LPG или дизел? +/-

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Вто 04 сеп 2007 22:48

Rabbit_TDI написа:,а и за турбина имаш да мислиш-ама като копуваш кола 2003 тия моменти са мнооого далече :)

не е много сигурно
дизел се купува като ще въртиш много километри за 4 години може и да е на 300 000км
( лично съм карал дизел купен от БГ нов на година и половина беше на 180 000, а тя турбината май някъде там и е ресурса)
освен това според мен дизелите миришат и тракат

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 04 сеп 2007 23:30

zdrash написа:
Rabbit_TDI написа:,а и за турбина имаш да мислиш-ама като копуваш кола 2003 тия моменти са мнооого далече :)

не е много сигурно
дизел се купува като ще въртиш много километри за 4 години може и да е на 300 000км
( лично съм карал дизел купен от БГ нов на година и половина беше на 180 000, а тя турбината май някъде там и е ресурса)
освен това според мен дизелите миришат и тракат

Верно е че се карат на много километри и трудно се намира читав/за мен това е най-големия проблем на дизел втора ръка/,ама за тва господ е дал очи и уши-като копуваш кола да гледаш кво копуваш :lol: Отделно че по твойта логика за турбото досега трябва да съм сменял турбина поне веднъж да не кажа 2 пъти :) При правилна експлоатация/а тя се състой в масло и да не гасиш веднага колата като си я ръчкал/турбината е изчислена за живот колкото мотора.

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Вто 04 сеп 2007 23:44

газовото си е газово!
:wink:
дизел за такси нещо не върви!

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Вто 04 сеп 2007 23:54

за дизела съм , на газ няма урутки плочки и други , ще си като такси ма метан/газ

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 05 сеп 2007 1:45

въпроса е кат този за яйцето или кокошката..

няма ясен и еднозначен отговор, всеки си решава за себе си, и според личните нужди, и предполагаемите експлоатационни параметри за бъдещото возило.

за да обобщя с две думи от притежаването на дизел и бензин на газ

дизела за градски условия е величие...
колкото и да го натискаш разхода му е нисък.
бензина на газ можеш да го докараш..ама требе си кат платноходка.

За извънградско при нормално каране LPG моге да ти излезне по-евтино, но пък имаш една бутилка дето ще пречи за багаж..

ресурса на дизела е по-голям.. но за сметка на това е по-скъп като първоначална инвестиция, и пробега му при втора злоупотреба ще е по-висок.

по въпроса дизел за такси.. с LPG:
колега я ми покажи кое е това такси дето може да мине в момента 100км с около 8.50... щото аз мога да ти покажа доста дизели, които в режим "такси" падат под 5/100

надявам се сам се сещаш, че това е разход от порядъка на 8.5 градско на газ.!

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Сря 05 сеп 2007 5:47

Ludia написа:
DOCDOBREV написа:С предишния автомобил -Сеат "Ибиса" бях на газ,а сега с Пасата съм на дизел.Определено вече предпочитам дизела и то ТДИто.

а сеата с къв двигател е бил?
и сега сравнение м/у ибиса и пасат ли правиш ?
Правя сравнение м/у газ пропан и дизел ,колега.Тоно това пита и колегата Ред .

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 05 сеп 2007 6:35

DOCDOBREV написа:
Ludia написа:
DOCDOBREV написа:С предишния автомобил -Сеат "Ибиса" бях на газ,а сега с Пасата съм на дизел.Определено вече предпочитам дизела и то ТДИто.

знам какво пита, но отговора ти не е обективен, по няколко причини, и за да не излезе че се заяждам, ще помоля да разясниш само една:
ако наистина искаш да помогнеш, дай пълна информация за това което не/харесваш в газта и дизела........

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Сря 05 сеп 2007 7:38

Аз лично бих заложил на ТДИ-то, карах на газ 5 години.Сега от как съм дизела се "родих".

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Сря 05 сеп 2007 8:28

The Red Guy написа:И НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ! Толкова съм объркан!
А и другото най-важно за мен - НЕ ОТБИРАМ ПОЧТИ НИЩО ОТ ДИЗЕЛИ! А ОТ БЕНЗИНОВИ МОТОРИ СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ, ЧЕ ЗНАМ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС! Това, че не разбирам от дизели, ще ме затрудни при избора на читав автомобил - няма кой да ми помогне! А на бензина в 90 % от случаите мога да разбера що за кола имам пред мен, стига да не е перфектно омагьосана :).

Моето скромно мнение по въпроса е, че който е карал и бензин и дизел (разбирай TDI) в 90% от случаите остава фен на дизела. Аз самият съм подобен случай. Както писах в друга тема по случайност карам бензинов голф, но служебната ми кола е TDI и смея да твърдя, че е далеч по-разумно решение, особено в случаите когато се кара много.
Иначе всичките аргументи са верни... така че изборът остава пак твой :roll:
п.п. щом ще е такси с дълги преходи мислил ли си за нов дизел на лизинг, пък макар и с по-малко екстри :roll:

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 05 сеп 2007 10:44

И аз и баща ми не мърдаме от дизел.В нашия град са много баири и бензина харчи.... преди баща ми като беше с бензинов опел и закъсваше понякога ,защото... откак е на дизел няма такива проблеми.И голфа е на дизел и пежото е TDI само ,че ;)

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 05 сеп 2007 11:16

А бе някой от вас работил ли е като такси,че казва ,че дизела не си заслужава????
Ако ти е за такси колата си взимаш атмосферен дизел и си свиркаш.
SDI-64 коня и тва е.

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Сря 05 сеп 2007 12:12

Ludia написа:
DOCDOBREV написа:
Ludia написа:

знам какво пита, но отговора ти не е обективен, по няколко причини, и за да не излезе че се заяждам, ще помоля да разясниш само една:
ако наистина искаш да помогнеш, дай пълна информация за това което не/харесваш в газта и дизела........

Ами първо - сменях 2 пъти бензинова помпа на Сеата,който беше с LPG;второ - пада мощноста на колата;трето - по-често зареждаш;четвърто - разхода е по-голям на газ и често се налагаше да посещавам сервиз (ту си менеше оборотите ,ту не палеше като хората) и т.н.Мисля ,че това е достатъчно.А сега с дизела ги няма нито един от тези проблеми - най малкото като напълня резервоара веднъж и зареждам след 1000 км.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 05 сеп 2007 12:19

добре съгласих се, но пак е субективно и то много твоето изказване....
да предположим че карам на газ,нямам проблеми, не харчи много повече отколкото на бензин, върви почти колкото на бензин, и не ми е изгаряла бенз помпа...... да съм доволен или не от газта? ;)

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 05 сеп 2007 12:41

За такси мисля че трябва поскоро за метан да се мисли. Все пак най-важна е цената на км. Всичко друго е второстепенно.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Сря 05 сеп 2007 12:52

Добрев, всички тези твои болежки по газта се решават с газов инжекцион.....

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”