерчета които в момента вървят не се направят да "вървят" и в Интернет, от където също ще можеш да си вземеш номерче след което без нерви, ще отидеш в ХХ часа и ще си свършиш работата безболезнено..
-Къде ви е електронното правителство.. къде са ви електронните услуги...

Вие в КАТ г-н министре имате ли поне един ИТ съветник.. и в случай, че имате около 5, те знаят ли какво е Windows, и каква работа досега са ви посъветвали.. /всъщност дали не са ви роднини/

В заключение : златни правила които са незаконни и никога не трябва да прилагате, спазвате, използвате, помисляте........
автора никога не ги е правил, не смята да ги прави.. и съветва всички които четат това да не ги правят!

-Когато ви спира КАТ и сте със съмнение че сте в нарушение НИКОГА не си давайте синьото талонче... глобата за неносене на документи е едва 10 лв... който дори можете да дадете като подкуп Вземането на талончето ще е минимум 30-40 лв разходи и много много нерви, а акта.. ще е най-малко 100лв.
С две думи при прости сметки.. ако ви спират 1 път на 2 месеца, можете преспокойно да се разминавате с акт за неносене на документи, и за 2 години ще сте на келепир.. докато почнат да изтичат актовете.!!!!!!! + това ще сте по-внимателни на пътя и ще гледате да нарушавате правилата... незаконно но ефективно!!!!!

В случай че вече не притежавате талончето... направете си един печат, и си удължете акта САМИ /не е законно, но поне не могат да ви хванат/, и когато все пак се решите да си вземете талончето... просто кажете, че сте загубили акта.
разбира се удължете го 2 пъти по 1-2 месеца, след което си го удължете 3 и на финала 6 месеца.
изтрайте още една година, и не си плащайте акта..

АКТОВЕТЕ ИМАТ 2 години давност. след което се прекратяват

с две думи .. абе въобще институция ли е това, или сбирщина малоумници /не всичките, но по-голямата им част/ които не могат на две магарета купа сено да разделят.. седнали да се борят с убийствата по пътищата...

Кво ще се борите... та вас г-да от КАТ трябва да ви подведат под отговорност за съучастие към всичките тези убииства по пътищата..

Последна промяна от wili98 на Вто 04 сеп 2007 13:51, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 04 сеп 2007 13:06

:shock :shock :shock

Браво колега идеални съвети :да:

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 04 сеп 2007 13:10

дано само нещата в заключението да не го четат от КАТ, че туко виж вдигнат глобата за неносене на документи, или сменят печатите за удължаване на актовете ;)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 04 сеп 2007 13:15

Вили що не питаш да ти кажеме че талончетата свършват до 11ч :lol: :lol: :lol: :lol: в КАТ е :horror: :horror:
п.с. на връщане от събора ме спряха за неправилно изпреварване и скорост :lol: но минах метър :oops:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 04 сеп 2007 13:15

Хаха..истина истинаааааа.Аз последния път, по същия път минах.И най-голямата пародия беше, когато пред КАТ стана МЕГА задръстване и трима стройни господа катаджии не можаха да регулират движението пред собствената си сграда, стана мега какафония.30 мин съм циклил, докато проблема не си го разрешихме шофьорите, ония стояха и гледаха и крещяха нещо.Безпомощни са!Е тва ако не е смях незнам.Те не могат с 10 коли да се оправят, ше се оправят с цял един град та и държава.Слава богу тогава нямаше още такава машина с номерца.И после да спазваме закона.Всичко възможно ще направя, само и само да не си дам талончето и да си спестя малко нерви и загубено време.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 04 сеп 2007 13:16

писна ми да им гледам простотията ежедневно /ей днес например един моторист си мина десен завой на червено точно пред КАТ/ .,... а моториста беше полицай с полицайска моторетка..

Ми май ще почнем да се надлъгваме.. резултата май няма да им хареса...

ааа и да спомена..
Ето ви няколко съвета, които никога не изпълнявайте, защото са НЕЗАКОННИ!

в момента в който и предоставяте платежни нареждания, че сте си платили задълженията...
ще видя дали искат копие /за което нямат право да го вземат, защото там има банкова информация която не им трябва.../

а ако не искат копие спокойно им отнасяте едно фалшифо нареждане за преведените суми..

незаконно е .. но ефективно...

но разбира се аз тези неща никога не съм ги правил...

всъщност като се замисля...

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 04 сеп 2007 13:21

maistora_1 написа:дано само нещата в заключението да не го четат от КАТ, че туко виж вдигнат глобата за неносене на документи, или сменят печатите за удължаване на актовете ;)

като го сменят.. става много лошо... защото печат в България се прави много трудно, и е незаконно..

абе хора.. плащайте си чинно глобите и си трайте..
щото е незаконно

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 04 сеп 2007 13:24

wili98, объркал си сайта за тия ти излияния
www.mvr.bg там се жалвай

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 04 сеп 2007 13:25

One написа:wili98, объркал си сайта за тия ти излияния
www.mvr.bg там се жалвай
е напрао да ги викне да четат във форума по лесно е mhihi mhihi mhihi

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 04 сеп 2007 13:27

santo_trafficante написа:
www.mvr.bg там се жалвай

да по лесно е да се пише по форумии да се бием у гърдите какви сме патриоти

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 04 сеп 2007 13:27

www.mvr.bg там се жалвай

аз предупреждавам колегите какво да правят за да имат много сериозни проблеми после кат требе да си вземат талончето..

иначе адреса по-точният е:
www.kat.mvr.bg

само да отбележа, че kat.mvr.bg.. не работи..!!!
важно е да има www отпред та да се види, че е Интернет.1

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 04 сеп 2007 13:30

wili98 написа: само да отбележа, че kat.mvr.bg.. не работи..!!!
важно е да има www отпред та да се види, че е Интернет.1

преди месец през сайта писах жалба с/у камионите, който блокираха улицата от близкия строеж
е отговориха ми , че и проверка даже били направили по въпроса, с което нищо не са констатирали де щото беше минал месец, но ми отговориха :) :) :)

та коварния ми план беше
вместо само да се жалваме по форуми разни
крайно време е тия дето наистина НИ Е писнало от действията и бездействита на т.нар кат да се съберем от авто - форуми разни и всеки ден пред кат- протесто мротести - да се види , че има гражданска позиция най-накрая !!! и току виж нещо мръднало милиметър !!!

Последна промяна от One на Вто 04 сеп 2007 13:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 04 сеп 2007 13:30

One написа:
santo_trafficante написа:
www.mvr.bg там се жалвай

да по лесно е да се пише по форумии да се бием у гърдите какви сме патриоти

дружко понеже си ми готин..
да виждаш нейде из сайтовете къде мога да подам жалба?
тва с патриотите.. хайде да не вадим мнения па да видим кой се е тупал от кух патриотизъм...
Май нещо сбърка понятието патриотизъм и МВР институция.. а?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 04 сеп 2007 13:36

wili98 написа: дружко понеже си ми готин..

дружко теб специално ич не те долюбвам щот си си баш щатраус със завряна в земята глава и вирнат във въздуха задни части ...затуй сам дерзай
кога на теб ти пари под гъза "спам"е разрешен иначе си голям моРдератор

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 04 сеп 2007 13:37

Вили е прав. Всичко се прави с цел осложнение а не улеснение.
3 седмици не мое да ми стигне протокола от Перник да София за дето изкарах Ц категория там. Викам дайте ще си го занеса. Не мое само по служебен път.
Егати пътя. Той човека ми каза - Ние веднага ще го пратиме, ама докато си прочетат пощата и достигне кадето трябва, най-добре иди след месец. И за кво да го чакам тоя месец питам. Защо нещата да не стават бързо и ясно и лесно та да не се изнервяр хората.
Да са високи глобите, ама поне да не ти късат нервите.
Ква е тая простотия

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”